Gullglansbilde
Et streif av soloppgang på Framhuset og Sjøfartsmuseet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-20 07:22:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBeklagelig stort tap av detaljer ved resizing og .jpg-komprimering for å oppfylle kravene her på dotten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger512
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Rune H.

Synes du presenterer et godt bilde av Fram-museet her!

Fin refleksjon, hvorpå geometrien er essensiell!

Fuglen i vannet er viktig for balansen i bildet. Tror likevel at du kan vurdere en beskjæring i nedkant opp mot fuglen og få et mer rektangulært utsnitt.

Et par flekker mot horisonten, vet ikke hva de er, men jeg synes bildet hadde gjort seg uten. Men det blir pirk.

Rune :)
Bjørn H.

Syns motivet er pent nok Odd Tore, og det er ingen tvil om at det er soloppgangen og det gyldne lyset som er bildet ...

Det er heller ingen tvil om at denne tiden på døgnet formidler ro. ...

Kanskje motivet kan oppleves litt statisk og kjedelig ??

Venstre halvdel reddes av fuglen, men jeg skulle vel sett den både litt nærmere og større, om du skjønner...

Tror jeg ville vurdert en kapping i bånn med noen cm.

Videre ser jeg to flekker på himmelen som er for fremtredene. Er det fugler, ja....da hadde jeg virkelig tatt de bort :))) Er det flekker på brikka, hadde jeg også tatt de bort ...

Bjørn ;¤









Johan K.

Det gylne lyset var du heldig med her. Sitter ganske godt på de to bygningene, og lager en fin stemning i bildet
Komposisjonen reddes av fuglen (og fuglen gjorde litt ekstra for stemningen og for den saks skyld :), men jeg tror jeg ville kuttet litt i bunn her som foreslått.
Men, absolutt et pent bilde synes jeg

De to flekkene måtte jeg se lenge etter... :)

Johan
Avsluttet .

Den store forgrunnen gjør ikke meg noe, opplever den som en del av motivet her. Estetikken og skjønnheten i motivet har jeg ingen vansker med å se; for vakkert er det jo. Så jeg får gjenta meg selv som jeg har gjort under mange av dine bilder - du er særdeles flink med det tekniske, men selve motivene er ikke alltid like spennede synes jeg. Så også her. Men når det er sagt, så skal en vel heller ikke undervurdere teknikkerienes betydning og rolle når det gjelder fotografering. Teknikk er jo på mange måter en fotografisk sjanger i seg selv - så som slike motiver, blomsterartsbilder osv.
Fred S.

FRAM og tilbake er like langt... Greit og pent, og som de andre kommenterende foretrekker også jeg et annet format, gjennom et forh.vis drastisk kutt nede. Men den svømmende kan gjerne få leve, med en klaring på to-tre cm. Ellers sier Tommy N. mye av det jeg kunne tenke meg å si: Dette er pent og teknisk bra, men kanskje ikke overvettes spennende, selv om Roald Amundsen sikkert ville ha vært av en annen oppfatning.

vh fred
flemming r.

Smukt stemningsmotiv.
Vegard L.

Flott dette. Et lite kutt nede hadde kanskje gjort seg. Flott lys.
mvh Vegard
Torbjørn K.

Fin stemning flott lys og komposisjonsmessig bra. Er enig i at fuglen betyr mye i dette bildet. Er enigi i å kutte litt nederst jeg også.
Kjell G.

Jeg tiltrer forslag om å skjære litt nede. Egentlig litt rart at en så liten and kan heve bildekvaliteten såpass, men det gjør den.

Dette var flott, Odd Tore; jeg hater å stå tidlig opp, men her ser jeg at det kan lønne seg!

mvh kjellg
Inger Anne Maritsdotter V.

Har sett på dette bildet og eg fallt totalt for lyset og fargespillet på bygningene,
veldig godt formidlet, må eg si.
mvh -iav-
Odd Tore S.

Takk for hyggelige kommentarer!
Jeg var ikke fremmed for tanken om å kutte i bunnen jeg heller, vurderte kutt med bitte litt klaring til toppen av speilingene av husene, men jeg liker gjerne litt mer ''miljø'' rundt enn de fleste.
De to flekkene er ender, som skremte opp den svømmende og slo seg ned ved speilingen av den røde staken. Og ingen har oppdaget prikkfugl nr. 3 i lufta enda.
Statisk? Ja, soloppganger grytidlig en søndag morgen er ikke så veldig dynamiske, og her trakk sola skydyna over hodet igjen så fort den hadde stått opp. Det var ikke planlagt.
Jeg avventer kommentaren fra Roald A. om han liker gullglansbilder eller ikke. Skal likevel vurdere å fjerne prikkfugler og kutte i bunnen før han sier sin mening. Men nå må jeg i barnålfjerneren.
Odd Tore
Erik A.

Småpent bilde. Flott at lyset treffer gavlene alene, mens nesten alt annet er i skygge. Har du vurdert en v2 der du renavler hovedmotivet, ved å kutte opptil byggrefleksene nedenfra, og inntil den hvite flytebøya/tanken på vestresiden? Da renskes spesielt venstresiden opp, ved at både anda (ei Gravand forøvrig, en av våre største andearter), tanken og masta på horisonten fjernes, og solgløden forsterkes ytterligere i et trangere og mørkere utsnitt. Og den tredje prikken ligger i søkket på horisonten midt i bildet...
Rolf J.

Nydelige farger og var fin stemning, liker det gyldne sollyset i alt det blå.
Har sett den tredje ''prikkfuglen''. Ville som flere andre ha kuttet i bunn, nesten opp til anda som er en viktig komponent i bildet.
Rolf
Bjarne B.

Stemningsfullt,vakkert morgenlys. Harmonisk komposisjon som gir ro i sinnet, syns det er unødvendig å kutte noe som helst. Her er det bare å lene seg tilbake og føle den rolige stemningen som bilde gir, det er jo det som er det viktigste.

Mvh Bjarne
Janne L.

eg ser at du har skrevet soloppgang, men jeg får en følelse av solnedgang. Det er kanskje siden jeg ikke er så tidlig oppe at jeg ser så mange sol oppganger.

Vakkert var det i allefall. Tenk å ta en rusletur om kvelden...kremt, kremt , jeg mener morgenen og se et slikt syn.

Nydeligt med så mye sjø.
Janne
Odd Arild E.

Fint dette , mange fine detaljer, lys, og det hele.
Kunne ha kuttet ørlite i bunnen, ikke mye, da forgrunnen må være med.
Odd A
Stine J.

Vakkert og stemningsfullt. Veldig bra lys. Kanskje litt kjedelig motiv, men vakkert er det uansett. Slutter meg til de som vil ha en kutt i bunn. :-)

mvh Stine
Odd Tore S.

I v2 har jeg fjernet så mye sjø som jeg synes er mulig. Resultatet ble OK, mer konsentrasjon om den delen som er ikke-sjø og ikke-himmel, men etter min mening ikke så rolig (og etter noens mening kjedelig) som fullversjonen.
Jeg har også prøvet forslaget til Erik, samtidig med at anda fikk et digitalt svømmekurs. Det blir et helt annet og enda mer gullglanset bilde, som nok passer bedre enn det herværende under arkitektur. Jeg legger ikke det ut her, fordi det må tas fra grunnen av for å beholde så mye detaljer i bygningene som mulig (ingen problemer f.eks. med å lese Sjøfartsmuseum i råbildet).
Trist at vi tvinges til å redusere kvaliteten på bildene slik, men for øyeblikket er det vel bare på papirformat at vi kan få et fullgodt inntrykk av hva moderne digitalkameraer kan prestere.
Odd Tore
Roger K.

Hei Odd Tore!
Hm, jeg blir vist den eneste som vil bevare forgrunnen i bilde ditt. Liker stor forgrunn og har nok presset den litt ekstra i mine bilder. Helt klart du har mistet en del av roen i #2. Det blir versjon 1 på meg og enig at fuglen satte det lille ekstra i et flott morgenlys.

Mvh RK
Lars-Anders M.

Du er lysets mestere. Dette kan du. Stå på.
Ketil M.

flott, med et kutt i bunnet blir det bedre!
Avsluttet .

Godt å se at det er flere morgenfugler, og her har du vært svært tidlig ute ser jeg. Belønningen lar heller ikke vente på seg. Ikke sant det er verdt det Odd Tore ???

Jeg tror ikke det er fuglen (fint at den kom sigende inn da, eller var det fotografen som plasserte seg i forhold til den kanskje) som har mest å si i venstre kant, selv om den er med på å endre tyngdepunktet og tilfører miljø, men at det er den hvite fortøyningsbøyen som har mest å si for oppveielsen av det praktfulle lyset og fargene på høyre side.

Jeg synes du tenker riktig når du sier miljø rundt motivet, og her er det helt avgjørende for roen i bildet etter min oppfattning. Man blir ikke alt for hektet opp i den flotte opplyste byggningen, men den blir satt i en riktig setting av detaljene (miljøet) rundt.

Er av den oppfattning at noe av det fotografen her vil formiddle er stemningen, derav også lyset i flatene rundt motivet. Dette retferdiggjør for min del bruken av en stor flate i nedre bildekant (v1). Samtidig kan jeg ikke unngå å være enig i en effektfull beskjæring i samme område for å komme enda mer inn i snittet. Det vil si, hvis jeg skulle ha det på stueveggen eller i kjellerstuen ville jeg formodentlig valgt v1 da jeg liker kule utsnitt og store flater bedre enn det ''perfeksjonerte'' utsnitt.

Svært godt utført fotografisk arbeide i v1 !

Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu