Firenze -ved domen
Firenze er storslagen, med trange gater men få åpne plasser hvor praktbygg får komme til sin rett. - Og ikke minst, Firenze er overfylt av turister.

Dette er et forsøk på å få frem dette.
Bildet inngår i albumet Toscana mai 2005 - Skisser fra Toscana.
Noen klisjeer og noen med et forhåpentligvis mer personlig preg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-02 15:31:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm 1:4G ED DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger318
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Kristof W.

et veldi fint sted det der i firenze kan man ta utroli mange kule bilda.
skjønte bare ikke helt ka du ville med bilde, likte ikke utsnitte helt æ beklager
Inger Hilde F.

Et godt eksempel på hvor dramatisk det kan bli med vidvinkel.
Likte ikke helt den ''takresten'' på høyre side. -Syns vi kunne klart oss uten den. Er ellers et flott bygg, og du har fått godt frem at det er overfylt med turister. Himmelen er desverre bare kjedelig (-bare dårlig vær der nede eller?).

Akkurat denne typen bygg (katolske kirker) er det forresten en del av i Budapest også. Budapest er forøvrig en utrolig fin by, kulturmessig og arkitektonisk sett.

mvh Inger Hilde
Avsluttet .

Den ''kjedelige'' himmelen er vel og bra, men den setter jo deriomot fokus på det du ønsker å formidle her da.

Regner med at trekanten til høyre er en glipp.

Snadder vidvinkel dette her !

Svenn
Torbjørn K.

Et spennende utsnitt, og litt annerledes enn typiske postkort. Jeg synes du formidler både arkitektur og turisme på en god måte. Trekanten til høyre er nevnt.

Mvh.
Torbjørn
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Himmelen er ikke alltid blå. Markisen til høyre er ikke en glipp. Tok den med for å understreke hvor trangt det er på denne plassen. Men det er klart den kan klones vekk. 12-24mm er ganske så spennende ja.
Janne L.

Jeg føler meg helt inneklemt når jeg ser bildet. Det virker som byggningene nesten detter i hodet på meg. Jeg får pusteproblemer for det er så trangt med alle turistene. Så du har virkelig lykkes med å formidle turistmassen og trange gater.

Janne
Nina S.

Litt usikker her, ser Italia og ønsker meg dit når jeg ser dette bildet, jeg synes at Italia og de fantastiske byene er så storslagne, synes ikke det er helt i boks med formidlingen av dette storslagne. Dette ble litt for mye turistbilde for meg.
Mvh Nina
Marit E.

Hei!
Er ikke helt sikker, jeg. Storslagne bygg, og en følelse av innestengthet. Men trekanten til høyre liker jeg ikke.
Lurer på hvor tettpakket det blir med folk her i juli, jeg...

Marit (som kom fra et deeeeilig, godt og varmt Italia for seks timer siden og som sitter med en deeeeilig, tykk fleecejakke på)
Jan Frode A.

Jeg syntes dette var skikkelig bra!

Flotte tegninger i bygningene, skarp og god gjengivelse av detaljene.

Bildet gir virkelig et inntrykk av dimmensjonene, ja nesten slik at en føler at bygningene er i ferd med å ramle over deg (i positiv betydning).

Den lille fliken til høyre er nevnt. En annen ting jeg syntes muligens trekker litt mye av oppmerksomheten, er det 'store' hodet som gror opp fra bildekanten mot venstre.

mvh -jfa-
Rune T.

Janne beskriver min følelse her. trangt og lettere kaotisk og uoversiktlig. Slik sett synes jeg vinkel og utsnitt fungerer upåklagelig. Artig!

Mvh
Rune
Nikolai E.

Komposisjonsmessig ikke helt bra, siden du viser bare en liten del av babtisteriet (bygningen til venstre), burde du slevsagt ha kuttet ved klokketårnet til høyre. Det hadde gitt mye bedre inntrykk av en bygningsmessig ''trengsel'' :) Dessuten skulle du hatt mer med av turistene, hvis du vil ha fra ''turisttrengselen''.
Som arkitektonisk bilde har det også noen svakheter. Du burde ha flyttet det litt slik at kuppelen på Duomoen hadde vært skjult bak fasaden. Litt kjedelig med stilaset. Lyset gjør at den fantastiske marmorfasaden på Duomoen ikke kommer til sin rett på dette bildet.
Jeg er forøvrig ikke enig i at det er trang på plassen foran Duomoen. Jeg har aldri hatt noen klaustrofobisk følelse, men de høye bygningenen går ut over nakkene. Men litt nakkestivhet er byen verd :)
Steinulf L.

Takk for innspill, Nikolai. Har lagt ut et forslag basert på dine komentarer. Det var forøvrig en skyet dag. Har andre bilder hvor fasaden nok kommer bedre frem - sammen med arbeidsstillasene. Er enig i at byen er verdt både nakkestivhet og såre føtter, men oppfatter den som strengere og mer lukket en f.eks Roma og Venezia, for å holde oss til Italia.
Anniken S.

V2 helt klart for min del.
Digger måten bygningene smelter inn i hverandre og måten de samles på toppen. Syntes også lysningen og oppskarpingen som ble gjort på v2 gjorde noe ekstra ut av bilde. Folkemassene henviser til at dette er en typisk turist attraksjon. Liker det jeg ser.
Nikolai E.

Det er mer trøkk i V2, vil jeg si. Slutter meg til kommentaren fra Anniken.
Inger Hilde F.

Syns v2 ble mye bedre!

mvh Inger Hilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu