Reflekser
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-23 09:54:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • zoom 28-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt i august 2004. Morgentåken lettet på vannet og solas gjenspeiling ble synlig. Da brast en boble. Forsøk på et minimalistisk naturbilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Inge S.

Rolig og behagelig å se på og fint att bølgene kom med og bryter
noe av stillheten.
Syns likevel att bladene er noe uklare.

Mvh Inge
flemming r.

Elegant og velkomponeret motiv.
Morten W.

Motivet er veldig fint. Personlig likte jeg ikke sola som speiler seg. Den er utbrent og ser kunstig ut. (Som en lyspære).
Odd Tore S.

Nå har jeg sett på bildet ditt ganske mange ganger.
Jeg liker motivet godt, blad av bukkeblad?, men et eller annet skurrer i selve komposisjonen.
Jeg tror at det må være balansen mellom høyre og venstre side, og da spesielt klaringen fra blad til kanten av bildet. I den tunge høyresiden er den ganske liten, mens den er stor nok i venstre side.
Bildet hadde klart seg uten speilingen av sola. Ringer i vannet og blader holder. Men det var vel ikke lett å skru den av.
Odd Tore
Gunnar G.

Odd Tore
Jeg er enig med deg i at balansen i bildet ikke er helt optimal. Trolig burde jeg ha beskåret bildet litt fra venstre side. Mulig forslag ville være å lage like stor avstand til ringen i vannet fra både oversiden som fra venstresiden. I tillegg ser jeg nå at bildet faktisk er ørlite skjevt. Jeg er ofte selv forundret over hvor følsomme øynene våre er for slike minutiøse detaljer. Men jeg er også forundret over hvor lang tid det kan ta før man faktisk oppdager hva som ''skurrer'' i ens egent bilde. Det er akkurat som å skrive. Man blir ordblind over sin egen skrift, og leser over og over igjen, og alt ser bra ut. Men andre kan fortelle om skrivefeil. Så takk for tilbakemeldingen!
Sola kunne godt vært borte. Saken var at det var en fantastisk tåkemorgen og med en trolsk stemning ved vannet. Jeg tok over 200 bilder fra omlag 6-tiden om morgenen og til tåken lettet etter noen timer. Kanskje blir flere bilder fra denne turen lagt ut senere, hvis de er gode nok.
Gunnar
Nikolai E.

Solrefleksen ødelegger stemningen, men den kan fint fjernes med kloneverktøyet. Ringene hører med i komposisjonen, uten de hadde den vært noe tam. Beskjæring oppe og til venster er mitt forslag.
Odd Tore S.

Jeg opplever også det samme med å være ''ordblind'' i forhold til egne bilder.
Dotten og kommentarene her er veldig viktig for å bli bevisst på dette og trene seg opp på å se slikt.
Mange ganger når jeg har fått slike kommentarer, som har vært vel berettiget, opplever jeg at dette ikke var av betydning for meg fordi jeg hadde sett motivet i virkeligheten, og derfor ubevisst la til og trakk fra slik at det ble riktig i forhold til min forestilling. For de som ikke har denne forestillingen, blir dette synlig med det samme.
Tåkebilder er forresten noe av det jeg liker best fordi den visker ut det uvesentlige eller skaper ekstra dybde.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu