Påske
Skitur i påskesol!
Utstyr
  • Canon EOS 500
  • 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEin liten linsefeil som eg ikkje har klart å få vekk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_13980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Vemund L.

Syntes det var pent, jeg. Det du nevner som linsefeil, er hvis jeg ikke overser noe, såkalt flare, eller gjenskind fra solen i linsen. I et slikt bilde som dette, syntes jeg det er kult, jeg. Ser ingen grunn til å få det bort, men skall du på død og liv fjerne den er dette enkeltnok. Bruk CloneStamp i PS, og ''kopier'' deler av himmelen til venstre eller høyre, over den delen du vill fjerne, og vips, så er den vekk.
Forøvrig syntes jeg som sagt den ikke skall fjernes. Syntes det var tøft, jeg.

Skulle bildet føst vært redigert på, ville jeg nok heller ha dempet gulfargen en ørliten tanke.

Men et pent bilde.

Vemund
Carsten A.

Bra dette, og slike effekter som en her ser på himmelen kan en fjerne (slik Vemund peker på) eller la være, en smaksak. Men snøen er for mørk og noe for gulbrun. Det skal det også gå greit å endre i PS, velg ut snøområdet, øk kontrasten og lyshetsgraden kraftig med levels eller kurverktøyet, juster så eventelt noe for den gulbrune tonen. Dermed får du riktig påskestemning på påskesnø! Lykke til!
MVH CA
Andre' S.

stilig bilde
minner meg på liknende bilder jeg selv har tatt.
husker vi eksperimenterte en del med å holde solbriller eller annet farget glass foran objektivet. da får man fort til den magiske syttitalls gulfargen på snøen.
''linsefeil'' er en nødvendighet på slike bilder, da du får vite hvor solen står. og at det er veldig lyst.
topp.
Mildrid K.

Takk for hyggelige og konstruktive kommentarar. Hadde tenkt å fikse linsefeilen i PS på den måten som de beskriv, problemet er berre at eg ikkje har PS........Har heller ikkje nokon særleg bra scanner. Tar gjerne i mot tips om brukbar, og ikkje for dyr , scanner. Takk!
Vemund L.

Kjøpte meg selv nettop scanner, en nikon coolscan IV ED, også kalt LS-40.
Denne scanner både negativ og dias film, og fungerer aldeles udmerket for meg. Den har også endel funksjoner for korrigering av farver, riper i negativer og kornet film, som har vært svært nyttige, ihvertfall for meg. Forøvrig følger PS LE og endel annen softweare med i pakke, så dette er absolutt noe jeg kan anbefale. Prisen er ca 6 500 om jeg ikke husker feil, og det er det helt klart værdt.

Vemund
Carsten A.

Dessuten kan du få Minolta Dimâge Scan Dual II for ca. snaut kr. 5.000.-, og Photoshop 5.0 LE får du på kjøpet også der. Du kan også kjøpe Photoshop 5.0 LE separat, koster noe i nærheten av kr. 1.200, tror jeg. Men kjenner du noen som har, så ...
MVH CA
Mildrid K.

Takk, men det er ikkje i min prisklasse. Kjøpte meg ein scanner i går, Canon D 66OU. Har så vidt prøvd den og er fornøyd. Men så er eg ikkje så kravstor heller da:)Men så lenge eg har ein scanner så eg kan få bilder inn her, så er eg glad.
Egil O.

Fin stemning, men kanskje litt midtstilt og undereksponert?
EO
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu