Grønt gress
Noen gress-strå.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-03 20:02:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2,8
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/640s
  • Filmtype200ISO, NEF, 1GB CF
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Martin H.

Hei, det var noe behagelig over dette bildet jeg virkelig satte pris på..:-)
Avsluttet .

Vel dette er jo kritikk så...

Version 1#
Mangler et midtpunkt, noe og feste øyet på, synes det er litt ubehagelig og se på bildet. Synes det er teknisk dårlig utført. Uskarpt gress, du har sikkert presset deg nærmere en hva objektivet har kapasitet til. Den solringen kommer sikkert av et billig objektiv og kunne vært ungått ved en annen vinkel. Får ikke helt fargene til og stemme. Men, alle bilder har potensiale. Jeg lekte meg litt med ditt. Prøv det samme. F.eks.

Åpne det i Photoshop, trykk ctrl-shift-u da skal det blir svart-hvitt
Velg så Image > Adjustment > Levels. Dra den mitterste tappen en cm fra den høyre, trekk så den helt til høyre 1,5cm mot midten. Synes bilde får et kult look da. Lek deg masse med mange bilder og lek deg med color, levels, Filter, Quick layer. Under KUNNSKAP her på foto.no er det en link som heter photoshop tips og triks. Masse lærerikt. Mong deg mye.

Version 2# Bedre, men fortsatt gress. Her sitter fokusen men fargene er for kald, still det i PS.

Du har skillz og et øye for potensielle motiver. Stå på.
Knut Andreas K.

Takk for kommentarer!

Endre: Takk for hint og tips.. Jeg er klar over at det ikke er noen motiv i noen av bildene, men jeg har slått litt fra meg at det trenger å være det i et bilde nå (igjen). Et bilde handler om å fortelle om et inntrykk eller formidle noe.. Fokusen sitter vel egentlig, zoomer alltid inn i ps for å sjekke at det er ok, jeg har bare ikke brukt noe spes Unsharp Mask i photoshop, og lite sharpness i Raw-converteren for å gi et roligere inntrykk.. Og om fokusen sitter eller ikke kan jo være et temmelig diffust begrep: Alt kan jo ikke være i fokus alltid, og jeg mener jo absolutt at det finnes punkter i bildet som er i fokus!

>
Har rett og slett prøvd på et bilde som skal være avslappende og rolig, slik som jeg ser for meg en sommer/vårdag utpå gresset.. I versjon 2 har jeg gjort det stikk motsatte (nesten), her er fargene kaldere og gresset ligger mer til siden.. Her har jeg kjørt på med USM..

For all del; jeg er superglad for den kritikken jeg kan få, men prøver bare å si hvorfor bildene er som de er! Takk igjen for at du pirker på ting, hvis ikke ville jeg jo ha blitt stående på stedet hvil!

mvh.
Knut A. Kvåle
Knut Andreas K.

Er forressten veldig enig med solringen..
Er tatt med et Nikkor Micro 55mm 1:1, f:2,8-objektiv, det er vel ikke akkurat det dyreste du kan få tak i, men funker fett til mitt bruk.

mvh.
Knut A. Kvåle
Magnar B.

Har sans for denne typen foto! Eg kjedar meg litt viss alt skal vera så ''riktig''. Syns bildet ditt uttrykkjer ei stemning. Solringar er jo ikkje ''riktig'' - men det passar her… Skarphet heilt flott! Syns du har fanga den stemingen du beskriv.
Even Andreas R.

Meget ''rolig'' og behagelig, enig med Magnar B, du har fanget den stemningen du beskriver!

Allikevel synes jeg V1 mangler et noe bedre fokuspunkt (ikke nødvendigvis at noe er i fokus, men hva), som også ble påpekt tidligere. Derfor liker jeg V2 best, som dog er noe annerledes. Tror at det blir som ''Nikon vs. Canon'', smak og behag...

mvh.
Even Knudsen

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu