Fjellmyrløper
Et lite artsportrett av en av våre aller mest skjeldne hekkefugler, en liten vadefugl som liker seg best i bløteste svartmyra.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger435
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141478} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ketil K.

Gøy at du har fått så bra bilde av den! Typisk med bue ytterst på nebbet og de hvite hodestripene.

Så den første gang på Nedalsmyra i Sør-Trøndelag i 1965, der den hekket fast. Men myra ble demmet opp og en enorm fuglemyr med et kjempemangfold forsvant under vann. (Dobbeltbekkasin, sibirspurv, jaktfalk osv.) Et hjulspor i myra er forresten nok til å drenere myra tilstrekkelig til at fjellmyrløperen dropper hekking. Stort problem, særlig i Finnmark.
Erik A.

Oi! Dette var ikke gæli du! Ikke akkurat hverken vanlig eller tilgjengelig denne, nei. Bildemessig ikke så verst heller, selv i gråværslys og litt rotete omgivelser. Men det blir pirk på denne arten... Blomst i knapphullet, Svein! Sikkert gromt å kunne stacke denne inn i arkivet!
Jan O Ø.

Hei. Tidligere har jeg fått litt ''kjeft'' når jeg har kritisert lignende bilder. Grunn til det er at jeg synes det blir litt mye ''rot'' på slike bilder. Rent bildemessig blir det vel det, også her. Men selvsagt forstår jeg at fuglen er i sitt rette miljø og at enn derfor kanskje må godta en del kvist hulter til bulter. Kvist og gress til høyre i bildet tror jeg du hadde tjent på om det ikke hadde vært der. Ellers et greit bilde og en fin artsdokumentasjon.
Mvh Jan O.
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.
Først og frems er dette en liten presentasjon av en fugleart de aller fleste ikke har sett, og miljøet den lever i.

KK: Som du sier så er dette en art som er svært utsatt for endringer i de allerede begrensede områdene den finnes i, og siden den har ganske spesielle krav til leveområder tar den heller ikke til takke med ''det nest beste'' ser det ut til. Vi får håpe at kartlegging og bevaring av dens områder kan bidra til at vi beholder arten.

EAA: Joda, den forringer ikke mitt arkiv, selv om det bildemessige har mer å gå på. Først og fremst er det stas å kunne oppleve disse her, og denne gangen var det anledning til å få noen bilder også.

JOØ: Ingen skal få ''kjeft'' av meg for å kritisere mine bilder i alle fall, og jeg er generelt enig i at et ''renere'' miljø ville presentert fuglen bedre. Likevel er det stort sett på trekklokaliteter at det er mulig å få til, siden denne arten sjelden eksponerer seg mer enn dette her. Miljøet her er riktig, om enn noe dominerende for bildet sin del.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Jøss, dette var da fint. Bildene av denne arten kommer ofte fra sandstrender på kysten, men du har knipset den i sitt rette miljø. Ingen enkel oppgave for fjellmyrløperen er, som du skriver, en av våre sjeldneste fugler. Den står på den nasjonale rødlista, og det er ikke ofte det dukker opp slike bilder av den. Bra!
Jan W.

Unødvendig å kritisere de bilde relaterte omstendighetene ved slike opptak.
Avbildninger av sjeldne arter er en spennende og særlig interessant del av fuglefotograferingen selv om opptakene ofte kan være av skrantende kvalitet.

Men her har du lykkes både med et godt fototeknisk opptak og en flott artsdokumentasjon av fjellmyrløperen Svein.

Jan
Thure Henning J.

Hei ! Rent teknisk er jo bildet som tidligere nevnt litt rotete, men det viser jo fjellmyrløperen i sitt rett miljø. Meget bra.

mvh thj
Steinulf L.

Bildet er ikke rotete. Miljøet omkring kan muligens fremstå slik. Fint bilde.
Stig B.

Om noen er troende til å ha tålmodighet og innsikt nok til å fange fugler på rødlista på en respektfull måte så må det være du.

Fin skarphet, bra detaljering.

Miljøet hører med.

Mvh Stig
Aleksander M.

Fint bilde av en sjelden fugl.

Mvh Aleksander
Ketil K.

Får bare gjenta, etter å ha tatt bilde av denne krabaten i sommer, at det sitter virkelig langt inne å få et så godt bilde av fjellmyrløperen i sitt sommermiljø som dette. Ikke mange som har klart det!
Svein B.

Takk takk Ketil, og velkommen i klubben! ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu