Er maten snart klar?
Flaggspetten har oppdaget at det er nye beboere på Kilen bilde nr. 179340 (på Kritikken), og følger interessert med.
Etter det vi har sett på ”Ut i naturen”, er gjerne dette en nokså matnyttig interesse, flaggspett tar gjerne en fugleunge eller flere som tilskudd til føden.
Inngangen her er allerede godt utvidet med hakking, men det skjedde før årets hekkesesong. Vi får håpe at redet også ligger bak veggen slik at den ikke har plass til å hakke seg helt inn.
Beboeren selv ser passivt på, ikke mye å se til blåmeisens aggressive oppførsel ved matfatet.
Bildet inngår i albumet Kilen gamle - Husmannsplass under Røssholm bruk på Ringerike. Gammelt og nedlagt småbruk på Ringerike i raskt forfall.
Stabbursdøra er datert 1863 og låvedør 1871. Nokså spesiell arkitektur med dører som ikke er over 180 cm høye, og vinduer som er like lavt plassert.
Våningshuset var i alle fall bebodd i julen 1991, men var allerede da i forfall.
Et fasinerende sted med detaljer som jeg mener det er vel verdt å bevare for ettertiden. Ser ut til å ha blitt et valfartssted for lokale fotografer.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blender-
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • AnnetUtsnitt 1:1 pixel, spontanopptak på ca. 30 m avstand
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger619
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142420} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Kurt S.

Et unikt bilde. Om du oppdaget fuglen tilfeldig eller du lå og ventet vet jeg ikke. Godt gjort å få den med på bildet iallefall. Interessant og fin historie. Bilde og historie er som skapt for ''Ut i naturen''
Et flott motiv. Det grønne buskaset i forgrunnen står i fin kontrast til resten og forsterker forfallet.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Jeg fotograferte det falleferdige våningshuset på lang avstand for å unngå fortegning, derfor dette objektivet. (Huset er skjevt nok som det er.)
Hakkespetten hadde bråkt rundt omkring tidligere, nå tok den en full inspeksjonsrunde rundt døra, helt målrettet. Fikk tre bilder, blåmeisen stakk av etter ett.
Odd Tore
Roger K.

Hei Odd Tore!
Du er flink til å gi historie til bildene dine som gir dem liv. Gamle falleferdige byggninger gir husly til andre og jaktområder til noen også. Som Kurt nevner er buskasset i forgrunnen perfekt til dette motivet og en stor del av inntrykket fra fraflyttet og falleferdige gårder. Passe mengde tak som nesten er i vater som gir et inntrykk av nesten omsegning av resten av byggningen.

Mvh RK
Nikolai E.

Det herlig bilde! Du har fått med noen viktige elementer, som takpannene og takrennen, hushjørnet med laftingen, og selvsagt døra. Bringebærriset (?) inntil husveggen forsterker inntrykket av fraflytting, som nevnt av de andre. Superbe toner i treverket. Selv uten flaggspetten hadde dette vært en fin miljøskildring, men spetten er jo toppen!
Odd Eirik S.

Synes du får frem noen flotte fargetoner i treverket. Masse detaljer som gir et forholdsvis lite utsnitt av bygget en helhet. Man kan nesten forestille seg hvordan resten ser ut. At du fikk med en flaggspett var jo helt topp. At du i samme slengen fikk med en blåmeis på toppen av dørkarmen må jo ha vært et lyketreff. De grønne buskene/greinene i forgrunnen gjorde seg godt mot det slitte treverket. Flott miljøskildring og et ekstra pluss for en innholdsrik undertekst.

mvh
OddES
Bjørn H.

Dette liker jeg kanskje best av de du har lagt av denne serien -

Her har du et konsentrert utsnitt, steike fine farga, både i døra, på veggen og ikke minst på taket -

Renna lengst til høyre skaper liv.

Fuglen er selvfølgelig prikken over ..... i`en ... men den forsvinner og gror litt for mye i ett med veggen ...

Ha en fin sommerkveld i regnet :)

Bjørn ;¤
Odd Tore S.

Takk for fine kommentare, de varmet godt etter en oval weekend i snø og regn på Hardangervidda!
Jeg tror jeg har tatt ut det jeg kan av denne bildefila her, utsnittet er ca. 5 % av originalfila. Egentlig er jeg litt imponert over hva kombinasjonen av kamera og objektiv presterte her.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu