Hallingskarvet i kveldssol
Med nystyrtet helikoptervrak 150 meter hjemmefra og synlig fra gata utenfor huset (det styrtet i utkanten av det området jeg har kalt for Kjukeskogen her på dotten) har jeg behov for å flytte tanker og oppmerksomheten litt vekk fra dette i dag. Derfor dette grunne dykket i arkivet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-13 10:42:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger514
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138575} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Inger Anne Maritsdotter V.
Fint at du tok deg et dykk i arkivet!

Skyggepartiet fra venstre danner en fin diagonal, og kveldssol på snøkledde fjell er alltid et vakkert syn med sitt rosa skjær.

mvh Inger Anne
Avsluttet .
Monumental naturskildring dette og et veldig godt lys. Fungerer veldig bra med en effektiv diagonal linjeføring som skiller forgrunn fra bakgrunn. Panoramaformatet egner seg bra til motivet. Et av de bedre naturbildene dine dette. Nesten til å bli ''fjellfinn'' av dette....men jeg må nok legge meg i trening som den lavtlandskrabbe jeg selv er, må det nok mye trening til i forkant dersom jeg skal være i stand til slike turer tror jeg...hehe!
Inger-Lise S.
Et nydelig lys i bildet ditt. Fin komposisjon. Jeg syns diagonalen gjorde seg godt her.Et vakkert motiv, godt formidlet.

Inger-Lise
Avsluttet .
Flott lys og farger! Jeg synes også det er fint med gjentakelsene i den liggende V'en i midten - det blågrå nederst til høyre, så den flate ''dalbunnen'' i midten og fjellsiden mot venstre - 3 kiler på rad.
Kurt S.
Som nevnt en veldig fin linjeføring og et nydelig lys som gir flotte kontraster.
Et storslagent og flott naturbilde.
Fabulous-:)
Kurt.
Bjørn H.
Ojj... skjønner du fikk lyst til å dykke ned og distansere deg fra denne tragiske opplevelsen ... heeelt for jæææææ ---

Bildet er jo en finfin motsats da Odd Tore ...

Ro, stillhet, og et vakkert utdrag fra fjellheimen vår ...

Nydelig varmt kveldlys, med en stram komposisjon og fin linjeføring gjør dette meget severdig ...

Ideelt sett kunne forgrunnen vært mer spennnede, men det holder i lange baner -

Bjørn ;¤

Torbjørn K.
Flott lys og farger. Liker overlappinga av fjellene bra her. Kunne kanskje tenke meg litt mer luft over fjellet. Komposisjonsmessig så er diagonalen viktig.

Torbjørn
Nina S.
Diagonalen er nevnt, et vakkert harmonisk tofarget motiv i vakker kveldssol. Et nydelig og harmonisk bilde.
Mvh Nina
Johan K.
Det meste er nevnt her. Men jeg likte bildet godt.
Herlig lys, flott komp, fine linjer (og diagonalen gjorde kompen mye mer spennende)
Veldig fint fjellbilde synes jeg

Johan
Lars-Anders M.
Meget bra lys. Bra komp og.
Rolf S.
Hei.
Jeg ville nok kuttet litt i nederste delen slik at de tretoppene som så vidt er synlig hadde blitt borte.
Men lyset, stemningen og fargene er prima.
Og den steinen som ligger langt ned til høyre på diagonalen er viktig. ( Og den hadde gjort enda mer av seg med den kuttingen jeg nevnte. )
Bra.
M.v.h. Rolf
Rune H.
Støtter opp om positive tilbakemelding på bildet - og Rolf sitt forslag til beskjæring!

Stemningsfult med behagelige farger!

Steinen og trærne til venstre bryter opp og gjør også forgrunnen interessant!

Rune :)

Odd Tore S.
Takker for positive kommentarer og forslag til beskjæring i bunnen!
Jeg er nok enig i det siste. Grunnen til at jeg kuttet der jeg gjorde, er treet nederst til høyre på ryggen, som er samme tre som det som finnes på bilde nr. 137321 .
Den koblingen var viktig for meg akkurat da jeg laget dette bildet, men den har lite for seg når det gjelder selve motivet. Har ingen sjanse til å lage ny versjon nå, dere får bare dekke over den aller nederste delen så lenge.
Odd Tore
Roger K.
Hei hei Odd Tore!
Dette er nydelige saker. Vinteren har sluppet taket, men skader ikke å se tilbake med slike bilder. Skyggepartiet og dens diagonal skapte en fin kontrast til den solbekledde fjellpartiet i bakgrunnen. Det er slike dager en nyter og tar seg god tid på fjellet. Kuttet i bunn er jeg litt i tvil på. Mulig jeg har valgt en liten klonejobb på den tretoppen i stedet. Vakkert.

Ha en fin pinsehelg og nasjonaldag.

Mvh RK
Audun N.
Hei!
Er i det kritiske hjørnet.
Synest ikke bildet var noe spesielt, vil ikke skryte over det.
Du har bilder som er mye bedre enn dette.

Men reagerer litt på at du får så mange skrytekommentarer på det.
Det er mange amatører her på siden som har vel så bra bilder som dette.
Men som får lite eller ingen respons.

Tenker også litt på, hvis det hadde vært en ukjent som hadde tatt bildet,
hadde han hadde fått så mange kommentarer?
Eller kansje ingen.
Føler nesten at det er litt kompiskjøring ute og går.

Mvh. Audun
Odd Tore S.
Audun, takk for ærlig kommentar!
Du tar opp en sak som også opptar meg.
Da diskusjonene om deling av af gamle dotten i to gikk for seg, foreslo jeg at bildene på den kritiske delen skulle legges inn anonymt og bare med tittel, og at de skulle forbli slik i 48 timer slik at alle de som la inn skulle ha lik sjanse til kommentarer i starten, når det er mest aktivt. Innlegget kom alt for sent i diskusjonen fordi jeg hadde sovet i timen.
Jeg tror ikke at kompiskjøring er et riktig uttrykk. Men etterhvert danner det seg nok grupperinger som finner at de har såpass mye felles at det gjerne kommenterer bildene til hverandre ganske ofte. For min del omfatter dette også fotografer som tar bilder av motiver som jeg neppe ville oppdaget eller tatt bilde av selv, fordi jeg synes det er inspirerende å se fotografi fra andre vinkler enn min egen. Jeg prøver å velge de bildene jeg vil kommentere ut fra det jeg ser på thumbnailen, og ikke ut fra hvem som er fotograf. Men det er klart at noen fototgrafer er så spennende at jeg følger dem opp, også om bildene ikke treffer hos meg.
Angående selve bildet synes jeg beholdningen i det er kontrasten i farge og form mellom lia fra Nygårdsnuten og selve Skarvet. For meg er Hallingskarvet en fotografisk utfordring, som jeg fortsatt ikke har nådd i mål med.
Jeg er forresten 100 % hobbyamatør, den eneste gangen jeg har fått betalt for bilder var for bildene fra russetoget da jeg var russ, og de var det min mor som tok. Men hun var død da de kom i lokalavisa.
Odd Tore
Kay R.
Hei Odd Tore...

Tja, vet ikke helt.. Kan vel ikke påstå at dette ble så spennende. Lyset du fanger e absolutt av den flotte sorten og linjeføringen stemmer bra, men ellers blir det nok for lite til at bildet når høyt opp... Øynene mine søker etter flere interesseområder i flaten...! Et vakkert sted e det absolutt..

MVH Kay:-)
Dagrun S.
Hmm.......hadde det vært meg hadde jeg styrtet til herikoptervraket for å få de første bildene derifra.........er jeg stygg nå.......men dette en slik verden jeg omgir meg her på mine kanter.........men er glad fu tok ett dykk i arkivet.

Ett mektig bilde, som gir meg følelse av ett sjokolandefjell eller ett full av jernforekomster. Skulle gjerne viss vilken du teknikker du har brukt her!

:-)
D@grun
Odd Tore S.
Kay:
Lokale interessepunkter og Skarvet i denne settingen er ikke målet mitt med dette bildet, her er det flatene og forskjellene i karakteristika for disse som var målsettingen. Dette har jeg tatt for meg i ''Enn om vi kledte fjellet'' bilde nr. 137321. Men jeg skjønner godt at andre ikke er like plagsomt opphengt i Skarvets særpreg som jeg er.
Dagrun:
Ingen spesielle teknikker, noe saturation og øket kontrast for å komme på Kodachrome nivå. Dette er absolutt siste solstråler en klar dag, og de er det ganske bra med farge i. Jeg har også et annet bilde her på dotten med Skarvet med lignende farge bilde nr. 153250 , scannet fra Fujucolor.
----------------
Da helikopteret gikk i bakken, sjekket vi at politi osv. var varslet, at naboer inkl. lege var på vei oppover, og så kom turen til kameraet. Det ble stoppet av politiet uten innsigelse fra min side. På vei tilbake møtte jeg første pressefotograf på vei oppover med svært tung pust.
Odd Tore
Øyvind A.
Vakker natur er alltid pent å se på. Men reint bildemessig synes jeg dette ble ganske upirrende, et bilde man fort blir ferdig med.
Ø.
Janne L.
Dette bildet syntes jeg var nydeligt. Kvelds og morgen lys på fjell dekket med snø er noe av det vakreste jeg ser. Jeg forstår at de som ikke har en dragning mot fjell leter etter et interessepunkt i bildet. Men fjell skal være uten, se roen i bildet.
Janne
Tom A. T.
Pent og fotogent lys, men ut over det syntes jeg ØA beskriver det greit.
mvh Tom T
Kjell G.
V2 er en forbedring. Den mørke blå forgrunnen blir fremdeles litt for dominerende. Bildet vil nok av mange plasseres i kategori postkort.
Det er slett ingen dårlig genre i mine øyne.

Jeg synes bildet er bra, med veldig flott lys!

mvh kjellg
Ketil K.
Flott av Hallingskarvet det her, V#2 ikke minst fordi du da unngår at diagonalen slutter omtrent midt i hjørnet. Nydelig lys!
Einar E.
Liker v1 best!

Vekker minner fra mange flotte vinterturer dette. Men også vonde minner fra den gangen jeg ble syk og ikke kunne være med på vintertur til Hallingskarvet.

Fikk iallefall sett det på bilder da. :|


Som svar til kommentaren din så skjønner jeg at du kan se for deg andre plasseringer - men som du sa, da blir ikke stolpene så riktig plassert. Det var ikke den eneste versjonen jeg tok for å si det sånn :) Men det var den jeg falt mest for tilslutt..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu