Tjeld i regn
Dette er samme dagen som det forrige bildet. Iløpet av 1 time og 20 minutt gikk det fra blå himmel til pøsregn. Virker ikke som jeg skal ha flaks med været på Runde...
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 300 f2,8 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeIso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger445
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140419} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Kjartan T.
Fortsatt dårlig vær på Vestlandet? Bildet forteller godt om forholdene, både fargetoner, glans i stein og ikke minst dråpene på fuglens rygg får det dårlige været fram. Bakgrunnen på dette bildet har du vært heldig med. Jeg synes delinga fra rødt til grønt tilfører noe ekstra.

For å blitt noe mer, og enda bedre, burde det nok ha regnet kraftigere, tjelden burde ha dratt mark eller et annet burde ha tilført bildet noe... Men jeg vet det er vanskelig, og strir ofte med det samme.

Som portrett av tjelden på en gråværsdag så er dette fint.
Odd Tore S.
Jeg synes ikke at dette været var uflaks for bildet. Bilder i regn og gråvær har ofte mer stemning enn i sol slik jeg ser det.
Jeg synes dette ble et bra portrett, jeg. Bildet ''kler'' at den har vannperler på ryggen og jord på nebbet. Jeg ville ikke vært ufornøyd med dette bildet, men ville kanskje klonet vekk et par veldig tydelig småstriper mot øvre høyre hjørne.
Kraftigere regn? Da ville tjelden blitt uskarp og gjerne stripet i tillegg med den brennvidden du har brukt, mindre bra portrett, kanskje mer spennende bilde.
Annen action? Tjelder er ganske usjenerte når de parrer seg og bryr seg sytten om været. Mine ble både våte og uskarpe.
Odd Tore
Steinulf L.
Teknisk meget bra. Lyset er godt, og regnet 'kler'fuglen. Noen flekker bak fuglehodet kan fjernes,
Thomas B.
Takk for kommentarer.

Været er fortsatt dårlig på Sunnmøre ja. Har vært det i hele mai. Det er vel straffen for å ha hatt en nydelig april:-)

Det er bra at dere likker bakgruunen. Jeg var litt usikker selv, gølte at den var litt for fargerik, og at den derfor kanskje tok litt for mye av oppmerksomheten.

Jeg er ikke misfornøyd med været her. Så lenge man fotograferer fra et tørt sted så er dette været et litt anderledes fotovær. Men det ble ikke noen tur opp på fjellet i dette været for å si det sånn:-)

Jeg har sett i ettertid at jeg kanskje burde valgt en annen lukkertid. Jeg ville ha kort lukkertid for å være sikker på at det ble skarpt. Det er tatt håndholdt fra en bil med motoren igang. Men jeg tror jeg kunne fått det ''skarpt nok'' med litt lengre lukkertid, og da samtidig fått bedre frem regnet. Får prøve det en annen gang.

Jeg vil ikke klone vekk småstripene, da jeg føler at disse hjelper til å vise at det reger. Skulle gjerne hatt flere av dem.

Når det gjelder å få dem i en annen situasjon, så får det bli når jeg setter opp en kamuflasje i vannkanten. Kunne godt tenkt meg noen situasjonsbilder av tjelden, og jeg har en del av dem, men de har hatt andre feil, som dårlig miljø, eller for ovenifra og ned vinkel. Dette får man bedre kontroll over i en kamuflasje.

Hyggelig at dere likte bildet:-)

Mvh
Thomas

Stig B.
Godt teknisk løst. Det nye objektivet fungerer bra. Helet enig med Kjartan her; et flott artsbilde i gråvær. Jeg har akkurat det samme fra en dag tidligere, du vant ved å legge ut først :-)

I tyngre regnvær blir det vanskeligere å fokusere. Jeg var på Runde i pøsende regnvær, og fikk bilde nr. 175474, hvor hovedmotivt ikke ble skarpt nok, mens regnværet kom tydelig fram. Det var en utfordring både til meg og utstyr å holde på i slikt vær.

Ellers er jeg enig med deg at skal man ha gode situasjonsbilder så er det nok bare kamuflasje og tid som nytter.

Mvh Fattern
Thor B.
Meget bra levert dette fint arts bilde.De andre har sagt meget bra ting om det .Så jeg bare sitter her og nyter det.Har selv vudert 300mm F4 med is.

Mvh TBH
Sissel H.
Skarpt og fint fugleportrett. Vanndråpene på fjærdrakten tilføyer noe ekstra. Fugl med glimt i øyet :) Fin dus bakgrunn.

Mvh Sissel.
Hege E.
Dette var ett skarpt og fint bilde av en Tjeld. Stilig å se den vannsikre ''drakten'' men dråper på.. :) dette var ett fint bilde.

Hege E =)
Tim Ø.
Jeg får faktisk inntrykk av at Sigmaobjektivet ditt har bedre bokeh enn Nikonen. Pussig.

Hadde bakgrunnen vært renere ville dette vært en innertier.

Mvh Tim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu