Hotell II
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-08 01:55:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger682
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138541} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Oda Sofie G.

Oj. Når jeg bare så på det lille bildet så det ut som en trebrygge/stupebrett med et veldig spesielt lys bak. Stilig:) Likte de skyene bak jeg. De skaper veldig stemning...Spesielt på venstre side..
Eli B.

Hei Caroline, skjønner at du har vært mye ute og reist. Nå har jeg studert begge hotellbildene dine, og jeg faller for bilde nr. 174577. Synes dette bildet gir et bedre og mer spennende inntrykk av fasaden og spillet med lyset, himmelen og vinduene. HotellII bildet gir et mer vanlig preg, som naturligvis beskriver fasaden og hvordan hotellet inngår i deler av omgivelsene, men det blir ikke like spennende som hotell nummer 1. Nummer 2 kunne like godt vært postgirobygget. Spennende dette med fasader, lys og himmel.
Hilsen Eli
Amund Blix A.

Eli, når man bor i Oslo kaller man kanskje ikke en tur til SAS-hotellet for en reise ;-)

Liker den majestetiske feelen, men det gir meg ikke så mye mer.
Inger-Lise S.

Hei! Dette liker jeg veldig godt. Jeg faller for den mørke nedre delen som lysner oppover. Det er spennende nyanser i bildet ( som i det første).
Nå har ikke du kalt dette en reise, men om jeg dro til København, ville det da vært en reise for meg..
Artig å se deg legge ut slike bilder. Jeg har selv fotografert Postgirobygget og DNR, men ikke våget legge ut..
Stilig dette.

Inger-Lise
Caroline M. S.

Takk for kommentarer. :-)

He, he - ''majestetisk'' Amund? Nå føler jeg meg som en skikkelig mislykket fotokunstner altså! Dette hotellet (i København - ja, det er reise for meg, men selve bildet synes jeg hører mer naturlig hjemme i gruppen Arkitektur enn Reise) er tegnet av Arne Jacobsen på slutten av 1950-tallet. Mange hater denne typen arkitektur og synes den er stygg og trist. Da jeg tok dette bildet (og siden klinte på med litt ekstra mørke skyer og fasade) var tanken min at jeg skulle prøve å få det fine hotellet til å se så trist ut som folk påstår slik arkitektur er. Men jeg skjønner at Arne Jacobsens bygg er så bra at litt herping fra min side ikke forandrer inntrykket. :-D

Jeg hadde vel helst forventet at dere skulle klage på skyene her - jeg synes selv de ble for... ja, verken fugl eller fisk.... ikke naturlige nok og ikke unaturlige nok. Så litt bedre ut i PS Elements. Nå har jeg nettopp funnet ut (men ikke prøvd ennå) hvordan man skal lure seg rundt i Elements for å få til fargestyring. I tilfelle noen er interesserte: http://www.earthboundlight.com/phototips/elements-color-m...ement.html
Johan G.

Er du på 54mm her ? Tror jeg hadde prøvd å få til samme fine dybde i bildet som du har her uten SAS merket. Kanskje hadde det vært fint om man ser at bygget ikke stopper ? Spør også meg selv hvorvidt bildet hadde vært mer spennende mht. flatebruk om du bare hadde vridd litt mer på ståstedet ditt, slik at planet hadde blitt klart sett fra en side, men uten at man hadde sett sideveggene på bygget. Vet ikke om det er mulig, men det hadde jo vært interessant. Det er jo forresten en genial idé til et photoshop bilde, -du er sannelig flink Johan ! God ide ! :)

Tror det bor mer potensiale i dette bildet enn det som kommer fram Caroline. Spesielt når man ser wire-linjene du har å arbeide med. Synes du har vært heldig med skyene, -de sitter som støpt for min del, ''letter'' fasaden en hel del.

Alt Arne Jacobsen har laget er ikke fint, men var du inne i resepsjonen ?
Caroline M. S.

Takk for kommentar og forslag Johan. :-) Nei, 22mm (la inn info nå - gadd ikke lete det fram da jeg la ut bildet - siden det liksom var det andre bildet som var ''hovedbildet'').

Jeg tok flere bilder av dette hotellet - husker ikke i farten om jeg tok et med omtrent like mye fasade i høyden, men uten SAS-logoen. Er ikke helt sikker på om jeg forstår forslaget ditt, men jeg tok noen bilder skeivet på (som det som ligger på Billedkritikken for eksempel).

Synes ikke det gjør noen med strømledningene og lampen. Hadde jeg syns det, hadde jeg klonet de bort... eller forresten... jeg tviler vel egentlig på at jeg synes at dette bildet ville vært verd arbeidet med å klone bort. Men sånn generelt er jeg enig med deg - få vekk alt som ikke passer inn. :-)

Jeg synes bygninger som dette er fine jeg. :-) Men skjønner godt at folk synes det er finere i lobbyen og på rommene. Var inne ja, men tok ingen bilder der. Får ikke til å bruke blitz og drar sjelden på stativ. :-(
Christer B.

Synes det her er tøft, jeg! Liker skyene og kontrasten mot bygningen samt blåstikket i gardinene som passer fint i fargeomfanget her.
Caroline M. S.

Takk for kommentar Christer. :-)

... og Inger-Lise se her. Nå har jeg omsider fått laget en blå variant til deg. :-)
Inger-Lise S.

Takk for det Line:) Dette syns jeg ble enda lekrere. Den blå himmelen og skyene i vinduene gjorde seg virkelig. Et stilig bygg.Jeg liker bildet ditt!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu