Fotograf på tynn is
Enkelte dager bare kjennes slik ut.
Dette er en av dem.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger576
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134616} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Kurt S.
Mesterlig komponert. Fotografisk synes jeg slett ikke du er på tynn is her.
Symbolikken var uansett god -:)
Skyggen som går diagonalt og med fotografen fint plassert gjorde dette til et vårbilde utenom det vanlige.
Kreativt og flott synes jeg.
Kurt
Kjell G.
Jeg synes kanskje at den skrå skyggen i nedre, venstre hjørne blir vel dominerende, men er usikker på hva jeg ville ha gjort med det.
Artig idé og et bra bilde!

mvh kjellg
Bjørn H.
Kaos dag ??? med andre ord :)

Her var det jammen mye som skjedde på engang Odd Tore ...

Linjer, kurver og former så det rekker ...

Jeg syns uten tvil du har brukt øynene dine godt og sett.... Og det kan nesten virke som du har vært bevisst kaoset, hva gjelder din egen plassering midt oppi alt sammen --

Slettes ikke dårlig ...

Et underholdende bilde som gjør at man knyttes til PC`n for en liten stund ...

Joda det er spennende !!! ...

Jeg tror følgende:

Hadde kappet 1-2 cm på høyre side forbi den lille snøkanten/skavlen oppover langs bildet... den gjør mer uro en næring.

Ellers irriterer jeg meg grønn over det lille sorte hullet i snøen/isen ved din høyre fot, sett fra meg da !! :))

Kreativ greie ...syns ikke du er på tynn is.

Bjørn ;¤


Hege J.
Et noe uvant bilde fra deg, Odd Tore, men herlig er det!
Ingen god stemning eller nostalgi denne gangen, men derimot en god porsjon kreativitet og symbolikk.
Et annerledes, men velfungerende selvportrett. Fotogen, du! He, he...

Linjer, former og strukturer preger bildet, og med deg som brytning, blir dette riktig så bra, synes jeg. :-)

Mvh Hege
Odd Tore S.
Ta det lille sorte hullet som symbolsk på hvor nær isbadet fotgrafen er, et par minutter senere hadde han stått midt oppe i det.
Og Bjørn, ditt forslag om å kutte i høyre kant ville medført katastrofe for lavereliggende deler av Hønefoss, dette er demningen tvers over fossen. Du kan da ikke forlange at jeg skal gjøre slikt, selv om jeg er utflyttet for mange år siden!
Artig at dere ser det jeg la i bildet, det stemte bra med sinnstilstanden den morgenen.
Odd Tore
Avsluttet .
Dette var en alternativ fremstilling av demningen over Hønefossen. Synes ikke du skal kappe til høyre, selv om jeg ikke så hvor det var tatt før du selv fortalte det. Nå er du godt på vei inn i den kreative perioden hva motiv gjelder; det liker jeg godt. Blir spennende å se hva neste innfall blir! Ellers et bra selvportrett.
Bjørn H.
:)) Jeg gir meg ...skjønner nå hvor viktig høyre siden er...

Slik går det når man ikke er lokalkjent... !!

Uten å kjenne deg tror jeg du er en fresking, men kanskje ingen isbader, eller hva vet jeg ...

Bjørn ;¤
Venche J.
Jeg håper dagen i dag blir bedre for deg. :)

Flott bilde og flott utsnitt. Du har øynene med deg.

Wenche.
Roger V.
Kreativt selvportrett.
Mye å fordøye i dette bildet, og som BH sier har du løst det veldig bra.

Mvh Roger
Steinulf L.
Et bilde som sammen med teksten setter tankene igang. Utover det er det ikke så mye å tilføye. Ryddig, balansert og med få elementer.
Avsluttet .
Fine linjer og former og et bilde som sier noe! Liker dette.

Forøvrig er ikke isbading så ille, man må bare hoppe i det. Å komme opp av vannet igjen går helt av seg selv!
Stine J.
Syns du lykkes veldig godt i å framstille en sinnsstemning. Håper det går bedre i dag da. :-) Linjer og former rundt fotografen passer også til budskapet. Veldig bra!

mvh Stine
Odd Eirik S.
Kjenner de dagene da man føler at man er på tynn is. Synes dette var kreativt og symbolsk bra fremstilling av situasjon. Artig og lærerikt å se et slikt motiv satt i en slik sammenheng.

mvh
OddES
Rolf S.
Må innrømme at jeg ikke følger symbolikken helt.
Jeg kan ikke få dette til å bli en dårlig start på dagen, snarere tvert i mot. Sola skinner, motivet har mange fine linjer og detaljer man kan kose seg med og for meg ser det ut til at fotografen står trygt og sikkert på en bro? over vannet.
Faren er selvfølgelig at iveren tar slik overhånd at broa blir for smal. Da kan nok isen oppleves tynn.
Velkomponert.
Likte bildet.
M.v.h. Rolf
Odd Tore S.
Rolf:
Takk for artig kommentar!
Symbolikken går nok heller på hvordan jeg føler meg når jeg skal legge ut bilder her, i forhold til den smule begeistring man av og til føler når bildet blir tatt.
Det som føltes trygt og støtt da, er da gjerne erstattet av følelsen av å være på tynn is med gode muligheter for feiltrinn og isbad, tvil og egen kritisk sans herjer.
Så symbolikken her er i to trinn, hvor skyggen nok er en like viktig del som den solfylte og trygge på demningen.
Odd Tore
Ketil K.
Enig med Rolf her. Artig komposisjon sett i sammenheng med tittelen, absolutt. Men siden alle ser det er en skygge blir jo en spøk i humorklassen. Lys og stemning ellers tilsier ingen snarlig drukningsdød her.
Johan K.
Dette var bra.
I tillegg til fine linjer og former, lys og kontrast, liker jeg tanken bak. Og den formidles på en spennende måte. Kan kjenne igjen følelsen.
Likeså et kreativt selvportrett.

Johan
Janne L.
Morsomt bilde, morsom tottel og undertittel. Bildet var også godt. Jeg savner fargene. Men du har fin kontrast i bildet. Kanskje fotograf skyggen ikke hadde kommet godt nok frem med farger.
Janne
Caroline M. S.
Uten (ledende) tittel og følgetekst ville jeg her aldri ha kommet til å tenke på ”fotograf på tynn is”. Trekantskyggen i nedre venstre hjørne bidrar heller til at jeg tenker fotografen står på trygg og sikker grunn, og det fine lyset på isen gjør at jeg ser bildet som et veldig positivt og optimistisk bilde. En dag full av lys, solvarme, muligheter og motiver. Fin svart-hvit konvertering med nyanser i tonene og fine former (is og vann). Det alene gjør at jeg ikke ville kommet til å tenke at du/fotografen følte utlegging på Dotten var som å være på tynn is. Det kan vi vel føle noen og enhver til tider, men med akkurat dette bildet synes jeg ikke det er noen grunn til å føle det slik. :-)
Odd Tore S.
Takker for hyggelige og optimistiske kommentarer!
Fotografen lider ganske ofte av ustyrlige mengder selvkritikk, jeg synes nok at dere er hyggeligere i kommentarene enn jeg forventer.
Takk skal dere ha!
Bildet finnes også i farger, men skjemmes av brun gufse som har samlet seg på overflaten av vannet, og gir det et udelikat uttrykk. Det å konvertere til s/h var ikke gjort i første forsøk!
Odd Tore
Arne S.
Jeg støtter deg hundre prosent. Du er definitivt på tynn is. Bildet i seg selv er ikke allverden. Uten bruksanvisning framstår det som en typisk nybegynnerfeil. (Æsj, skyggen ble med denne gangen også.) MED bruksanvisning blir det en søt, litt banal historie. Ja, du er absolutt på tynn is.

:)
Øyvind A.
Jeg er vel ganske enig med Arne, synes dette blir for tynt til å gjøre særlig inntrykk.
Ø.
Odd Tore S.
Takk til dere to siste kommentatorer også!
Det går vel ganske klart frem at også jeg følte det samme som dere gir uttrykk for. Om det er banalt eller ikke skal jeg ikke uttale meg om, men erfaringen fra andre bilder med dobbelt bunn som jeg har lagt ut her, tilsier at uten bruksanvisning er det ingen som ser dobbelt.
Dette er en type motiv som er utypisk for meg, en mulighet som nærmest ble oppdaget i øyekroken. Av og til må man ofre et følehorn eller to.
Odd Tore

Inger-Lise S.
Et bra bilde. Rolig,med få elementer, men nok til å sette tankene i sving. Fin komposisjon. Spennende er det ikke, men hvor stor prosent av bildene på Dotten er spennende;)Og må de nødvendigvis være det? Da må i så fall jeg gi opp;)

Inger-Lise
Lars-Anders M.
Meget br skyggebruk.
Anniken S.
Fotograf på tynn is er det flere som har hørt om :)
Utrolig morsom og godt gjennomført symbolikk.
Det er vel noe av dette som symboliserer deg også.
Du leker og fotograferer, prøver og feiler......og resultatet blir slike blinkskudd som vi andre overhodet ikke hadde tenkt på...genialt!
Nina S.
Joda, fotograf på tynn is, kjenner igjen den.
Det var sikkert morsomt å fange din egen skygge og se at skyggen nesten faller uti. Fine rene linjer, men synes bildet er litt for monotont grått og skyggen av deg blir litt for vass.
Mvh Nina
Roger K.
Hei hei Odd Tore!
Vært sånn blandet tid en stund for foto nå og dette bilde har nok gått meg forbi. Artig og lærerikt å se hva som kan komponeres og i hvilken setting det tilføres. Har alltid prøvd å ungå skygge av seg selv med sola i ryggen. Tenker kanskje feil for dette stemmer meget godt. En kan nok spøke med det her og fotografen er da absolutt på tynn is visuelt. Fotografisk er det meget bra etter mitt skjønn. Kreativt og nytenkende.

Ha en fin søndag

Mvh RK
Johan G.
Ikke noe som falt i smak hos meg. Det mangler et fokuspunkt, noe som gjør bildet, eller linjer man kan følge på en eller annen måte. Litt for stor tele ?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu