Herlig(!)
Ute på en liten kveldstur i går fant jeg denne lille saken som strakk seg opp etter luft. Helt til den traff på glasset på linsen min. :-)
Bildet inngår i albumet macro! -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-31 09:55:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-06-01 11:45:12
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • sigma 150 mm macro 2.8
  • Brennvidde150mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annetstativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ann F.
Der var'n ,ja, den virket blåere sett på LCD-skjermen din i går kveld - ?
Bruker du høy ISO? Jeg synes det er en del støy i både dette bildet og andre nær- og makrobilder jeg har sett fra din hånd som kanskje kan tyde på det og som ikke alltid kler slike motiver med store duse fargeflater spesielt godt - i mine øyne.
Er litt usikker på komposisjonen. Den ble litt midtstilt. På den annen side deler omgivelsenes farger bildet greit nok.
Grønnfargen kunne vært litt renere.
Slike blader er forresten veldig fine, masse detaljer på dem, og den karmosinrøde tuppen mot det grønne har fine fargekontraster.
Mvh Ann - den kritiske nabo
:-)
Ole Walter S.
Ann: nei, jeg har ikke brukt høy iso, 200 er det laveste jeg har. Midtstilt og midtstilt fru blom, jeg har beskåret bildet ja, følte at det var ok da jeg la bildet ''under kniven''.

Ole Walter
Odd Tore S.
Så det er slik du og kameraet ditt oppfatter hagen vår.
Nokså mye mer kreativt enn det jeg driver det til til daglig, og ellers også for den saks skyld.
Her likte jeg bladet med hår og farger veldig godt. Det spiller bra på lag med blomsten også, men jeg ville prøvd å få bladet litt mer ut til siden i forhold til blomsten. Litt overskyet kveldsgrønt, som det ble ut over kvelden i går.
Det er litt uventet at bildet generelt ble så kornet, også i det grønne. Du har jo ikke komprimert grassat eller gjort noe annet som skulle tilsi dette, etter det jeg kan se. Støyfjerning ville ventelig fjernet hårene også, og kanskje gitt opphav til ensfargete ''regnbuer''. Mystisk??
Odd Tore
Magnar B.
Kanskje du har brukt USM med for lav verdi på Threshold? Det blir det i alle fall fort korn av… Likar enkelheten i bildet, og spenningen mellom det skarpe og det duse! Fine fargar saman. Syns dette fungerer midtstilt. Ville kanskje prøvd å få bladet endå reinare i uttrykket… unngått stilkane nederst?
Ole Walter S.
Odd Tore: ja du hadde en veldig flott hage, så jeg måtte til slutt snike meg bort for jeg så at det var noen skapninger jeg ville ha bilde av. Endte opp langflat langs stien... traff også på en gresshoppefluelignende microskopisk sak under denne blomsten som også måtte festes til minnekortet.
Mht. korn og støy i bildet så får jeg kanskje dobbeltsjekke kameraets asa når jeg kommer hjem i ettermiddag, men jeg mener at det var 200 den stod på. Det kan også ha med USM som MB nevner.

Ole Walter
Ann F.
Vanskelig å sammenligne direkte med originalopptaket siden det er downsampled til 750x499, men det virker jevnere og renere, spesielt i den grønne delen av bakgrunnen.
Selv ved å blåse det opp kraftig er det vesentlig mindre med spor av støy der.
Hvor stort var originalopptaket i piksler? For hvis utsnittet i V1 er lite og deretter blåst opp kan det forårsake ujevne fargeflater.
Mvh Ann
Ole Walter S.
3008 x 2000 pixler jpg-format - fine quality
Ann F.
Ok, da kan det nesten se ut som om du har tatt utsnittet i 1:1 fra originalopptaket, uten opp- eller downsampling, kan det stemme?
Ut fra på V1 sammenlignet med V2 i alle fall, ca. 1/4 av totalbildet stemmer med forholdet mellom 750 og 3008.
Da er det mulig at renheten i V2 er tilsynelatende pga downsampling til 750x499.
Pussig, for jeg synes jeg ser det ofte i en del av dine næropptak med D70, kan ikke huske at jeg reagerte på det med det kompaktkameraet du hadde før.
Det er i alle fall verdt å forsøke å finne ut av, slik at støyen kan være der den kler det og under din fulle kontroll, og ikke alltid. Her er den egentlig en negativ faktor i mine øyne, som ofte i bilder med store fargeflater eller med fargevalører som skal gli jevnt over i hverandre.
V2 er på den mørke side i histogrammet, justerte du mye frem og tilbake? Nettopp i de tilfellene er RAW-filer overlegne jpg, de sprekker ikke opp så lett i toneovergangene ved store justeringer i levels og curves. Synes i alle fall jeg.
Mvh Ann
Steinulf L.
Tror nok Magnar er inne på noe når det gjelder korningen. Fint utsnitt. Vakkert. Kanskje litt NI vask hadde gjort susen her?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu