Maidag ved fjorden.
Reinefjorden en fin dag i slutten av mai.
Har tidligere lagt ut noen bilder fra disse omgivelsene. Håper det tåles med et bilde til.
Merkelig igrunnen! Jeg har sett denne fjorden og fjellene hundrevis av ganger. (Trådte mine barnesko like bak der jeg sto og tok dette bildet) Likevel blir jeg ikke lei av å beundre denne utsikten. Lyset og fargene forandrer seg alt etter værforhold, tid på døgnet og årstid.
Steinfyllinga til høyre i forgrunnen ble laget av tyskerne under krigen. De skulle bygge vei over sundet. Sysselsetting muligens. Det ser kanskje ikke mye ut, men det er en anseelig mengde med store kampesteiner som er lagt utover. Sikkert et slit med datidens hjelpemidler.
Dette er så langt de kom. Veien over sundet (Litt utafor bildekanten til venstre) ble bygd 13-14 år senere. Da var det folk fra Statens Vegvesen, og heldigvis ikke tyskerne som utførte arbeidet.
Bygdene, som dere så vidt skimter, innerst i fjorden er for det meste avfolket. Bare noen få personer ''klorer seg'' fremdeles fast. En del hus her er imidlertid kjøpt opp og brukes som ferieboliger.
Det er igrunnen ikke så rart at disse bygdene er blitt avfolket. Dette blir jo i utkanten av utkantnorge.
Hvem vet? Kanskje blir det, en gang i fremtiden, igjen attraktivt å bo på slike steder.
Bildet inngår i albumet Postkort fra Vest-Lofoten. - Bildene i denne serien bærer ikke voldsomt mye preg av kreativitet. Noen vil sikkert kalle dem for postkort. Det er helt ok. Prøver imidlertid å fremvise naturen og omgivelsene der ute på en best mulig måte. Etterhvert vil det komme bilder fra forskjellige årstider og forskjellige lys og værforhold.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-05 18:29:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde11.2mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger728
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141825} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Finn W.

Igjen et herlig naturbilde med fin komp og dybde.Kunne det vært en liten aning mørkere eller økt kontrasten litt?

Mvh Finn
Kurt S.

Finn: Takk for kommentaren. Ja kanskje hadde litt mere kontrast gjort seg.
Legger ut en ny versjon.
Roger V.

Syntes fjellrekka var flott. Enig i at utsikten var flott, og noe man ikke går lei av med det første.

Nytt flott postkort fra deg.

mvh Roger
Roger K.

Hallo Kurt!
Her er du på en av mine favorittplasser. Ofte tas turen vestover. Ble litt mere futt i din versjon 2 og går for den. Her har du nesten fått med deg alle elementene ute i et fiskerelatert miljø. Nesten bare fiskeværret som mangler. Spredt bebyggelse inne i fjorder innelukket med fjell som går rett ned i havet. Diagonalene i hver sin retning av odder og tangmasse i forgrunnen befester inntrykket av nærheten til havet og fjæra. Her er det bare å nyte.

Ha en fin søndagskveld i Bodø

Mvh RK
Steinulf L.

De to små oddene skaper dybde i bildet.
Rune T.

Vakkert bilde som viser et vell av mangfold for naturbilder! Bildet ditt skaper absolutt interesse for å dra til de kanter å ta bilder. Ser gjerne flere samt leser mer beskrivelser a la det du serverer bildet med her.

Mvh
Rune
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakre mektige fjell, karakteristiske Lofoten-fjell, bra formidlet naturidyll.

Postkort ja, men flott!

Mvh -iav-
Oddvar B.

Postkort fra Lofoten er ikke av de aller værste ;o)
Kanskje ikke så spennende som du sier selv, men et pent stykke Norge er det.
ob
Avsluttet .

Dette er etter min mening enda bedre enn det forrige bildet ditt Kurt.

Kontrasthevingen hjalp den også. Postkort fra nord synes jeg er en god betegnelse. Veldig flott bilde Kurt.

MvhJRH
Janne L.

Vakkert postkort fra deg. Jeg likte godt de spesielle fjellene. Vannstanden er også høy, og det kledde bildet. Vakkert.
Janne
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene-:)
Kurt
Jan-Eilert P.

Flott postkort fra Lofoten! Blir ikke lei slike utsikter jeg heller, så det tåles mange slike bilder. Likte dette!
Torbjørn K.

Storslagent landskap! Bare så synd vi ikke har slike fjell i Trondheim også... Mange vil nok kalle dette en klisje, men jeg liker god de klassiske naturbildene veldig godt. Komposisjonsmessig synes jeg dette er bra, men kunne kanskje tenke meg å se litt mer av hvor de ''utstikkerene'' i forgrunnen egentlig kommer fra. Flott lys i fjellene i bakgrunnen!

Torbjørn
Odd Tore S.

Storslått landskap og vakkert vær, må vel karakteriseres som utsikt på postkort, det hele passer så harmonisk sammen, pent å se på, uten at det engasjerer så sterkt videre. Dyktig utført med oddene som skaper dybde.
v1 ble gråsløret, v2 bedre.
Odd Tore
Bjørn H.

Vakker naturperle igjen Kurt ...

Poskort, javel...men jeg liker det.

Nydelig utsnitt, V2 er bra.

Ææææ...må komme mææ nordover ..det frista ... :)

Bjørn ;¤

Tor-Erik E.

hei Kurt.
vakkert dette her. Lofoten må være eldorado for naturfotografering, eller det vet jeg at det er. Vet ikke om jeg ville økt kontrastene som noen sier, men kanskje heller senke en liten tanke på brightness. Bra du fikk med steinene og tanget i forgrunne, ellers tror jeg komposisjonsmessig det ville blitt kjedelig uten. Dette er nok et vakkert bilde fra deg,

Tor-Erik
Jan Frode A.

Igjen et vakkert postkort fra en storslagen natur.

Jeg blir sittende å se på forgrunnen igjen, med den gode balansen mellom høyre- og venstresida. Akkurat den plasseringen av stein og tang syntes jeg var skikkelig vellykka. Gir bildet noe ekstra, uten å virke forstyrrende.

Flott og mektig natur i bakgrunnen, og beskrivelsen som følger bildet, er interresant lesing.

Du kan dette ja! Nydelig.

mvh -jfa-
Kurt S.

Torbjørn K. - Jo det er mulig jeg kunne brukt enda litt mere vidvinkel.
Tor Erik: Det med brightness/kontrast etc. er igrunnen ikke så enkelt. Noen foretrekker bildene med litt kontrastøkning og mere ''smell'' i, mens andre foretrekker litt mere dus belysning. I tillegg beror det også på skjermen man sitter med.
Slik jeg har bildet, på min skjerm iallefall, mener jeg det tilsvarer ca. slik det var i virkeligheten den dagen. Jeg ble forresten litt betatt av småbølgene og speilingene i den stille fjorden.
Tusen takk for kommentarer til dere alle.
Mvh Kurt
Tor-Erik E.

Nå sitter jeg foran en lyssterk LCD skjerm som sikkert kan lure meg noen nyanser på brightness, så du har et viktig poeng der:)

Tor-Erik
Tone B.

Nok et vakkert naturbilde fra deg! Fin komposisjon med tangen i forgrunn og de to oddene som er med på å skape en fin dybde. Flott fjellkjede! Kontrastøkningen i v 2 gjorde seg.

Gleder meg til jeg reiser nordover igjen :-)

mvh Tone
Trygve S. A.

Atter et fint og velkomponert bilde, Kurt!
At du gir den en historieramme via tekst - øker bare bildets appell til meg.

Ja, er det ikke rart - vi går liksom aldri lei naturen rundt oss her i nord. Men så er den jo alltid skiftende, med værsort, årstid og lys og skygge.
Jeg harf det på samme måte som du beskriver.
Kurt S.

Tor-Erik, Tone og Trygve.
Takker så mye for kommentarer.
Ha en fortsatt fin vårkveld. Selv om den er iskald-:)
Kurt
Avsluttet .

Heisann Kurt

Det første som slår meg er ord som ''mektig'', ''stolthet'' og ''distanse''. Hvorfor akkurat disse ord er det lett å svare på ,det var liksom det som kom på tungen min da jeg satt her og sa ordene høyt for meg selv.

Distanse er det som veier tyngst av de tre tror jeg. Man får oppleve alt fra detaljer i blæretangen nede i fjæra og helt bort til dalstrøka bortenfor i horisont.

Det mektige kommer nok frem ved at du har plassert fjellene på en genial måte med tre ''topper'' i bildeflaten, hvor den i midten slingrer seg ut av bildet til høyre i et stort dalføre. Jeg innbiller meg at plasseringen av fjellene gjør at det blir mektig selv om de tilsynelatende ikke opptar så stor del av bildeflaten.

Stolthet får en ved at det er meget pent landskap og her har kompen alt å si etter min mening. Den sitter jo som et skudd og er vel kanskje det som fotografen har tenkt mye på både før og under opptak vil jeg tro.

Detaljene er mange i landskapsbildet ditt Kurt, og jeg synes det var fint at du har lettet jobben til betrakter ved å informere om høyst interresante ellementer, som helt sikkert ellre ville blitt oversett. Dette gir bildet mye mer ''sjel'' og er atpåtil en god historisk dokumentasjon.

Veldig fint å se at du legger mye arbeid i de motivene du fotograferer !

Topp utførelse !

Svenn
Kurt S.

Tusen takk Svenn.
P.S. Du er flink å skrive-:)
Kurt
Inger-Lise S.

Usedvanlig vakkert bilde! Du har valgt en god komposisjon. Fargene er nydelige, vannet klart og fristende:)
Norgesreklame på sitt beste.Dyktig presentert.

Inger-Lise
Tore K.

Jeg og familien var for første gang en tur i ''Landet'' ditt, i beg av juli. Jeg kjenner igjen den Lofotsjelen, jeg følte da jeg var der, i bildene dine. Fortsett, for jeg tåler mye mer av dette. Hvilken versjon som er best, kommer ut på et. De forteller begge en sterk historie fra unevnelige tider..

mvh Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu