Blomst
Mitt første makro-bilde - nyinnkjøpt linse. Alle råd og synspunkter er veldig velkomne. Selv er jeg ganske fornøyd med plasseringen av blomsten i det 3-dimensjonale rommet. Litt usikker på hvor sjenerende de grønne bladene er. Jeg har bevisst valgt full blenderåpning for å få store duse flater i blomsten. Har forsøkt å få hele omrisset av blomsten i skarphetsplanet.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Sigma EX 105mm 2.8 Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeRAW ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger484
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132933} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.
Hei! Veldig fin fokus her. Diffus og fin bakgrunn. Godt lys. Utsnittet ble jo ikke helt vanlig og det er bra. Fine farger.
Jeg syns det ble litt mye rot pga lys og skygger,men dette er jo meget bra til å være ditt første macro!

Inger-Lise
Steinulf L.
Pent, men skarphetsplanet virker lite gjennomtenkt med skarphet ytterst på alle kronbladene. Enten må du ha hele blomsten skarp, eller velge et mindre område.
Macro er gøy!
Ann F.
Enig med Steinulf, det er ikke helt vellykket med skarphetplanet på tuppen av kronbladene. Øyet virrer frem og tilbake mellom dem. Velg heller et mindre punkt som skarpt, ett sted i bildet.
Makro er gøy og fascinerende. Man kan lett - som nybegynner innen makro - gå i den fellen at man blir helt oppslukt av å komme så nær og få så stor detaljrikdom. Og så glemmer man enkle bildekomposisjonsregler som f.eks. å se rundt i søkeren etter forstyrrende elementer, passe på komposisjonen. Her mistenker jeg at du har gått i den fella, de grøne bladene i høyre del distraherer og ser ut til å vokse opp fra ingenting, og bakgrunnen bærer preg av brune gresstrå ute av fokus - ?
Bildet er i tillegg overeksponert og har harde skygger.

Mvh Ann
Kai Frode G.
Jeg er enig med det meste som skrives over, men jeg synes likevel valget ditt av skarphetsplan er spennende. Det gir en god dybdefølelse i bildet.
Oddvar T.
Mange takk til dere som tar dere tid til å gi kritiske kommentarer. Det er veldig lærerikt. Jeg tar alle synspunktene med meg ut i blomsterbedet i helga :-)
Avsluttet .
Hei , likte bildet ditt , har selv dradd frem Macro linsa for å teste , har vel tatt 4 bilder med den :-)

Så jeg er vel ikke helt den rette til å komentere bildet , men jeg likte det godt.

Det var litt annerledes på en positiv måte..

Lykke til i Blomsterbedet ditt i helga ..

Vennlig Hilsen

Tord Andre
Heidi Helene S.
Hei!

Jeg kan ingen regler om macrofotografering, og skal absolutt ikke belære om dette, jeg ville bare si at når man ser at et macrobilde blir lagt frem skapes det forventninger om at i det minste deler av bildet er i fokus, slik som ditt.
For det er vel det som er meningen med macro?
Om fokuset er riktig plassert osv. skal jeg som sagt ikke uttale meg om.

Håper det var oppklarende :-)
Oddvar T.
Takk til dere også!
Det var oppklarende, Heidi :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu