-Animal Alpha-
Animal Alpha under By:Larm 2005.

Irriterer livet av meg at fokuspunktet ikkje er skarpt (feilfokuserte med manuell fokus)
Bildet inngår i albumet Konsertbilder - Konsertbilder tatt på Folken i Stavanger og på Huset på Gjøvik
http://www.visuello.no/?page_id=27
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-27 20:04:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-27 20:14:07
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon 300D
  • EF 17-40 mm f/4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger842
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.
Konsertbilder er ofte en eller annen person med ansiktet halvt skjult av en mikrofon etc. hvor opptaket er gjort i steinhardt lys. Jeg har for min del ikke forstått hva som er så gjevt med slike bilder, men mistenker at fotografen legger inn noe av konsertstemningen i sin vurdering av bildet og glemmer at den som bare betrakter bildet ikke får del i den samme stemningen.

Dette bildet er ikke i denne kategorien, her er det liv uten forstyrrende elementer, fin flateutnyttelse og et lys som tegner hovedfiguren på en fin måte. Kunne på mange måter vært et praktbilde, så jeg forstår godt irritasjonen over uskarphet - ser forresten mer ut som bevegelsesuskarphet (ved motiv, kanskje også ved kamera) enn feilfokusering - skjønt det ene utelukker jo ikke det andre. Forøvrig: i ''fokuspunktet'' har man ikke feilfokusert. I slike tilfeller kan det være grunn til å vurdere om det er en fordel å søke å gjenskape kjente effekter fra hurtig sv/hv-film, nemlig distinkt korn. Jeg gjorde et forsøk ved å ta bildet inn i PS og legge på ''Noise'' (Gaussian monochromatic) i litt forskjellige doser. Etter det forsøket er jeg ikke i tvil om at det hadde vært mitt valg om dette hadde vært mitt eget bilde.

Jeg syns bildet også vinner kraftig på en konsentrasjon om de tre figurene, hovedfiguren og de to til venstre, og en slik konsentrasjon får man bedre til ved å trimme bort stativgreiene på bildet høyre side. Området der er forøvrig også såpass lyst at det bare av den grunn med fordel kunne vært noe dempet. Den nevnte beskjæring fører etter min mening til en slik forbedret konsentrasjon.

MVH CA
Espen Stranger S.
Langt på vei enig med CA. Heldig fanget med rel. kort lukker. Men for oss som vet litt om konsertstemninger er dette også bra - selv om vokalisten kanskje ikke ser like aggresiv ut som hun/musikken kan være. Hadde hun sett rett i kamera... :-)
Steinulf L.
Her var det mye å lære av kommentaren over. Forøvrig har du fanget artistens overskudd og glede ved å opptre på en veldig fin måte. Synes så absolutt dette er severdig.
Arne S.
Bra konsertbilde! Det lyse håret (mot sort bakgrunn) forsterker den fine utrålingen til artisten. Den lille uskarpheten er kledelig. Et ytterligere anstrøk av distinkte korn som Carsten antyder vil kle motivet. Men stativet til høyre hører med. Det skaper balanse og fortelling.
Per Ole H.
Dette likte jeg godt. Det er befriende å få slike motiver - vet godt hvor vanskelig det er å fange enkelte artister uten at halve ansiktet er dekket av mikrofon. Men er enig med AS i at micstativet hører med - noen ganger synes jeg det er greit å fjerne forstyrrende elementer, andre ganger er de med og skaper balanse, og det gjelder definitivt her. Ville kanskje ha dempet korningen, men er amatør på sv-hv, så her er jeg åpen. Ellers mange kloke ord fra CA.
Oda H.
Hjertelig takk for kommentarer. Spesielt takk til CA som tar seg tid til å skrive utfyllande og lærerike kommentarar!

Har lagt ut to nye versjonar der lyset rundt mikrofonstativet er burna ned i#2, og lagt til korn i #3. Oppvokst i digitalfotografiet som eg er, synest eg personleg det er plenty korn i #1 og#2.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu