Solsikkeåker
Under et stopp i Frankrike fant jegen hel solsikkeåker. Å fotografere en solsikke er greit, men hvordan få et godt bilde av en åker med mange, mange solsikker???
Utstyr
  • Nikon coolpix 995
  • innebygget zoom
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetJeg har oppdaget at det å fotografere mengder (som solsikker, folkemasser og skog) og få brukbare bilder av det - Det er vanskelig det!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135959} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan Frode A.

Du har tydeligvis svaret på spørsmålet :-)

For dette er veldig bra.
Skal jeg pirke på noe, må det være blomstene oppe mot høyre hjørnet, som kanskje bryter og forstyrrer litt i avslutningen av enga.

Ellers liker jeg fargene og lyset. Vakkert med de 3 struttende solsikkene i forgrunnen som danner en fin diagonal innover i bildet. De mindre solsikkene i mellompartiet bidrar til dybde. Og avslutningen gir en fornæmmelse av at enga fortsetter inn i det uendelige.

mvh -jfa-
Kai Frode G.

Dette var visuelt meget pent. Men du må kutte bildet helt øverst i åkeren. Flotte farger!
flemming r.

Smukt motiv med fine farver.
Kurt S.

Den ene blomsten, som nevnt stikker opp øverst til høyre, kunne du kanskje klone bort. Det mørke feltet øverst markerer slutten på åkeren og bør være der synes jeg. Utsnittet ville, etter mitt syn, blitt for trangt uten det mørke øverst.
Gjentakende former og farger gjør seg godt og skaper fin dybde.
Det har du utnyttet flott her.
Skarpt og fint og bildet ble absolutt severdig.
Mvh Kurt S.
Inger-Lise S.

Et godt bilde med meget bra komposisjon. Du har gjort det beste ut av motivet! Bra! Fine farger og.

Inger-Lise
Steinulf L.

Dette synes jeg du har løst veldig bra. Fint med skogkanten bak.
Geir B.

Godt bilde med fin dybde, litt usikker på den mørke bakgrunn og blomsten som stikker seg ut oppe til høyre, men ellers har du fått til et bra bilde.

Geir.
Gunnar G.

Takk for kommentarer. Kommentarene viser hvor vanskelig det egentlig er å prøve å fotografere en større samling enheter (her solsikker, men det kunne like gjerne ha vært mennesker - eller trær) og få bildet ''perfekt''. Dere aner ikke hvor lenge jeg vandret rundt i denne årkeren før jeg tilslutt valgte denne standplassen. (Åkeren lå bak skogholdtet i bakgrunnen, så det var ingen sint fransk bonde som så meg og kunne komme å jage meg bort).
Egentlig er bildet noe større. Jeg har brukt mye tid på å prøve ut ulike beskjæringer av bildet. Tilslutt endte jeg opp med dette. Og dessverre? ble det da to solsikker som ikke ville innordne seg enheten. Det er de to som stikker opp i høyre billedkant. Vel, vel - tenkte jeg - da får disse blomstene være det som får bli bildets alternative sentreringspunkt, om enn svært perifert (= i kanten), vel vitende at interessen nettopp ville fokusere på disse to avvikere i den store folden. Er det ikke typisk at nettopp det avvikende ofte er det som trekker interessen i et bilde?
Når det gjelder skogkanten valgte jeg å ha den med for å understreke avslutningen på åkeren. De to avvikerne er skyld i at skogkanten ble høyere enn jeg egentlig ønsket.
Takk i allefall for kommentarene!
Gunnar
PS. Ved nærmere ettertanke (og billedbetraktning en sen nattetime) kommer jeg til at jeg tror de to avvikerne oppe i høyre hjørne faktisk er det som gir bildet litt spenning. De skal liksom egentlig ikke være der, men det er de, avvikere som de er...
...legg også merke til at noen solsikker har vendt seg bort i skam...
John Arne P.

Jeg forsøkte meg nylig på et noe tilsvarende motiv, å ta bilde av et stort areal med lilla potetblomster. Fant det utfordrende med tanke på både dybdeskarphet og utsnitt der blomstene ga et harmonisk og balansert inntrykk. Jeg synes du har truffet veldig godt her. Skarpt og fint fra ende til annen. Jeg likte også beskjæringen over. Nydelige farger.

John A.
Tone A.

Eit kjempeflott solsikkebilde. Flotte fargar og flotte former. Solsikkeåkeren danner ei bølgeforma avslutning mot skogen bak. Det blei litt fin effekt. Og når ein ser etter, oppdagar ein også knoppar og solsikker som vender seg andre vegen. Solsikka nederst dannar ei linje bakover der solsikkene i høgre kant blir høgare og avsluttar med den høge solsikka bakerst til høgre. Flott solsikkebilde!
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu