Bildet inngår i albumet Sverige -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger1188
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Andreas L.
Det her var helt sinnsykt bra... Det kunne vært hvis hele treet i midten hadde vært med. Råe farger og kule bilder!

-Andreas
Oddvar B.
Bilder fra bilkirkegårder er visst den nye trenden her på dotten.
Dette var ganske så vellykket med noen fantastiske farger. Vet ikke hva du har gjort med det treet i front men det såg litt merkelig ut. Uansett; det beste kirkegårdbildet så langt!
ob
Ketil K.
Takker - det vokser innenfor støtfangeren.
Kjell G.
Usedvanlig feite og flotte farger! Har du brukt avtonet, digitalt gråfilter på himmelen? Et flott opptak og, ikke minst, et flott arbeid i det digitale mørkerommet.

mvh kjellg
Odd Tore S.
Tungsindig dramatikk med tungvekterne på kirkegården.
Her har du fått den rette stemningen, og tungvekterne er sine egen gravstøtter. Igjen et rett-på bilde som blir noe helt annet med bevisst utnyttelse av optikkens muligheter.
Men det er ikke nok å ha objektivet i orden her, man må ha blikket også, og det synes jeg at du har hatt.
Gravstøttene synes å være tidlig 50-talls MB i kledelig eplegrønn farge (nokså usikker på denne), og to bla Ford, midt 50-tall og sen 40-taller klassisk V8.
Her var det mye godis! Og dimman i bakgrunnen og de kraftige og likevel dempede fargene bidrar til atmosfæren.
Odd Tore
Avsluttet .
Fargespillet er strålende etter min mening. Valg av utsnitt og hvordan ''vrakene'' er plassert i bildeflaten liker jeg.

MvhJRH
Bjørn H.
Et meget elegant bilde som man blir sittende å glo på ...

Nå er jeg ikke så bevandret i denne verden hva gjelder historikk, årstall og navn, men rent bildemessig og som fotografisk utrykk var dette topp.

Frekke mettende farger, stilig komposisjon, og et lys og en bakgrunn som er meget bra tilpasset utrykket forøvrig ...

Dette er ekte rock`n roll :-

Bjørn ;¤





Ketil K.
Hjertelig takk for innspillene her. Den nye trenden på dotten? He-he - dere blir vel passelig lei etter noen runder med gamle biler tenker jeg. Enig i at den til venstre er en Mercedes og den i midten en Ford, men den til høyre tenkte jeg på forhånd muligens var en Scania Vabis? Men den ligner visst bare en del. Så det er fort en Ford det og. Det var MYE Forder på kirkegården. Og nesten ikke svenske biler. De ble vel brukt de aller fleste til reservedeler. Har lurt på hvorfor det er biler der kun frem t.o.m ca 1967 og ikke yngre biler? Tror det kan ha med innføring av to-kretsbremsesystemet, som fadet ut gamle biler i Sverige veldig fort. I motsetning til i Norge hvor du fortsatt vel? kan kjøre rundt med Cortina (populært kalt skrotina) 1965 modell med én bremsekrets uten at det kreves ombygging (og hvis du eller får bilen kjørbar, installerer nakkestøtter og trepunktsseler.).
Geir B.
Blir ikke lei dette ennå, knallbra bilder fra bilkirkegården i det siste. Dette av de aller beste. Inspirerende.

Geir.
Venche J.
Litt av en trio dette. Hærlig fargespekter fra naturens hånd.

Kjempebilde. :)

Wenche.
Jan Fredrik I.
Lekkert utført bilde med dertil utsøkt bildebehandling.

Mvh

Jan Fredrik
Avsluttet .
Flotte farger, bilene får et romantisk eventyraktig skjær over seg synes jeg. Tror det hadde vært fint uten det treet også.
Øyvind A.
Herlig, fint gjort.
Min favoritt blandt de siste dagenes bilvrak-bilder. Utvilsomt.
Ø.
Lars Erik N.
Dette var skikkelig pent. Meget bra behandlet. Vil du fortelle litt hvordan du har behandlet dette bilde og hvilke lyskilder du har brukt i opptaksøyeblikket ?

Mvh
Lars
Ketil K.
Takker - det er kun brukt naturlig lys - meget overskyet og dust. Bildets midtområde er er saturert. Softet og mørknet i ytterområdene. Det er ikke brukt filtere, men himmelen + andre lyse felter er mørknet med mørk brush. Så her er det ingen hemmeligheter.
Cristina B.
Bokmerket!
Knall bra bilde, imponerende laget.
mvh Cristina
Kurt S.
Ble sittende en god stund å fundere på hvordan bildet ville blitt uten det treet midt på. Finner ut at bildet ville fått mindre spenning og tapt seg dersom treet ikke hadde vært der. Normalt ville en slik vertikal linje, midt på, dele bildet i to og kanskje ikke vært ønskelig. Men, hvorfor ikke tillate seg noe ''unormalt''
Veldig flotte rustikke farger. Synes bildet fikk et dramatisk og litt skummelt preg over seg. Speilingen i bilvinduet til venstre ble en fin detalj. Den mørke skogen i bakgrunnen bidrar fint til stemningen.
Mesterlig bra.
Kurt
Rolf S.
Spennende motiver på dette stedet.
Mye god jobbing i photoshop gjør bildet severdig og interessant.
Enig med Bjørn, det blir litt rock'n roll - eller kanskje det tipper over i science fiction ?
M.v.h. Rolf
Arne S.
Et fantastisk bilde på mange måter. Det oser av nostalgi og historie. Fargene er utsøkte. Men softingen forstyrrer.
Marit E.
Et toppers bilskrot-bilde! Dette fikk meg til å synes at bilvrak faktisk er vakkert. Med rust, forvridde deler, avrevne dører og hjul.
Flotte farger!

Marit
Geir Arne M.
Saftig Ketil. Dette var skikkelig oppgiret.

Det er utrolig hva en kan endre når en er kommet inn i varmen igjen.
Det skal nok ikkr bli så lenge til neste gang.

Enig med tidligere - rått bilde og mye rockn roll.



mvh
geir
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Det er klart flere ting her som kan gjøres bedre. Softingen kan gjøres mer umerkelig, og bakgrunnen er det mer å gå på for å få slik jeg ville. Også avslutningen på treet ser jeg ikke ble som den skulle. Jeg får prøve meg litt frem, og se hva som gir best resultater. Det er mange bilder å prøve seg på.
Kristoffer L.
Dette synes jeg var et fabelaktig godt bilde. Praktfullt komponert og bearbeidet. Og det formidler, på en åpen måte. Bildet betyr forskjellige ting for forskjellige betraktere. Her kan en studere bilene ut fra et bilhistorisk perspektiv, gjøre seg tanker om utviklingen av sivilisasjonen, eller se dem som et nesten episk bilde av vrakede, 'døde' biler underveis tilbake fra helvete.

Er i tvil om softingen, men den står ikke i veien for min begeistring over bildet.

- Kristoffer
Dag J.
Dette var ekstremt. Utrolige farger og motiv. Litt rar softing rundt bildene som kanskje kunne vært gjort bedre, men en absolutt fargehøydare.
Ketil K.
Hjertelig tak for seneste kommentarer. Likte best den ''tilbake fra helvete'' varianten Kristoffer - men enig i de andre forståelsene også. Første gang jeg har forsøkt å bearbeide et sånt bilde, det krever tydeligvis en del trening for å få det slik at feilene ikke synes for mye.
Avsluttet .
Oh, genialt! Thumbs up.

Klar for fight.

Forresten; hva slags skapninger er det som råner rundt i disse ''bilene''?

Stian Håpnes
Ketil K.
Ghost busters?
Thore A.
Det klart beste av alle bildene fra stedet som er lagt ut de siste dagene (virker som en eller annen fotoklubb har vært på tur...) Et eksperimentelt bilde som egentlig er ganske kult - selv om effektbruken er i ferd med å ta litt overhånd etter min smak. Fin komposisjon og fint format. Synes skogen i bakgrunnen er bildets største svakhet - blir litt graut. Dessuten blir overgangene mellom de softe og skarpe partiene litt for tydelige etter min smak. Men et bilde med rom for tolkning, ikke bare en kjedelig avfotografering av klisjen ''bilvrak i natur''.
Heidi Helene S.
En orgie i farger og strukturer og det er helt tydelig at du er bevandret i ps.
Fotografiopptakets kunst drukner i ps-oppvisningen.
Elsker fargevalørene, her er hele paletten brukt og lokker meg til å betrakte bildet i fragmenter. :-)
Avsluttet .
Kult bilde. Vet ikke om det er du eller plugin som har ''tegnet'' mye på dette bildet, men jeg ville ikke ha lagt inn alle de mørke blurene. Jeg hadde heller lagt inn en slide/filter oppe og nede, så gjort resten med lys, kontrast og fargejusteringer.. da hadde bildet sett mindre digitalt ut.. mer ekte. Ellers liker jeg bildet. Litt anderledes, sammtidig som det er fresht =)
Christer B.
Lekkert utført ps-arbeid. Fin ullen følelse og deilige farger.
Rett og slett veldig bra. Et scoop å kommer over en sånn forsamling.
Tom A. T.
Må bare føye meg inn i rekken av beundrere her. Utrolig severdig bilde. Treet gjennom støtfangeren er jo både prikken og i'en ;o)..
mvh Tom T
Hans Jacob H.
Ja her var det flotte overdrevne farger og lekker ''bearbeiding'' av gamle skranglekjerrer. Den fine vifteformen som vrakene danner gir en svært så severdig komposisjon. Enig at det er detaljer i ps-arbeidet som nok kunne gjøres bedre, men totalinntrykket er meget spesielt, og bra.
Anne-Lise S.
Kom over dette, og får lyst til å være litt Odd Grythe og si: ''Husker du''? Dette er bare helt rått! Ufattelig flott vifteform, svært spennende farger og lys, og disse antikke lastebilene har du virkelig gitt en ny æra gjennom etterarbeidet i dette bildet. Synes flere bør se dette, og drar det frem igjen, sånn ca. 1 år siden det sist ble kommentert.... Som meg er det kommet mange nye til på dotten siden siste visning! :-)

Anne-Lise
Lars F.
Hei!
Selv om det er noe sent....jeg kan bare slutte meg til de øvrige. Suverent bilde med perspektiver på flere måter.

Lars.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu