Bildet inngår i albumet båten på isen -
Utstyr
  • s2 pro
  • nikkor 28-105 d
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131500} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
flemming r.

Flot komponere motiv, med meget fine farver.
Gunnar G.

Godt sett og nesten helt godt tatt. Det største minuset, det som gjør at dette ikke ble et 100% vellykket situasjons + landskapsbilde er først og fremst at vi ikke ser ansiktene til barna godt nok. Det andre minuset er at båtens kant og ''horisontlinjen'', altså stranda i bakgrunnen faller sammen. Det samme gjør fjellskråningen og ryggen på ungen i båten. Detaljer, ja, men er av betydning for det virkelig gode bilde. En kameraposisjon en liten tanke til venstre for å sikre at ansiktet til barnet på isen vistes og kanskje litt lavere, evt ørlite høyere (veldig avhengig av hvordan barna holdt hodene) ville også trolig gitt enda bedre bilde.
Gunnar G.
Bjørnar Leithe B.

Fint motiv. Er enig i Gunnars kommentarer, men vil også poengtere hvor vanskelig det er å fotografere barn. Særlig når de er ilag og i aktivitet. Man kan nok sitte lenge å vente... ;-)

mvh Bjørnar
Odd Tore S.

Et artig og samtidig flott motiv som kobler barns lek, fargerik båt og storslagen natur.
Min ikke-positive kommentar er at ripa på båten og strandlinjen faller sammen. Litt høyere kamerapunkt hadde ordnet dette.
Jeg ser at Gunnar også har kommentert dette.
Hans andre kommentar om ansiktene til barna, er jeg ikke enig i. Barna er opptatt med sitt, deres positur er helt typisk for det de holder på med, og bidrar positivt til bildets innhold. Jeg kunne kanskje vært enig i denne kommentaren om bildet hadde konsentrert seg om barnas lek, men jeg er neimen ikke sikker da heller. Det ser helt naturlig ut slik det er nå.
Odd Tore
Gunnar G.

Til Odd Tore. Du har misforstått hvis du tror jeg mener at man utelukkende skulle konsentrere seg om barna. Da ville jeg ha sagt GÅ NÆRMERE. Nei, tvert imot. Bildet er praktfullt det, og fotografen har med alle nødvendige elementer i både et godt barnebilde OG et godt naturbilde. Men fotografen har etter min mening ikke klart å sette disse elementene godt nok sammen til det virkelig gode bildet. Og hovedmangelen er etter min mening at vi ikke ser barnas ansikter godt nok. Jeg vet hvor vanskelig dette kan være, og det er ikke sikkert at barna faktisk ville holdt ansiktene sine slik at det optimale ønsket kunne oppfylles. Det mest problematiske er det forreste barnet, hvor vi stort sett bare ser bakhodet. En liten forflytning til venstre ville økt fotografens sjanse til å få med ansiktet, i det minste i profil, og samtidig beholdt hele båten og bakgrunnen. En kameraposisjon litt høyre eller litt lavere ville samtidig sikret at viktige linjer i bildet ikke falt sammen.
Gunnar G.
Hans Erik B.

Takk for gode og saklige kommentarer og tanker om forbedringer. Jeg tar imot alt med takk. Personlig syns jeg det med alle de sammenfallende linjene var litt artig, visste ikke at det var en ''fy'' ting etter læreboka. Enig med GG om det med fjesene.
HE
Odd Tore S.

Hans Erik:
Jeg vet heller ikke om sammenfallende linjer er en ''fy'' ting, har ikke lest læreboka, men det forstyrret litt slik jeg ser det.
Gunnar:
Nei, jeg har ikke misforstått.
Det jeg mente er at jeg ville vært mer enig med din kommentar om bildet hadde konsentrert seg mer om barna. Mao en betingelse for at jeg skulle vektlegge mer det du tar opp i din kommentar.
Men slik bildet er nå, synes jeg ikke at dette er en svakhet.
Når det er sagt, hadde jeg nok ikke reagert negativt på om ansiktene hadde vært mer synlige, bare de fortsatt hadde vært helt konsentrert om leken, dvs. ikke brydd seg om fotografen.
Jeg tror egentlig ikke at vi er særlig uenige her, men vi vektlegger akkurat dette med barna forskjellig i dette bildet. Kanskje burde jeg brukt uttrykksformen ''vektlegger forskjellig'' i stedet for ''ikke enig med'' her, det ville vært mer presist.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu