17,8 - 30.04
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-03 13:49:35
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Olympus C8080
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1054
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Marion N.
Grei dokumentasjon av hyggelig vårstemning i hagen. Liker ikkje at du har fått med skyggen din på bildet....

Mvh Marion
Dag T.
Nja, et avslappet knips som fungerer greit til dokumentasjon av det fine været. Skyggen er en del av miljøbeskrivelsen.
Sigmund B.
Et fint sommerbilde fra en avslappende fin dag i hagen.Ellers rent teknisk og bildemessig et ''Rett på sak bilde'' der mye kunne vært gjort bedre. Et utmerket bilde for familiealbumet.
Ivar K.
uninteressant for alle andre enn deg og dine.
Dan Åsen H.
Hvorfor er det uinteressant for andre enn ham og hans? Dette er vel ett av de ærligste bildene jeg har sett her inne. Totalt blottet for oppstillinger, effekter og kunstneriske anslag. Eller er det ...?
Knut-Inge J.
Ypperleg vårsoldag skildring, med mange element. Blomane som suger til seg lys og varme, katten som lusker tifreds, solbriller og ''limonade'', fråveret av parasollen - solhungeren er enno stor... - variert utvalg av lesestoff - og restane av vinterveden oppe til høgre. Meget bra.
Erlend M.
Passer ikke helt inn her. Enig med IK. Meg gir det ingenting.
Dag N.
Takk for kommentarer...:-)

De sinte unge geniene når jeg tydeligvis ikke fram til, men det er jo hyggelig at det viser seg at noen utenfor familien har sansen for bildet.
Trond H.
De sinte unge geniene gjør en meget ærlig sak, som er å si akkurat kva de tykkjer om bildet. Synes nå det fortjener sin kreditt åkkesom.

Personleg er eg sterkt ambivalent til bildet, da det balanserer hårfint mellom et totalt uinteressant sommerknips og en ganske underfundig situasjonsbeskrivelse. Sistnevnte er enkelt og greitt fordi det er så sinnsykt mange element i bildet, som på en måte (ufrivillig eller ei) gjør at det bryter med mange halvhjertede forsøk på sommerbilder.

Skyggen må i så fall være der

MVH TH
Ivar K.
Vel, jeg prøver ikke å såre noen med min kritikk. Jeg syns bare bildet er uinteressant. Det er en ærlig sak.

Du har jo også satt deg opp på ''rødt'' bildekritikknivå. For deg som vil ha ærlige og seriøse tilbakemeldinger.

// Ivar Kvaal
Erling K.
Et hyggelig vår-bilde! De sinte unge menn er nok helst sinte fordi bildet ligger her på Bildekritikken, og ikke på Bildegalleriet :-)

Mvh Erling.

Dag N.
Jeg synes det er helt greit at de som synes bildet er uinteressant sier fra om det. Og jeg har ikke klaget har jeg?

Men jeg synes at Ivar K's første utsagn var litt uheldig.....

''uninteressant for alle andre enn deg og dine''

for med det utsagnet ''bestemte'' han hva alle andre skulle mene om bildet også...

og Erlend M. har jo følgende profilbeskrivelse

''83-mod. Geni. Aggressiv. Unyansert.''

Da var det nærliggende å bruke uttrykket ''De sinte unge geniene'
Tor Kjetil L.
Jeg er ny som medlem på dotten, men har ''fulgt med'' et års tid.

Klarer heller ikke helt å bestemme meg i forhold til bildet. På en måte et typisk albumbilde (ikke noe galt i det), men samtidig er det et eller annet ved bildet som gjør at jeg har sett på det flere ganger i dag. Du har fanget en ''setting'' som jeg synes gjør bildet interessant. Jeg klarer ikke å være mer spesifikk - sorry! Altså ikke ''bare'' et albumbilde for meg, men et interessant bilde jeg ikke helt klarer å plassere.

Derimot synes jeg det er en uting å komme med karakteristikker av andre personer som tross alt har brukt tid på å evaluere ditt bilde. Det er vel ikke slik at de som ikke liker dine bilder er sinte, mens de som liker det er ok. Du har satt nivået på rødt og da synes jeg du bør tåle såpass. Selvsagt kan man alltid ønske seg mer begrunnede kommentarer, men tiden er knapp for de fleste og da bør man være takknemlig for alle som vil bruke tid på å kommentere bildene. Det var min mening om den saken!
Dan Åsen H.
Det kunne være interessant å høre hva motivet er for å vise oss akkurat dette bildet. Og hva tanken bak er ...

Steinulf L.
det er et eller annet ved dette bildet som hever det over albumknipseri. Kan ikke helt beskrive det.
Dag N.
Motivet for å vise dette bildet, tja....

Jeg synes vel det som noen andre her, at bildet har noe ved seg, selv om det ''bare'' er en avbilding av en av livets hyggelige stunder når man nyter vårsola, en flaske godt øl og ikke minst hyggelig selskap.

Det ante meg at familiealbumkritikken kom, men jeg la det ut likevel.....


Tanken bak...... vanskelig spørsmål.....

jeg tror du må spørre min kurator.
Dan Åsen H.
Ikke misforstå, jeg synes bildet er fint. Og som jeg nevnte i min første kommentar så gir det rom for spekulasjoner. Er det bare et av mange albumbilder, eller er det oppstilt? Kan liksom være begge deler. Kanskje det nettopp er denne usikkerheten hos den som iaktar bildet du er ute etter? Hvem vet? Ikke jeg, og jeg får kanskje heller aldri vite ... Noen ganger er usikkerheten det eneste sikre. Tror jeg.
Peter M.
Irriterer meg, bildet oser ''privat albumbilde'', men jeg liker det. Godt fanget hverdagsrealisme, rett på, helt ærlig uten noe fiksafakseri. Det er så mye god stemning og liv i bildet, mange små elemnter som bidrar til at resultatet blir bra. Mye å feste øynene på uten at det virker forstyrrende, akkurat slik jeg forbinder med sommer og ferie :)
Og jeg kan jo ikke legge skjul på at bildet gir meg veldig lyst på en kald Corona...

BRA!

-Peter-
Dag T.
Jeg forstår hvorfor folk har problemet med bildet. Vanligvis ser vi etter det spektakulære, det uvanlige, og her kommer et bilde som viser det vanlige. Alt er korrekt satt sammen, så vi kan bare irritere oss over ta det viser noe vi alle kjenner oss igjen i, og ser vi på detaljene er det gjort på en bedre måte enn de fleste av oss andre klarer. Dermed er det et vanskelig bilde å vise her. Det forteller masse, men ikke en fortelling vi venter å se på ''dotten''. Et ikke-bilde blant alle forsøkene på å imponere .-)

Jeg har sett en del andre fotografer som gjør det samme, men da ser man gjerne større serier i en sammenheng, noe som gjør det lettere å skjønne poenget.
Roger K.
En tanke som slår meg er om dette bildet i det hele tatt hadde fått noen kommentarer om det hadde vært anonymisert eller tatt av en med et ''mindre kjent'' navn her på dotten...

Selve bildet er jo på mange måter en god dokumentasjon av en hverdagssituasjon, men jeg er nok enig med de som mener at dette er et bilde for familiealbumet.


mvh
Roger
Ivar K.
Artig at det har blitt en god diskusjon ut av dette :-)

Jeg er nå av dem som fortsatt mener at dette er et familiealbumbilde. Jeg er helt enig i at et fotografi kan vise hverdagsting og ''det vanlige'' som Dag Thrane kommenterer over, men da bør det være noe spesielt over det. Noe estetisk, eller kanskje spennende.

For meg, for jeg kan jo bare kommentere subjektivt, blir dette enkelt og kjedelig. Et bilde ''Ola Nordmann'' kunne tatt, en vårdag. Jeg mener ikke at fotografen er inkompetent, bare at dette bildet er for kjedelig. Jeg tror ikke bildet er gjennomtenkt. Jeg tror det er et knips.

// Ivar Kvaal
André M.
Her er det mye gæernt. Og jeg liker bildet. Nettopp derfor, tror jeg. Upretensiøst foto som gjør meg glad. Javisst hører bildet hjemme i fotoalbumet også.

Imidlertid synes jeg at beskrivelser/karakteristikker av de som ikke liker bildet og gir streit kommentar i forhold til dette er totalt unødvendig ;-).
Dag N.
Klart det er et knips, det er ikke isenesatt, men det er et vellyket knips. I likhet med noen av mine andre bilder.

bilde nr. 59949
bilde nr. 20554
bilde nr. 11707

Bildet vi diskuterer er kanskje ikke så rent og enkelt rent estetisk, men jeg mener faktisk at detaljene, linjene, flatene og stemningen har ett samspill som fungere godt.

Dag N.
og skyggen så jeg når jeg tok bildet og jeg syntes det var fint at den kom med....
Dag N.
ble noe tull med linkene......

bilde nr. 59949
bilde nr. 20554
bilde nr. 11707
André M.
Jeg synes det er tydelig at dette bildet er laget av en fotograf med et bevisst blikk for bilder. Og, du har greid å lage noe som utfordrer betrakterne: Her er det stort spenn i meningene. I Bildekritikkens beste ånd. Dette er et bilde som balanserer hårfint på kanten mellom privat/personlig.

Men, Dag N.: Jeg savner ydmykhet fra din side ved at du ikke viser noen refleksjon i forhold til at betraktere har så ulikt syn på bildet ditt. Du legger inn to forsvarsinnlegg i dag. Ønsker du ikkeå bruke Bildekritikken som en kilde til å få ulike synspunkt på bildene dine?. Vil du kun ha ros, i det du henviser til eldre bilder hav stor billedmessig verdi (bildet under første linken din er fabelaktig, - og sånn sett i en helt annen divisjon enn biuldet på denne siden).

Mitt innleg hører kanskje bedre hjemme på diskusjonssidene, men når vi først har begynt, så ... :-))
André M.
... og jeg beklager hele tre skrivefeil ;-)
Dag N.
Det er ikke det at jeg ikke vil ha ulike synspunkter, det vil jeg gjerne.

Jeg prøver bare forklare litt..... hvordan jeg tenker i forhold til ett bilde som dette. Og også sette bildet i en sammenheng, og mange andre bilder i mappa mi hører også med i samme ''prosjekt''.

Jeg vet det er stort spenn i forhold til uttrykk og virkemidler, og det er klart at det lettere å få aksept for bilde nr. 59949 enn dette sære bildet her. Men jeg har en svakhet for sære bilder, og derfor synes jeg det er veldig morsomt med den overveldene responsen dette bildet har fått.

Mitt lille sleivspark tidlig i diskusjonen var ikke vondt ment, og de som det var rettet mot har ikke klagd (jeg har hatt en hyggelig og avklarende mailutveksling med Ivar K).
Ivar K.
Ingen sure miner, bare god debatt.

Hvorfor mener du dette bildet er sært? Jeg mener det er ordinært.

// Ivar Kvaal
Dag N.
Jeg har fått med meg det...:-)

Men jeg tror kanskje jeg har sagt nok... så jeg lar det spørsmålet stå ubesvart.
Thorfinn B.
Få som deg kan knipse en hverdagslig situasjon og samtidig formidle stemningen...bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu