Mot Innerdalsporten
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131067} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Steinulf L.

Dette var vakkert. '
Personen er med på å gi dybde og spenning i bildet. Bra.
Audun N.

Enig med Steinulf.
Flotte farger, kunne med fordel vært litt større.
Mangler litt skarphet.

Mvh. Audun Nordland
Frode P.

Mektig natur. Bra dybde.
Synd forgrunnen og høyre hjørne gror helt igjen.
Nikolai E.

For det første fortjener en slik mektig natur et større bilde. Du kan legge ut mye større bilde, opp til 1024 pixler i bredden!
For det andre er bildet litt for mørkt, fogrunnen blir ''tung''. Det ideelle hadde nok vært at du flyttet deg litt til venstre og forandret komposisjonen. Steinen nede til høyre skygger for mye for vannet og de andre steinene.
Et stort pluss for personen som står og skuer mot fjelltoppen. Hva heter den?
Bjorn F.

Hei til dere alle.
Takk for komentarene og saklig kritikk. Orginalen er i utgangspunktet skarp, men når jeg går ned på størrelsen avtar skarpheten ,det irriterer meg. I utgangs punktet la jeg det ut i 900 pixsler, men fikk melding om att bildet var over 250kb så jeg måtte gå ned i størrelse for å få lagt det inn. Det gjentar seg stadig vekk, vet ikke hva jeg gjør galt. Fjellt som stikker opp til høyre er Innerdalstårnet, en majestetisk og flott topp.
Innerdalen på Normøre er betegnet som en av norges vakkreste daler, fint utgangs punkt for fine turer i Trollheimen.
Hilsen Bjørn
Kjartan T.

Flott bilde, men teknisk så skal jeg prøve å gi deg litt hjelp. Skrev følgende til en som hadde samme problem litt tidligere i uka:

Regner med du sitter med Photoshop, ikke bruk ''save for web'' funksjonen da denne gir lite kontroll og også kan gi filer som er større enn 250 kb. jeg bruker følgende framgangsmåte:

Først behandler jeg bildet, setter nivåer, gjør beskjæring og andre endringer. Så setter jeg ned oppløsningen. F.eks til 850x540 (Eller hva det nå måtte bli. Kan jo ikke være høyere enn 1024x768 på foto.no) Nå er det på tide å bruke USM (Oppskarping) som alltid skal gjøres helt til slutt i prosessen.

For å lagre bildet bruker du ''save as'', og ikke ''save'' eller ''save for web''. Du velger selvfølgelig jpg, og under dette valget kan du selv stille opp komprimeringen til bildefila ligger så tett opp til 250 kb som mulig. Dette ser du på skjermen mens du drar i spaken for komprimering. På trinnene fra 1 til 12 ligger jeg ofte opp mot max, på 9 eller 10.

Håper dette hjelper deg, mangler du Photoshop anbefaler jeg deg å anskaffe en eller annen versjon.
Bjorn F.

Hei Kjartan.
Takk for rådene.
Bjørn.
Odd Tore S.

Helt nydelig bilde fra et utrolig fint område. Har tråkket litt omkring der selv på samme tid av året i Trondheimstiden, helt prakfullt.
Mange gode kommentarer ovenfor, Kjartan har kommet med en teknisk veiledning som funker.
Det jeg ville si, er at steinen i nedre høyre hjørne er for stor og mørk nå, men det hele bedrer seg om du definerer tynn ramme rundt. Gå inn på fullvisning og se selv.
Odd Tore
Bjorn F.

Takk for komentaren Odd.
Fulgte rådet ditt og - det funket.Har du vært på Tårnet ?-fantastisk utsikt.
Hilsen Bjørn.
Odd Tore S.

Nei, det var ganske mye snø litt oppover, så jeg fikk nok snø etterhvert i dalen også. Dessuten var jeg alene, og da prøver jeg å holde meg i skinnet.
Odd Tore
Marion A.

Hei,
Flott natur,stemmning og utsnitt bare synd at det er så mørkt i forgrunnen. Kansje bruk av blits ville gjort seg her. Har ellers tittet litt på de andre bildene du har lagt ut tidligere. Mye flott her!!
For øvrig takk for kommentaren du har gitt til det siste bildet mitt. Alltid godt å få tilbakemeldinger - både positive og negative.

MVH
Marion
Johan G.

Tror årsaken til at det gror igjenn er at man ikke har noe festepunkt i bildet. Man har den majestetiske toppen og en person som man ikke ser øynene på, og som også har mye skygge. Dette er noe man må passe på. Bare ved å be personen snu seg litt sånn hadde det blitt et lettere bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu