Happy family
Jeg tar årets sesong litt på forskudd. Her et fjorårsbilde. Tre unger, hvorav de to borteste er hanner og den nærmeste en hunn. Ses på fargen ved nebbet, rødt på hannene og grått på hunnen. Legg også merke til hvor mye kraftigere hanntoppdykkeren er enn hunnen. Kraftigere nebb, større hode osv. Men det er ikke lett å se annet enn når man har dem ved siden av hverandre.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-14 00:34:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-14 00:35:34
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger471
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138781} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ole Birger S.

Fantastisk flotte bilde på alle måter, spesielt v#1. Ser ut som foreldrene er stolte og fornøyde. -olebig-
Jon A.

Herlig bilde! Idyll så det holder, og teknisk helt greit. Allikevel synes jeg kanskje utsnittet blir litt vel tett. Hvis du hadde fått med refleksen helt ned under hodene tror jeg kanskje det hadde hjulpet. Possisjon og utrykk hos fuglene er høydaren!
-Jon
Kjell G.

Dette er bilder fra ''øverste hylle''. Jeg er enig i at det kunne vært ''litt mer vann'' på høyre side og nede på v1. Et gyllent ''slepelys'' hadde gjort dette nær perfekt.

Fin timing, Ketil: Nå har vi andre travere på Østensjøvannets bredder noe å strekke oss etter i dagene fremover. Jeg er i tvil om vi klarer å matche dette!
Jan Fredrik I.

Veldig fint Ketil!
Litt mer luft rundt på V1 og litt varmere lys hadde gjort seg, men uansett ett topp bilde. Symetrien i V3 er helt etter min smak og her har du lyset du skulle hatt i V1, synd det lider litt av det jeg tror er stort utsnitt ellers et topp bilde det også!

Mvh

Jan Fredrik
Roger V.

Veldig bra dette, klarer ikke å velge hva som er det beste, alle fallt i god smak her. Tydelig at det er en fornøyd familie, og det har du somsagt fanget knallbra.
Er forøvrig enig i at det kansje kunne vært mer luft rundt fugelen, gjelder stort sett alle versjonene. Noe å strekke seg etter dette

Roger
Torbjørn K.

Virkelig nydelig artsbilde! At du har fanget hele familien gjør at bildet skiller seg ut. Flott mykt lys og stillhet i bildet og fin komposisjon. Dette var rett og slett imponerende bra!
Lars Erik N.

Fy flate...dette er knallbra. Har ikke mer å si. Sitter bare å ser på dette her og nyter!

Mvh
Lars
Bjørn H.

Hei Ketil ...

Waaaooouu... grattis med et flott familie fotos ...

Veldig bra fangst ... Liker både 1,2, og 3 - Kanskje V3 er en ener...fordi man kommer sååå tett på -

Ha en fin pinseaften ---

Nydelige bilder da :))

Bjørn ;¤
Eyvind R.

Flotte bilder. Synes dog ikke lyset er optimalt. Bildene blir litt mørke og mangler litt ''smell'' i fargene. Er versjon 3 et kraftig utsnitt?

MVH Eyvind
Geir Arne M.


Topp bilde. Ja dette gir oss øvandrere ekstra ispirasjon til å matche dette.
Et absolutt nydelig bilde og et deilig lys. Tatt tidlig på morgenen ?

Enig i - ville vært bedre med mer luft til høyre. Topp Ketil.

mvh
geir
Ketil K.

Hjertelig takk for kommentarer. Lang avstand er ofte hoveproblemet når det gjelder å få gode fuglebilder. Her er det brukt utsnitt hele veien. Selv om toppdykkerne er temmelig tamme er det ikke snakk om tammhet i stokkandklassen, fordi toppdykkerne er lever fisk og ikke tar imot brødbiter slik andefuglene, måkene og sothønene gjør. Dermed er det ikke aktuelt at de kommer i snubleavstand.

Som sagt tidligere er det en balansegang om hvor tett man skal presentere motivet. Det oppleves fort for trangt med et stramt utsnitt, og fort for langt fra og for utydelig hvis man tar med mye rom rundt.

Lyset var ellers ganske optimalt i V#1, som gav både god detaljering og dynamikk i både lyse og mørke områder. At bildet ikke er ''gildt'' i fargene betyr ikke uten videre at jeg personlig opplever det som for grått og kjedelig, men det er sikkert noe å gå på i å mette fargene her.
Morten W.

Men så ser toppdykkerne forskjellig ut etter som hvordan lyset er. Jeg mener at de skal gjengis slik de så ut ''på stedet'', og jeg tviler vel ikke på at de så nettopp lik ut under opptak. Så mye har jeg vært på Ø.
Morten W.

Ang. V3. Helt fantastisk hvordan vinkelen på mor og barn stemmer. Se øynene også!
Avsluttet .

V1 og V2 ble svært bra, både teknisk og komposiosjonsmessig.

Nydelig familieidyll!

MvhJRH

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu