På en grå dag føler selv snøen seg utbrent.
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132763} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Kenneth P.

Flott farvetone og stemning i bildet. Føler dog at det heller litt over til høyre.

Kenneth
Sidsel A.

Vakkert bilde. Får lyst til komme nærmere det blå, fløyelsmyke vannet. Kunne det være en idé og kutte bort iskanten nederst? Tror det ville gjøre seg i panoramaformat med blåfargen helt i front i bildet.
mvh Sidsel
Jan Frode A.

Jeg flirte godt da jeg leste bildetittelen :-)

Og så klikka jeg og fant et skikkelig stemningsbilde fra denne grå(?) dagen.

Duse fine fargetoner i et motiv som er perfekt komponert og med et flott utsnitt.
Tror ikke noe som helst heller hverken hit eller dit, og jeg mener at utsnitt er perfekt. Ingen beskjæring takk :-)

Plasseringen av isen med overflatevann og snøflekker er enorm, og tåler absolutt innrammingen. Og du verden så akkurat denne delen løfter hele bildet.

Hadde alle grå dager vært som denne!

mvh -jfa-
Kurt S.

Her viser du at man kan få til gode bilder på gråværsdager også.
Savner ikke sollys i dette motivet.
Flotte gjentagende former i isen skaper god dybde.
Når man får til bilder som dette er det ingen grunn til å føle seg utbrent.
Likte fargetonen i bildet.
Very nice -:)
Mvh Kurt
Håvard H.

Fargetoner, komposisjon og motiv er ypperlig. Teknisk kvalitet
er jo begrenset med et coolpix 5700 men det synes jeg er flott,
så slipper jeg å være den eneste som bruker andre metoder for å prøve
å ta et godt bilde enn et kamera i titusenkroners-klassen. :-)

HH
Janne L.

Tja, grå dag er det nå ikke. Dette var ganske stemningsfuldt. Morgentåken ligger tett. Og du har lagt på en fin blå tone.
Janne
Fred S.

Takk for kommentarer ! Dagen var faktisk grå, litt regn til og med, og langt på dag. Altså ingen morgenstemning. Tror ikke bildet heller, men mulig ''landtungen'' som går litt diagonalt mellom dette myrområdet og bakgrunnen kan gi den illusjonen.
Beskjæringsforslget ditt var et jeg vurderte på forhånd, Sidsel, og er ikke dumt, men det ble nå dette. Er av og til for lat til å legge ut ekstrabilder.
Og cp 5700, Håvard: Et ypperlig kamera det, og hadde jeg vært praktisk nok til å utnytte det maksimalt, hadde nok bildene mine hatt bedre teknisk kvalitet. Blir nok speilrefleks før eller siden, men jeg har et temmelig avslappet forhold til utstyr.

vh fred
John-Tore G.

Hei igjen Fred.
Jeg liker det du gjør her. Er kanskje på tynn is nå, men kaanskje du kunne klonet bort den lille isen som kommer stikkende ut ca 6 cm fra bunnen i bildet til venstre.
Da pirker jeg no så inni %/()==? for dette var basicly lekkert i mine øyne:-)
Deilig farve var det også.
mvh John-Tore
Fred S.

Isen på bildet er tynn, John-Tore, men den isen du snakker om, og det du kaller pirk, har selvsagt mye for seg. Den lille isøya du snakker om har ingen ''funksjon'', og fjerning den ville helt sikkert ha gjort motivet ''renere''. Har allerede klonet i det hjørnet; det stod en liten busk der, og jeg er redd det går an å se restene av den. Burde ha tatt isen med det samme.

vh fred
Johan K.

Veldig vellykket dette.
Enig med Kurt, at gråværsdager egner seg ypperlig til foto.
Det fører med seg en fin stemning, som i dette bildet.
Komp sitter godt. Pent med disse snøflakene. Og tåka bak der.
Lekkert bilde, med kledelige fargetoner

Johan
Odd Tore S.

Nå er du på tilbake på sporet igjen, stil og utførelse er ganske typisk Fred S.
Som (nesten) vanlig liker jeg det jeg ser, skal ikke gjenta eller utfylle noen av de analysene som allerede er gjort.
Med det utsnittet du har valgt, kunne isøya vært fjernet.
Men egentlig lurer jeg mer på om det ville vært fordelaktig å ta med litt mer i venstre side. Det ser ut til å være kuttet i en bukt som både kunne tilført motivet en fin buet linje og som kunne lukket ramma. Jeg er OBS! på at jeg er på tynn is her med antagelsen om bukt.
Odd Tore
Marion N.

Gråvérsdagar kan vere flotte fotodagar, og her har du klart å utnytte lys og forhold. Sjølv om tåka i øverste del av bildet er med på å framheve stemninga, er det isen som gjorde at eg likte dette bilete. Linjene og formasjonane her er flotte.

Mvh Marion
Nikolai E.

Enig med ''sistnevnte taler'' som det het en gang i tiden :)

Synes Jan Frode har formulert seg helt i tråd med min oppfatning! Ikke kødd med dette bildet, det er perfekt. Sjeldent å se så fine blålig-grønne toner i vannspeilingene og snø/is som går i oppløsning. De er delikat gjengitt.
Fred S.

Takk igjen for fine kommentarer.
Odd Tore: Jo, det var nok en liten bukt der, men komposisjon m.m. ble som vanlig gjort i et ''hattfokk'', som de sier oppi her. Hadde med en vilter unghund som fløy overalt; fra farlig nær de åpne pyttene, til bilveien som ligger rett ovenfor. Dessuten blir jeg rastløs når det er tåke; jakter rundt langs Namsen for å finne optimale forhold; for tåka skifter hele tiden; så jeg blir nok aldri en fotograf av den typen som kan ligge i ro i timesvis og vente på at en sjelden sommerfugl skal plassere seg på nettopp den løvetanna jeg har fokusert på. Men hadde jeg vært av det trauste og rolige slaget, kunne jeg nok ha funnet flere gode motiver i området bildet ble tatt i, og også unngått ''linjebrudd''.

vh fred
leif b.

En av grunnene til at jeg skriver kommentar til dette Fred, er at du har en härlig holdning til hysteriet rundt fotoutstyr.
Det er jo fremdeles personen bak kamera som avgjör om bildet har noe kvalitet over seg.
Et härlig bilde som viser at alt vär er fotovär.
Ha en fin dag.
Fred S.

Takk Leif; hyggelig å høre fra deg, har ikke vært særlig flink til å kommentere bildene dine heller, tror det er mengden som gjør det. Mange av dem er jo bare en visuell nytelse, og jeg har samme sansen for dem som før. Og joda; jeg kan ikke la være å humre hver gang noen gratuleres med ny macrolinse eller nytt avansert digital speilrefleks. Den dagen jeg føler behovet kjøper jeg det, men behovet er ikke påtrengende enda. Vet det er slik med også, og jeg regner med at folk flest her på dotten er klar over hvordan du skaper mesterverkene dine, og at kameraet ikke er det viktigste.

vh fred
Marianne M.

Hei Fred....lenge siden...
Uten å ha lest alle kommentarene overfor,så må jeg i alle fall først og fremst få si at jeg bet meg merke i tittelen,som er i kjent munter Strømme-stil. Og at bildet heller mot det blå og er tåkelagt taler heller ikke i mot Strømme-stilen ;-}
Korningen kler landskapet og tåken.... rett og slett et likandes bilde.


Vennlig hilsen Marianne
Inger-Lise S.

Hmmm..Har du utestengt meg? Jeg mener jeg var og skrøt fælt av dette bildet...Kanskje jeg bare tenkte...

Inger-Lise
mari henrikke v.

Jeg har ikke noe spesielt grunnlag for å skrive noe her. Men jeg kan enkelt si at dette gir inspirasjon til andre! Et sinnsykt deilig bilde, som for øynene til å smile.
Nikolai E.

Inger-Lise, da må du tenke så høyt at vi andre hører deg :0)

Jeg vil begynne å kalle slike bilder for ''fotomalerisk'
Fred S.

Takk til de siste ! Hyggelig at du fremdeles oppfatter meg som munter, Marianne, Inger-Lise; du har sikkert funnet svar på den om ''utestengelse'' andre steder, Nikolaj: Inger.L. er absolutt i stand til å tenke veldig høyt, og Mari; du har grunnlag i massevis ( jeg liker skryt også...)

vh fred
Inger-Lise S.

Hei! Må bare svare her..Fred sier det så sant og riktig.Ja,jeg er absolutt istand til å tenke høyt:) Ikke alltid så bra for meg, men kommentaren din understreker jo godt Mariannes utsagn.''Munter'',''Fin humor'' eller whatever:)
Når du gidder;)
Vedr. utestengelse har jeg kun funnet det ut ved å oppdage kommentaren min her...Hyggelig oppdagelse,siden jeg liker bildene dine. Så om du er snill,får du nok mere skryt! Om du ikke stenger meg ute nå da;)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu