Hjort mot sjø
Nok et hjortebilde. Målet var å ta et bilde av hjort med den grønne fjorden i bakgrunnen. Ikke helt perfekt, men kanskje severdig for de som liker hjortebilder. Brukte VR. Tror dette av og til virker litt negavtivt inn.
Bildet inngår i albumet Hjorter - Mine hjortebilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-15 16:44:42
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon d70
  • Nikon 70-200/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger572
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138406} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christian Erik B.

Øyekontakt med kamera - bra! Komposisjonen har jeg ikke noe å utsette på, likte at hele hodet har grønn bakgrunn mens fjorden starter litt mer til venstre.

Har hørt mye rart om både IS og VR - positivt og negativt, vet enda ikke om det er verdt å spare til en slik funksjon. Noen råd og tips?


Mvh CEB
Vegard L.

Hei. Christian. Jeg bruker stort sett ikke VR, heller stativ. I dette tilfelle fikk jeg ikke brukt stativ og hadde på VR, men det er kanskje siste gang.
mvh Vegard
Christian Erik B.

Jeg er litt skeptisk til nymotens teknologi uansett... ;-)

Godt gammeldags stativ er nok tingen såfremt du ikke er på idrettsarrangement eller noe i den retningen.
Stig B.

Igjen et flott hjortebilde fra deg. Du har vært produktiv i det siste, med mange bilder som er tidkrevende å ta på en bra måte. Bra jobbet!!

Bra plassering i bildet, ok skarphet og farger.

Mvh Stig
Steinulf L.

Fint utsnitt og liker at de ser mot fotografen. Har selv samme objektivet og benytter VR funksjonen ganske mye. Den bistår ved kameraets (fotografens) bevegelse, og ikke ved motivets bevegelse. Hvilken lukkertid du har brukt her, vet jeg ikke.
Vegard L.

Takk til dere. Steinulf. Hjortene stod helt stille. Lukkertid tror jeg var 1/120. Jeg hadde støtte for kameraet. Jeg mener VR gir en rar effekt av og til se spesielt dette bildet : bilde nr. 123462.

mvh Vegard
Rolf S.

Flott situasjon, synd at ikke bilde er helt skarpt.
Jeg har ett lignende objektiv fra Canon der jeg setter veldig pris på Stabilisatoren, den lukkertiden som du skriver om skulle jo være ideelt for stabilisatoren, jeg har tatt bilder under 1/30 sek. som blir veldig bra med denne funksjonen men en må huske på på stabilisatoren trenger litt tid for og stabilisere bildet.
Jeg bruker og dette objektivet til smygjakt på Hjort og da gjene med 1,4 converter da uten stativ, jeg prøver da og holde meg over 1/30 sek. med justering av ISO hatighet .
Mvh Rolf
Vegard L.

Takk for innspill Rolf. Greitt å høre at VR kan fungere. Jeg skal teste litt med og uten VR i samme lys på samme motiv. Jeg vil prøve igjen for å få et skarpt bilde med sjøen som bakgrunn, men det kreves litt flaks og tolmodighet.
mvh Vegard
Roger K.

Hei hei, Vegard!
Virker som de er blitt var fotografen her? Enig med Rolf at dette var en fin situasjon, men manglende skarphet. Nå bruker ikke jeg VR, men skal funke godt om en lar linsa få jobbe litt. Et resultat kan du se på dette bilde her. bilde nr. 171103. Her er både fotograf og motiv i bevegelse.

Mvh RK
Vegard L.

Takk til deg Roger. De er nok var fotografen denne gang. De er ikke enkle å lure. Jeg skal teste VR innstillingen nærmere.
Ha en god natt.
mvh Vegard
Morten W.

Kan bare si at du er heldig som bor sånn til!
Vegard L.

Jo takk Morten, vi trives i grunn ganske bra her mellom fjellene på Sunnmøre.
:-)
mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu