-Kveldsstemning på 1.juledag-
På 1.juledag var det kuldegrader og kald vind på Jæren. Eg tok ein tur i fjellet på toppen av Lyefjell om ettermiddagen. Det var ein frisk og kald tur i den kjølige lufta. Men det gjorde så godt, før me skulle i besøk til neste julemiddag med kaffimat etterpå.
Solnedgangen fekk eg med meg, skyene såg mest ut som ein hanekam mot den klare himmelen.Det låg frostrøyk og nokre skyer over Jæren og desse lette skyene var farga av solnedgangen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-29 00:14:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-12-29 00:32:30
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger408
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169843} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Espen A. I.

Nydelig himmel!! Slike himler blir en aldri lei av, men tenk deg at du skal se på denne himmelen, da ser du jo kun på himmelen og ikke det under. Derfor bør du kutte alt utenom himmelen og dette tror jeg blir vakkert!!

mvh Espen
Avsluttet .

Hei
Du må være en ''spreking'' som går opp på Lyefjellet 1. Juledag ved solnedgangen
Imponerende himmel, men et eller annet i forgrunnen hadde gitt mere dybde
Åsmund I.

Flott himmel, ingen tvil om det, men jeg er enig i at enten burde det være noe i forgrunnnen som gir bildet dybde, eller så burde du kutte en del av det mørke i bunnen av bildet. blir litt for ''tungt'' i bunn, hvis du skjønner hva jeg mener. Men bildet er fint, røde kveldshimler er altid et syn jeg stopper opp ved og nyter.

Mvh Åsmund
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott himmel, det ble best i #2,
kan tenke meg at det må ha vært en fin opplevelse;-)
Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Hei Tone

Veldig rød himmel du har her. Synes å huske jeg så noen røde skyer ja den aktuelle dagen. Var det ikke ganske kaldt og blåsende også?
Vel, jeg fant ut at v2 er best, som sagt, enormt flott skydekke som jeg tror drar seg sørover. Fanget i rette øyeblikk, og en aner konturene av landskapet med litt kratt og fjell, og det mener jeg er nok landskap i et slikt vakkert himmelskue.

Meget flott dette her Tone.

Gir deg samtidig opplysning om mitt bilde; det er tatt på Sviland. Du vet hvor det er, iallefall hvis du har vært i Rogaland Aboret, litt forbi aboretet finner du Sviland og veier videre inn til Høle, også til Oltedal.

mvh arild
Geir F.

Fantastisk solnedgang som du har fanget opp på en flott måte
Men det å se en fantastisk solnedgang i virkeligheten og på bilde opplever jeg som to forskjellige ting. Et eksempel: Man ser elg i solnedgang på bilder og man prater om ''kitsch'' mens det i virkeligheten er fantastisk flott.
Derfor synes jeg nok at å bare bruke himmmelen (som Espen foreslår) uten andre referansepunkter blir altfor kjedelig. Altså: Forgrunnen MÅ med for å antyde noe av naturens storhet. Problemet her er at forgrunnen og de mørke skyene går noe i ett. Hadde det vært mulig å fått forgrunnen noe tydeligere frem? Da ville man også bedre sett buskene som gir referanse i forhold til den storslagne naturen.
-geir f-

Tone A.

Takk for kommentarar og tilbakemeldingar med gode råd!
Geir: Du har rett i det med forgrunnen at den må vera med og at den er for mørk. Eg tok fleire bilde den ettermiddagen av landskapet som forgrunn og solnedgangen, då det var mykje lysare. Problemet var at då det mest var mørkt kom desse flammeliknande skyene til syne. Og då var det så mørkt, at det kun var silhuettar som viste seg mot himmelen.
Arild: Takk for opplysninga. Eg har ikkje vore verken på Sviland eller på Aboretet. Og det var bitande kaldt 1.juledag, men med gode klede er det berre kaldt når ein ligg på steinar og fotograferar i den kalde vinden!
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu