Utstyr
  • YashicaMat 124G
  • 80mm f3,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140234} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kristian F.
Ah - deilige, drømmende skyer og mørkt, farlig hav. Ikke bare kontrast mellom det mørke og lyse vi ser...
For meg gikk dette rett hjem! Hos meg ser det ut som om bildet er tona svakt, og det funker fint her.
Forøvrig, er det bare en eksponering?

Mvh

Kristian
Eirik H.
Takk for kommentar. Dette er ei eksponering ja. Det eg fekk ut av eit litt uheldig negativ.
Kristian F.
uheldig og uheldig - jeg har sett mer uheldige resultater i så måte.... ;)
Avsluttet .
Det lyse området i vannflata er fantastisk velplassert og i godt samspill med himmelpartiet. Høydeformatet funker som juling. Dette er bra. Naturskildring av ypperste klasse.
Ivar K.
Dette likte jeg veldig godt. Mykt og herlig. Pent.
André M.
Lekker og personlig naturskildring. Dramatikken som understrekes i høydeformat og tonevalg står i absurd kontrast til den avbalanserte midtstillingen av skjæret/steinen i forgrunnen. Likes.

Negativt: Ser ut som horisonten er litt skjeiv mot høyre. KAN være synsbedrag, men jeg synes fortsatt det ser slik ut etter at jeg scrollet bildet ned mot rammekanten i Windows.
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Kristian: Negativet var for så vidt uheldig. Lyslekasjer og andre fæle ting på sidene. Dette kameraet har gjort si teneste og er no pensjonert. I tillegg er eksponeringa noko kortare enn eg skulle ønske. Det gir meir korn enn eg normalt set pris på, men det fungerer ganske bra likevel.

Andre: Eg trur horisonten skal være meir eller mindre rett her. Det ser litt skeivt ut, men det er fordi det er mørkare i horisonten på høgre sida. Overgangen mot himmel er då mindre tydeleg.
Trond H.
Sjå det, det forklarer det rektangulære formatet. Som AM så fint seier det er det ein bemerkelsesverdig motsetning mellom den opprørte himmelen og den tilsynelatande einsamme og stillferdige steinen (dersom nokon slike attributtar kan tileignast ein stein)

Personleg har eg sans for lysbalansen, det går frå mørkt til lyst, til mørkt att... Slik vert det ein fin balanse i biletet.

Skyene ser litt merkelege ut, nesten som om dei er malt inn? Resultat av halvlang lukkertid?

MVH TH
Erlend M.
Vakkert. Var innom websiden din - mye fint. Du er flink :)
Ann F.
Lekkert. Enkelt. Mange ville nok uvilkårlig valgt breddeformat ved et slikt motiv, men det lønner seg å snu kameraet 90 grader.
Horisonten ser en anelse skjev ut også for meg, men jeg vet av erfaring at slike lysforhold kan lure øyet til å tro den er skjev.
Mvh Ann
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Trond: Lukketida var 8-12 sekund om eg hugsar riktig. Været var skiftande og vinden midt i mot var relativt kraftig (normalt på denne staden, Kråkenes fyr heilt ytterst i Nordfjord). Mao. var det nokså stor rørsle i skyene, noko som gir den litt maleriske effekten.

Erlend: Takk skal du ha. Følg med i bladhyllene hos Narvesen frå 23. juni.

Ann: Eg har ikkje snudd kameraet her, men kutta bort sidene (kvadratisk format opphavleg).
Rune H.
Jeg synes også at bildet treffer meg!
Behagelige, avbalanserte toner - og likevel dramatisk!
Det gråe feltet øverst i skylaget er viktig for å balansere bildet, spesielt opp mot skjæret og sjøsprøyten der.
Interessant å lese opptaksinfo.
Fulgte Erlends eksempel og tok en titt på hjemmesiden din - hadde sansen for den!
Rune :)
Frank H.
flotte skyer og krusninger i vannet. fin komp og bra mørke mystiske toner
Ann F.
OK, sånn går det når man ikke kjenner kameratypen du oppgir under teknisk info. SÅ jeg tenkte ut fra det jeg selv bruker, vanlig småbildeformat-dias og tilsvarende digitalt SLR.
Men det kan lønne seg uansett for å småbildebrukere å tippe kameraet av og til.
Mvh Ann
Eirik H.
Absolutt Ann. Eg brukar nok min 20D på høgkant i 70-80% av eksponeringane. Eg synest formatet til småbilete blir litt for avlangt til breiddeformat.
Dag J.
Poetisk dette. Nydelige sh-toner.
Tarjei V.
synd Yashica'n må pensjoneres. portofolien din skiller seg ut, det tror jeg blant annet skyldes at du har hatt et spesielt godt lag med den gamle boksen.
Arne S.
Poetisk er ordet. Svært bra!
Thomas B.
Noen av det beste jeg har sett, og jeg har sett hundrevis av bilder av akkurat dette motivet. Jeg er den som drive Kråkenes fyr som du har tatt bildet fra.
Du har fanget inn det vi kaller Norvestens lys på en helt utrulig måte. Det er so mange nyancer i gråtonen at blikket går opp å ned og opp igjen. Det er akkurat denne dramatiken som gjør denne plassen so unikt. Men det er so vanskelig å fange på bilde.
Jeg er rett å slett litt misunnelig på dette bildet fordi jeg har tatt so mange selv og jag har laget til å med fotobøker om dette området men du har løst dette på en fantastisk måte.

Gratulere!!!

Jeg kunne tenke meg bildet inn i bildegalleriet som har som utstilling på Kråkenes fyr.

Hilsen Kystfotografen

Thomas Bickhardt
Eirik H.
Takk for kommentaren.

Kanskje var det deg eg møtte då eg stod oppe ved fyret og eksponerte dette biletet? Det var iallfall ein person der som gjekk inn og ut av bygningane.

Send meg ei melding med adressa di, så skal eg sende deg ein papirkopi.
Thomas B.
Ja, det kan godt hende, at det var meg. Jeg husker en fotograf, som står da oppe. ( Det er lett å seer om det er en fotograf eller en tourist på grunn av plasseringen og tiden folk bruker for å lage bildet)

Adressen min er
Thomas Bickhardt
Hammersvik
6740 Selje

Hadde våre fint å få et kopi av bildet. So må du besøke vårt kafe´om sommeren og seer på utstilingen vårt. Fra i morn har vi åpen i to monader hvert dag 12:00 til 18:00.

Hilsen Thomas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu