Portrett av hjortekalv
Dette er ingen tam hjortekalv. En forholdsvis liten kalv som har overlevd vinteren. På versjon 1 har jeg klonet bort noen kvister. Orginalen følger som versjon 2.
Bildet inngår i albumet Hjorter - Mine hjortebilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-22 19:41:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-22 19:42:15
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 70-200/2.8
  • Brennvidde190mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139893} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Finn W.

Likte nok versjon#1 best. Skarpt,fin kontakt og ikke forstyrrende elementer.

Mvh Finn.
Nina E.

Synes vers.1 er best,der unngår du de kvistene som forstyrrer litt i de andre bildene. FInt klonearbeid, det synes ikke at du har tatt bort noen kvister.
Pent bilde av kalven. Tett og fint utsnitt. Skarpt og fint er det og med passende og uskarp bakgrunn som fremhever motivet. Et bra bilde!
Mvh ne
Jan O Ø.

Hei. Greit artsbilde. Ikke så spennende kanskje. Litt uryddig bakgrunn.
Mvh Jan O.
Jan W.

Har tittet litt på hjortebildene dine Vegard.

Du har tydeligvis gode muligheter til å komme nærme motivene dine.
Men det mangler litt på planleggingen i forkant av fotograferingen. Mange av de flotte opptakene dine skjemmes av forstyrrende omgivelser og bakgrunn som på dette fine portrettet.
Etter min mening har du mye å hente på å forsøke å finne de riktige stedene på riktig tidspunkt også med tanke på lys og plassering/positur for motivet. Vet at det ikke er enkelt, men etter min mening har du muligheter for adskillig bedre bilder ved å jobbe litt mer i forkant av selve opptakene.

Mvh. Jan
Vegard L.

Takk til dere.
Jan: Takk for engasjement. Hjorten er en meget sky skapning. Den er vanskelig å styre. Å snike seg inn på en hjort er utrolig vanskelig. Det vil som regel alltid merke deg før du kommer nært nok. Derfor er man avhengig av godt skjul, vindretning og tolmodighet. Kameraklikket er også nok til å skremme hjorten. Selv på 50m kan hjorten stikke på grunn av klikket. Se bilde bilde nr. 123754, der jeg gikk glipp av 4 kronhjorter som gjorde seg klar til å bade i myra. Jeg er enig i det er en del forstyrrende omgivelser i det bildene jeg har lagt ut. Jeg er i startfasen når det gjelder hjortefotografering og kommer nok sterke tilbake. Det er ikke så mange hjortebilder å se her på doten. Utenom Rolf Selvik vet jeg ikke om noen andre som har en serie av hjortebilder.
:-)
Mvh Vegard
Steinulf L.

Når du tar så bra bilder som du gjør, må du finne deg i å rykke opp i kritikkklasse; ref Jan W's kommentar over. Skarpt og fint, men kunne vært enda bedre med en rolig bakgrunn.
Vegard L.

Takk til deg Steinulf. Målet er jo å forbedre seg og heldigvis er det noen som er kritiske. :-).
mvh Vegard
Odd Tore S.

Hei!
Jeg tar selve portrettet først, jeg:
Skarpt og fint, uten sjenerende skygger eller høylys, ingen spor etter vekk-kloningen av kvisten. Typisk skeptisk sideblikk, den er vel ikke helt rolig i opptaksøyeblikket? Jeg ser egentlig ikke hva som skulle forbedre på opptaket av selve ''modellen'' her. Litt trang over øret.
Resten:
Uryddig bakgrunn? Urolig, men er den ikke typisk for miljøet hjorten lever i? Eller hva ville vært mer rolig og likevel typisk?
Her må jeg bare spørre, hjort er ikke vanlig i nærområdet her.
Etter å ha drevet kamerajakt på fasaner ved flere anledninger, er det min mening at å vise disse med andre omgivelser enn buskas og kratt, er å fjerne dem fra deres naturlige omgivelser. Men mine fasanbilder ville nok ikke fått nådig medfart her.
Stå på!
Odd Tore
Vegard L.

Takk til deg Odd Tore. Du har noen gode poeng. Litt smak og behag er det jo, men du har rett. Det samme gjelder lyset. Mange etterlyser bedre lys på hjortebilder. Men det blir ikke naturlig å vise en hjort i sollys. Da er hjorten skjult i vegitasjonen. :-)
Her var jeg så nært at hjorten stakk p.g.a. kameraklikket, selv om jeg dekket over kameraet for å redusere støyen.
Mvh Vegard
Magnar L.

Ting som går igjen i kommentarene på hjortebilder er ofte bakgrunn og lysforhold. Vi som har sysla litt med hjortefotografering vet imidlertid hvor utrolig uberegnelig dette dyret er. Skogen er hjortens rette element, gjerne der vegetasjonen er tett, og da blir bakgrunnen ofte litt uryddig på bildene.
Så dette med hjort i sollys. På denne tida av året har hjorten ofte en beiteperiode midt på dagen, og da er det vel heller ikke unaturlig at enkelte hjortebilder blir tatt i slik belysning?

mvh Magnar
Vegard L.

Hei Magnar! Takk for interesse. Her hos oss er det ikke vanlig at hjorten viser seg midt dagen. De spiser nok litt i løpet av dagen, men da godt skjult i vegitasjonen. Her er det bratte lier med kratt og ''fonnaskog''. Jeg følger flittig med i 20-60X kikkert hele året. Jeg har jaktet hjort med gevær i 20 år.
Hjorten har nok annet adferdsmønster andre steder, som du er inne på.
Rådyrene viser seg ofte på dagtid her hos oss.
Det var ikke meningen å rakke ned på bildet ditt av hjort i sollys. Det var jo spesielt på grunn av det var tatt i sollys. Det er det nok ikke mange som kan skilte med.
Jeg skal se gjennom bildene dine å se om du har flere hjortebilder.
Lykke til videre.
mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu