Lengsel til havet.
Utstyr
  • Canon Pro 1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Johan K.

Det formidler en fin stemning dette bildet
Pent med blomstene og personen i rødt. Ville personlig hatt litt mer smell i fargene.. men det er jo en smaksak.

Og, horisonten bør rettes opp

Johan
Per Gylder H.

Fin stemning, pent sted. Likte bildet godt, virker litt uskarpt.

:)Per
Bjorn F.

Hei til dere.
Takk for komentarene, andgående skjev horisont så har jeg ikke peiling på hvordan en greier å rette den opp, jeg bruker Paint shop pro 8 hvet ikke om den har den fungsjonen.
Hilsen Bjørn
Geir Helge S.

Hei.
Fint bilde, det negative er påpekt allerede.

I photoshop retter man opp skjeve horisonter ved å bruke ''crop tool''/beskjeæringsverktøyet. Man velger nesten hele bildet, og roterer det med musa ved å klikke og dra utenfor det valgte området. Tror not at Paintshop pro har samme funksjon...du får bare prøve.
Mvh. Geir
Bjorn F.

Hei Geir. Takk for rådet.
Bjørn
Marion A.

Hei Bjørn, skal si du er aktiv for tiden. Nok et fint motiv med fin stemning i. De negativ tingene er jo allerede påpekt av andre. Spesielt dette med å få mer skarphet i fargene ville gjort seg. MVH Marion
Inger-Lise S.

Hei Bjørn! Et fint motiv med god stemning. Nesten som om kvinnens lengsel til havet formidles gjennom bildet:) Dekorativt med blomstene, og himmelen var fin.

Når det gjelder å rette opp horisonten i Paintshop,går man på Image og bruker Rotasjon/Rotate. Der velger du hvor mye du vil rotere til høyre eller venstre,som èn metode i hvertfall. Her tipper jeg det dreier seg om ca 2 grader..

God helg
fra Inger-Lise
Bjorn F.

Takk for hyggelige komentarer-- og gode råd fra deg Inger-Lise ,-
ha en fin helg du også.
Hilsen Bjørn
Gunnar G.

Utgangspunktet for bildet er fint tenkt, og mine kommentarer vil derfor først dreie seg om det kompositoriske, dernest litt teknikk til slutt.
Bildet består av linjer og elementer i bildet. Linjene dannet av horisonten og strandlinjen konvergerer mot høyre. Det er en linjeføring som i vår kultur vil føles naturlig, fordi våre øyne alltid skanner et bildet fra venstre til høyre (nærmest automatisk). Det gjør at man med konvergerende linje også forventer å finne bildet sentrale objekter plassert nær konvergeringspunktet, i alle fall strategisk plassert på høyre side av bildet. Det har du, med kvinnen som sitter og stirrer ut over havet. Men hun stirrer ikke tilbake mot begynnelsen av linjene, altså mot venstre. Vi vet egentlig ikke hvor hun ser, fordi vi ikke kan se ansiktet. Selv mener jeg dette kanskje er den største svakheten i bildet at vi bare får se bakhodet til kvinnen. Det er også en svakhet at vi bare aner det som trolig er et kne. Enten skulle foten vært tydeligere eller helt borte. Dernest kommer hodet i konflikt med den ene konvergeringslinjen, altså strandlinjen, og hodet kommer også i konflikt med to andre billedelementer, steinblokker som såvidt berører hodet på venstre side, og steinklippen bak hodet. Ofte er det umulig å unngå slik kollisjon, men hvis dette ikke er et tilfeldig knips av en situasjon du ubemerket har fotografert, så kjenner du damen. Da går det an å bruke tid til å finne en optimal plssering av henne og av deg som fotograf og som minsker slike objekt- og linje-kollisjoner. Og du kan eksperimentere med den beste sittestillingen, den som gjør seg best i bildet. Så en kommentar som nærmest er en bagatell å regne: Ideelt bør et bilde inneholde de elementer som hører til i bildet og bare dem. Helt til venstre nede skimter jeg en gul blomst som bare devis er med i bildet. I enkelte tilfeller er det helt i orden med antydninger, altså halve objekter, og det har vært vist flere gode halve portretter her på Foto. Men den halve blomsten tror jeg du med fordel kan retusjere bort, siden det er nok blomster lenger inn i bildet som er langt mer sentrale i billedkomposisjonen enn denne.

Så noe teknisk. Jeg er uenig med de som sier at du må ''friske opp fargene''. Det er ikke fargene som trenger å skjerpes. Det du kan gjøre noe med er lys/kontrastforholdet. Bildet er trolig litt for mørkt. Det ser jeg bl.a. av at håret er delvis gjengrodd i det sorte partiet. Med litt heving av sort-punktet og noe mer lys i mellomtonene og kanskje litt mer i høylyspartiene, vil bildet framstå med noe større ''friskhet'', også i fargene. Men bildet er tatt i gråvær, altså uten sol, og da blir både kontraster og farger mer duse. For mye lys/kontrast vil kunne ødelegge det fine pastell-stemningen. Dette er noe du må prøve deg fram med. At bildet er skjevt har andre sagt og fortalt mulig løsning på.
Gunnar
Bjorn F.

Hei Gunnar.
Tusen takk for en meget utfyllende og konstruktiv kritikk, dette var meget lærerikt
og er virkelig til ettertanke, skal forsøke å ha dine ord i bakhodet.
Atter engang takk for att du brukte så mye tid til bildet mitt.
Vennlig hilsen Bjørn.
Gunnar G.

Når jeg ser på bildet ditt på nytt, slår det meg at jeg har merket meg at profesjonelle fotografer av og til bruker en svak blitz som ekstralys mot forgrunnen, får å gjøre den lysere og friskere, men også for å understreke kontrasten i bildet mellom en noe mer opplyst forgrunn og en mer ''dyster/gråværs'' bakgrunn. Jeg tror faktisk at en slik utfyller-blitz hadde vært tingen i dette bildet. Problemet er å klare å overstyre automatikken i de moderne digitalkameraene.
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu