Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Marius J.
En anelse mørkt på min skjerm ellers ypperlig fanget ! Liker posituren og flyten på fuglen !
Avsluttet .
Ikke spesielt mørkt her. Fin flukt, litt driv over det. Det hvite på nebbet er kanskje utbrent, men det er jo så lite område at det gjør ikke så mye.
Geir Arne M.

Flott bilde Ketil av en fugl vi hele tiden har rundt oss. Fin bakgrunn god skarphet , men litt utbrent på nebbet.

mvh
geir
Tom A. T.
Detaljert og fint gjengitt due mot en bakgrunn som jeg syntes gjør seg meget bra. Faktisk var det den som ''slo'' meg først.
mvh Tom T
Avsluttet .
Nydelige detaljer og fin komposisjon. Det eneste lille pirket er nebbet som nevnt tidligere, men meget bra både ''stilmessig'' og teknisk.

MvhJRH

André M.
Storslagent by-natur-bilde. Posituren kombinert med gjentakende bueganger i bakgrunnen gjør hele bildet her. Jeg plages ikke av at det hvite feltet på nebbet er så hvitt. Hvorvidt gjengivelse av noe som er helt hvitt og teksturløst kan kalles utbrent er diskutabelt :-).

Et bilde til inspirasjon for undertegnede: Liker å lage naturbilder, men foretrekker å være i byen. Du har funnet løsningen. (Kirkeristen eller omegn??).
Ketil K.
Takker for tilbakemeldingene her Generøs bedømmelse du gir André. Og du er absolutt inne på noe vedr. dette med bymiljø, i tråd med min plan med bildet. Stedet er Markusplassen i Venezia der duene er en stor del av attraksjonen. Buen er i Markuskirken.
Kjell G.
Buen i bakgrunnen er selvfølgelig hele nøkkelen til at dette ble topp. - Samt at duens plassering og vinkel i bildet etter mitt skjønn gir perfekt match. Hva den hvite flekken på nebbet måler på skalaen 1-255 er nærmest irrelevant her.

Veneziabilde av beste kaliber, spør noen meg!
Kjell G.
Rettelse: 0 - 255.
Bjørn H.
Selvom jeg syns det mangler litt på skarpheten er jo dette bare et nydelig bilde Ketil -

Herlig komp. flott bakgrunn, og vingene står i fin kontrast ...

Bra .................

Bjørn ; -

Carsten A.
Et av Dottens bedre duebilder - som forresten på grunn av sin ofte uberegnelige opptreden er ganske vansklig å få til. Fin bakgrunn, ser ut som bildet er gjort med skikkelig lang brennvidde.

MVH CA
Christer B.
Fin due, skarp og fin, blikkontakt og det hele. Liker også skråstillingen, gir følelse av frihet og vind i seilene. Veldig behagelig bakgrunn også, akkurat passe uskarp og i samme tonevalør som hovedmotivet. Lyset også er jo helt upåklagelig. Kan se litt ut som fuglen er klippet ut i ps for å blure bakgrunnen, (litt mer feather, kanskje), mulig jeg tar helt feil. Så jeg synes det er et fint bilde, flott teknisk gjennomført, men ikke bakoversveis av helheten akkurat, det er tross alt for min del en fugl og ikke noe mer!
:)
Ketil K.
Takker for nye og interessante synspunkter! Nebbet: Det er ikke utbrent på originalen, men er jo helt lyst innerst. Jeg har rett og slett ikke tenkt på at det var noe poeng å beholde detaljering i et så lite areal da jeg øket kontrasten i PS, oppfatter også det som nærmest irrelevant. Morsomt ellers at skarphet oppfattes så forskjellig! Fuglen er ikke klippet inn, så bruk av feathers var ikke aktuell, men ser poenget med at den ser limt inn og at det kan virke unaturlig.
Det er heller ikke benyttet stor tele - 200mm brennvidde.
Den kanskje mest interessante kommentaren opplever jeg Christer kommer med og er den som mest direkte går på det faktiske innholdet og bildeopplevelsen. Klart dette er mer et fuglebilde enn et helhetlig bilde med stor indre sammenheng. Men for min egen del funker det bedre enn mange andre fuglebilder, fordi jeg føler at bakgrunnen passer sammen med fuglen og at det skjer litt i hvert fall i forholdet mellom forgrunn og bakgrunn. Føler det er bildets styrke og viser vel at det tross alt er forsøkt å lage noe helhetlig her.

Men en sterkere fortelling mangler i bildet, det er helt riktig, og absolutt noe å ha i bakhodet å oppnå når man tar bilder. Dessverre (sikkert i likhet med mange andre) alt for sjelden jeg er i stand til å finne en god fortelling jeg oppfatter som grunnlag for et godt bilde - mye enklere å presentere en mer eller mindre tankeløs ''avknipsing'' hvor det er det visuelle og tekniske som blir det viktige alene. Om det er noe som kunne løftet dette bilde som fortelling vet jeg heller ikke, men jeg har når det gjelder duer i bymiljø litt idéer om bruk av bygningsstrukturer og dueflukt hvor det blir en tydelig kommunikasjon i bildet. Skal presentere noen bildeforslag med det etter hvert. Menneske og due er litt utslitt som tema, men er vel også noe å tenke på som et prosjekt.
Carsten A.
Jeg ble overrasket over å lese kommentaren hvor det heter at ''Kan se litt ut som fuglen er klippet ut i ps for å blure bakgrunnen, ...'', for det kan jeg ikke se noe som inspirerer til. Rimelig godt treff på fokus med (relativt lang) brennvidde og åpen blender gir slike effekter som dette. Bakgrunnen tror jeg at jeg drar kjensel på forresten.

MVH CA
Arne S.
Jeg synes bildet fungerer godt. Buen styrker komposisjonen. Man behøver ikke alltid ha en dypere mening eller fortelling i et bilde. Dersom detaljene underbygger helheten kan det være visuelt spennende nok.

Dette er bra, men ikke heltuttilfingerspissene visuelt spennende nok.

:)
Jan W.
Tommelen opp for denne Ketil!

Nok et fint eksempel på at det er nok å hente på de aller vanligste fuglene om en er ute etter gode fuglebilder.

Ikke alltid like ''spennende'' å arbeide med, men god tilgang på motivene gir fotografen flere muligheter for ''gode bilder'' en de motivene hvor en bare får ett eller i høyden noen få eksponeringer på en dag.

Jan
Morten W.
Dette har ikke vært lett! Og så flott med buene på kirken? bak.
Avsluttet .
Konge! =)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu