Mitt første blåveisbilde.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ann F.

Ditt første blåveisbilde? Du? Knapt så man kan tro det.
Uansett - selvfølgelig måtte du lage din egen vri på det.
:-)
Bakgrunnen fungerer, lysflekken signaliserer liv og sol, det samme gjør det lille gule glimtet. Kanskje litt slitsomt for øyet i lengden når blomsten er såpass stor når den er uskarp.
Jeg er heller ikke helt fortrolig med kappingen av kronbladene slik du har gjort det. Det ble litt for lite - eller for mye - i mine øyne når de snaues slik. Heller mest mot for lite - kapping, altså. Men ved beskjæring oppe forsvinner den blåveisen man aner fargen av i bakgrunnen, og ved beskjæring nede forsvinner mye av den gule solfargen. Så om noe skal endres, bør det bli inn fra høyre.
Mvh Ann
Steinulf L.

Spennende bilde. Det eneste jeg er usikker på er stilken i venstre del. Synes den forstyrrer litt.
Magnus R.

Takk for kommentaren Ann og Steinulf !
Det er godt å få noen gode råd fra en blåveis ekspert som deg Ann, dette er ditt spesialfelt. Denne ene blomsten stod vendt mot meg i skyggen mens alle de andre i klynga strakte seg mot solen. Den var mye mindre enn de andre, men mye søtere. Mye av grunnen til at jeg kuttet kronbladene så kraftig var at jeg på den måte unngikk forstyrrende lyse punkter i bildeflaten.
Ellers liker jeg godt å gå tett. Stilken ned til venstre synes jeg tilfører mye og motlyset får fram fine fargenyaser i det lodne ''pelsverket''
Bildet er nok litt for stort presentert, burde nok vært litt skarpere, ( eller kanskje mindre skarpt ) men alt i alt er jeg fornøyd.

Med vennlig hilsen
Magnus
Ann F.

Bevar's.

Ja, litt stort presentert er det, jeg har oppløsning 1024 x 768 og må scrolle på bilder over 900 px i bredden, så da er det vanskelig å få helhetsinntrykket. Her må jeg scrolle litt også i fullskjermvisning.

Jeg er enig i å gå tett på i prinsippet. Mitt nyeste blåveisbilde, bilde nr. 167839, er sånn sett motsatt dette, men der er til gjengjeld det visne bladet fra i fjor med og viser miljø. Så gjett hvem som skal ut igjen til helgen? Og da MED makroobjektiv og stativ? Det nevnte bildet ble tatt på frihånd med 300 mm, lukker 1/90 sek. - i vind. Jeg var egentlig på ''jakt'' etter fugler i motlys i kveldssola når jeg så det blånet i skogen og endret planer en smule, kan man si.

Stilken synes jeg fungerer bra, refleksene likeså, og det blå bak og det gule lysskinnet. Som allerede sagt, jeg hadde gjerne sett enda mer kutting av kronbladene - som nå virker det mer som lett snauing av typen ''det bare ble slik''. Og det rimer ikke slik jeg kjenner deg.
:-)

Skarpere? Mnjei, da vil blomsten konkurrere med de fine små hårene på stilken i venstre del. Skulle man ønske noe annerledes for et annet opptak - da heller at blomsten dekker litt mindre del av totalflaten og ikke sliter fullt så mye på øyet. Den dominerer såpass mye at blikket henger ved den.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu