Ut Mot Havet
En kveldstur i fjæresteinene. Sola har gått ned for lengst og bare noen stråler skimtes. Nå blir det ikke mørkere her en dette og modtnattsoltida nærmer seg. Flott å vandre litt langs fjæra og lytte til bølgeskvulp i slik kveld som dette.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-05 19:06:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17 (25)mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetStativ/fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger517
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137634} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Linda M.

Dette var nydelig. Fin komposisjon der skyene og sjøen gav ein flott sugeffekt. Syntes det gjorde seg godt med så lang lukkertid. Pluss for flotte farger og skarpt bilde. Syntes kanskje det blei litt mørkt på høgresida, men eit veldig bra bilete totalt!

Linda
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert med en dramatisk fin stemning.
Flotte farger i himmelen.
Fin dybde i forgrunnen.

Ha en fin dag!

Mvh -iav-
Vegard L.

Flott bilde med fin steming. PÅ min lcd skjerm kan jeg ane en hvit kant på kanten av fjellet og på steinen til høyre. Kanskje dette kommer av lysjusteringer eller er det bare skjermen min?.
mvh Vegard
Roger K.

Hei og takker for kommentarene. Den litt mørkr høyresiden skapes av en litt tung sky over fjellet som dekker for det lille sollyset. Valgte å ikke lysne denne delen opp. Har tatt bilde inn igjen i PS Vegard og kan ikke se den hvite kanten du nevner her på min skjerm. Bilde er ikkke justert lysmessig. Her har jeg brukt hvitbalansen på direkte sollys -3.

..Roger..
Kurt S.

Hei igjen i Lofoten.
Nå har jeg sett på bildet på to forskjellige skjermer.
Det er en tynn hvit stripe der Vegard antyder. Det er nok en såkalt USM-stripe. Man kan bare ane den så det er vel egentlig ikke mye å bry seg om.
Selv pleier jeg å zoome inn på slike striper og så dra over med kloneverktøyet.
Tror muligens jeg ville forsøkt å lette litt opp i den svarte steinen til høyre.
Dersom du har mer å gå på. Kanskje ville jeg forsøkt å lysne hele bildet også.
Bare en liten anelse.
Et flott, stemningsfullt og malerisk bilde ble det iallefall.
Fin effekt og sløring av den lange lukkertiden.
Flotte fargenyanser og fint skinn i bergene.
Å sitte ved havet og nyte et slikt skue - og kanskje filosofere litt - er vel godt-:)
Mvh Kurt
Tone B.

Hei Roger,

Jeg har vært borte fra dotten en god stund nå men ser at du har vært aktiv og lagt ut mangen flotte vinterbilder fra Lofotfjellene. Mektig natur og du deler det med oss på en ypperlig måte!

Så til dette bildet; nydelige fargetoner og flott stemning. Liker det lave kamerastandpunktet du har valgt og synes du har fått en passe sløret effekt på sjøen. Komposisjonen sitter bra samt fin dybde og drag innover i bildet. Flott levert dette Roger!

mvh Tone
Avsluttet .

flott! bra farger og toner. Men du har skrevet 17 (25)mm det stemmer ikke, det er 17 mm, det er et digitalt objektiv,og da ganger du ikke med 1,4. :)
Svein Inge G.

Hei Roger

Herlig bilde... Passer inn i sinnstemningen min nå, med andre ord full klaff da jeg så det.... Når tok du bildet???

Svein Inge
Kurt S.

Hei igjen.
V#2 ble flott-:) Som sagt: Et vakkert skue.
Kurt
Roger V.

Hei
Aldelses nydelig bilde, god dybde, likte valget av lukkertid.

Det er med slike bilder jeg ofte lurer på hvorfor jeg flytta fra Lofoten og til Vesterålen.

Roger
monica p.

Hallo Roger
Jepp du har overbevist meg, du er herved bokmerket:o)
Men er det bare meg eller er horisonten en anelse skjev???
Nydelig skue er det i alle fall, har alltid hatt lyst til å flytte til Lofoten, jeg får bare ikke med meg gemalen.................sukk!!!
Mvh Monica:o)
Roger K.

Hei og takker for nye kommentarer og kjekt at dette faller i smak. En er hele tiden på jakt etter det perfekte motiv og i går kveld hadde jeg en mulighet til å nærme meg. Med andre ord, fornøyd med resultatet selv. Stemmer det Fredrik. Jeg ganger med 1,4 og det selv om det er en digital linse (DX). Brikken i Nikon bestemmer den delen. Det er kun Canon EOS 1Ds Mark II som har brikke hvor linse/brikke stemmer overens av digital speilrefleks.
Svein Inge, dette bilde ble knipset i går kveld kl 23.30.
Roger det er ikke for sent å snu. Neida spøker nå. Vesterålen har sin sjarm på lik linje med Lofoten. Kjente igjen ditt etternamn som kanskje stammer fra Stamsund?

..Roger..
Roger K.

Takker for kommentar, Monica. Kjekt å høre at du liker det jeg viser frem av landsdelen min. Vi beveger oss i en flott tid nå her nord med det flotte lyset. Tror du må lokke gemalen med lyse sommernetter. Tror du har rett i at det heller litt, men svært lite da. Du får effekten av full vidvinkel på linsa her også.

..Roger..
Arnhild Ana N.

Ett utrolig mektig bilde, som en kan drømme om å ta selv en gang. Jeg liker dramatikken, vilterheten du har fanget, og fargene i naturen.

Odd Tore S.

Det er vel kalenderformat over bildet ditt her, og da sier jeg ikke i det i den lett nedlatende tonen som man ofte fornemmer her på dotten når et bilde er vel verdt å nyte.
Om du hadde hatt sjansen til å unngå at linjene fra klippen i mellomgrunnen ikke gikk så direkte over i siluetten av fjellet i bakgrunnen hadde det øket dybdevirkningen litt til.
Brennvidde 17 mm, bildevinkelen tilsvarer en brennvidde på 25 mm på fullformat brikke (35 mm film).
Odd Tore
Knut-Ivar J.

Hei Roger, dette likte jeg!!!

Knut-I
Inger-Lise S.

Hei Roger! Dette liker jeg veldig godt. Flotte skyer,herlige bølger og fine fargetoner. Bevegelsene i sjøen gjorde seg veldig godt. Forgrunnen er spesielt lekker:)

Inger-Lise
Roger K.

Takker for nye kommentarer. Var nok klar over den linjen fra klippen og fjellet Odd Tore. Valgte å la den passere. Hadde ikke store valg her for å berge forgrunnen slik.

..Roger..
Steinulf L.

Ikke nødvendig å føye til så mye her. Stemningsfullt og fredelig.
Jan-Eilert P.

Meget severdig landskapsbilde! Bra!

helsing fra

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu