Arriving at Grandma`s house
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-13 22:53:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-06-15 20:52:46
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger798
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143035} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Tove Å.

Bestemors hus ser rimelig skummelt ut, så jeg skjønner jentas uttrykk:)
Jeg falt umiddelbart for bildet. Jeg liker godt både fargetonen og kontrasten, men er litt usikker på om det burde vært litt mer struktur i kjolen...Jeg synes utbrenthet kan være prikken over i'en i et bilde, men mulig dette blir litt i meste laget.
Morten R.

Min følelse var mer at denne jenten har bodd med bestemoren her i ganske lang tid, bare det at bestemoren ikke er så levende lengre. Vel kanskje for henne men ikke for alle andre.

Supert bilde. Fargene passet veldig bra også.

- Morten
Fred S.

Takk begge ! Tove; jeg er selvsagt helt enig ang. kjolen: Jeg hadde et lite dilemma her. Bildet var i utgangspunktet ''ubrukelig'' i og med at blitzen på den litt upålitelige coolpixen min gikk av litt umotivert her. Da jeg nå nettopp likevel åpnet thumbnailen, så jeg at ansiktsuttrykket til jenta passet bedre enn på de andre jeg tok. Dermed tonet jeg bildet, ''justerte'' litt i curves, og var fornøyd, bortsett fra den utbrente kjolen.
Hvitt er pent, men vi hadde en svart kjole tilgjengelig, og tror jeg skal holde meg til den fargen ved en senere anledning. Hadde samme problemet på forrige bilde jeg la ut; selv om det ble tatt uten blitz, og vet ikke nok om PS til eventuelt å rette opp slik utbrenthet.

vh fred
Janne L.

Flott utrykk på jenta og på annsiktet i gardinen. Kjolen er for utbrent. Det hadde vert bedre med en sort kjole. Men ved å gjøre feil så lærer mann. Dette viser iallefall en vell igjennomtenkt stykke arbeid. Flott.
Janne
Joacim A.

Jeg liker egentlig den utbrente kjolen. Den gir på en måte hele spøkelsesstemningen i bilde en ekstra piff. For ikke å snakke om den artige gardinen, som smiler uhyggelig ut av vinduet. Knall tøft bilde!
Nikolai E.

Janne, hvorfor sort kjole? Jeg tror det er nettopp den hvite kjolen som må være der for å gi kontrast (innholdsmessig) til husveggen. Jeg tillater meg å hente bildet inn i PS og eksperimentere litt..
Fred S.

Takk for interessante og varierte reaksjoner. Nikolai: eksperimenter i vei !

vh fred
Nikolai E.

Fred, som jeg tenkte meg; å gjøre kjolen mørk blir helt feil. Jeg tok seleksjon på kjolen (magic wand + lasso) og la den som justeringslag. Hvis den gjøres mørk, passer det dårlig med armen og ansiktet.
Jeg foreslår følgende: juster levels input fra 0 til 28 og midttonen (gamma) fra 1,00 til 0,45. Da blir uttrykket skikkelig spooky :)
Tove Å.

Jeg tror også at kjolen bør være hvit. Ser gjerne en versjon etter Nikolais anvisninger:)
Fred S.

Takk for tips, Nikolai. Har lagt ut ny versjon etter dine anvisninger, er enig at det er mer ''drama'' i bildet nå, dessuten en anelse mer ''stofflighet'' i kjolen. Min skjerm er lys; er litt usikker på hvordan dette bildet tar seg ut på en mørkere skjerm.....

vh fred
Odd Tore S.

Bestemor må ha vært en spøkefull dame etter gardinene å dømme.
Her synes jeg at du er tilbake i god gammel Draculastemning igjen.
v1 med kjolen fra v2 synes jeg ble best, vinduet i v2 ble litt for mørkt til å gi skikkelig spøkelsesinntrykk. Spøkelser er vel ganske lyse, i alle fall de jeg har sett?
Odd Tore
Jóhann Á.

Hei Fred!
Snedig bilde, Fred! Blir litt sånn ''he,he-grøss'' aktig hele greia. Jenta med et uttrykk som tyder på at hun har blitt tatt på fersken (med en fotograf med blits) og den ''bestemora'' som går igjen som en gardin. Styggartig, nesten på grensa til å være absurd. Liker definitivt v1. Blir mer helhet i tonene i bildet, og at det blir utbrente områder syns jeg er OK slik jeg ser bildet.
Morten J.

Jeg er enig i at dette bildet har mange kveliteter. Men den unge damen er da vist et spøkelse hun og.

Se høyre hånd. Langfingeren har 2 neiler. Så om det ikke er et spøkelse du har fotografert, da har du lagt opp 2 eksponeringer på hver andre, men bommet litt på fingeren. Ringfingeren har litt av det samme.

Så her må du være litt nøye. Jeg så dette med en gang og det stjal hele oppmerksomheten min fra et ellers bra bilde.

Morten
Fred S.

Artige og fine kommetarer; mange takk ! Og endelig en som oppdaget de to ekstra fingertuppene ! De er et mysterium. Har riktignok valset over deler av bildet med kloneverktøyet; men det er lenger opp, for å fjerne blitzrefleks i vinduet. Egentlig er det hele litt mystisk; men skitt au; bildet skal jo også værer av den sjangeren. Selv la jeg ikke merke til fingrene før etter at jeg hadde lagt inn bildet; så SÅ iøyenfallende er de vel ikke, Morten.
Odd Tore: Ingen spøkelser her, bare spooky gardiner.
Johann: Herlig å få så fin kritikk fra deg !

vh fred
Odd Tore S.

Når spøkelser kan gjøre seg om til lakner, må de vel kunne bli gardiner også? Helt uventet at du forsøker å begrense løssluppen fantasi.
Odd Tore
Fred S.

Hei Odd Tore: Vet du liker å få det siste ordet, så jeg tar det fra deg: Du er også, akkurat som meg, glad i litt ordkløveri, og vi kunne sikkert fått til mye gærnskap ut av disputt om hvordan spøkelser bør gestalte seg. Det lar jeg ligge; og sier heller ja og amen til å la en hver parapsykologisk tolkning få blomstre. Er gardinen et spøkelse, så er den det; er jenta Rødhette, så er hun også DET. Tanken er fri !

vh fred
Fred S.

Feilene i bildet har irritert meg et døgn, ikke minst fordi såpass mange har sett på bildet. Legger derfor ut enda en versjon; som jeg mener er en klar forbedring fra de to forrige versjonene: Kjolen har fått mer ''struktur'', samtidig som bildet ikke er så mørkt som i versjon 2, og de ''doble'' fingertuppene er borte ( de var et resultat av slurvete kloning).
Har valgt ny fargetone; om den er ''scary'' nok er jeg ikke sikker på.

fred
Nikolai E.

Heisan, nettopp en ny versjon. Denne er jo mange hakk forbedring. Jeg likte gultoningen, men faktisk er s/hv helt rå!
Jeg er jo stadig innom bildet ditt for å følge med på kommentargivingen, tipper andre gjør det også. Så du skårer høyt på ''seertallet'' :)
Tove Å.

Enig med deg og Nikolai. Svart/hvitt versjonen er best - her stemmer det meste synes jeg! Veldig bra!
Morten J.

Enig i at v3 er den beste. Og de ekstra fingertuppene ble borte. Bra.
Odd Tore S.

Struktur i kjolen er en forbedring, likte fargetonen i v1/v2 bedre for dette motivet slik jeg oppfattet det, og synes at de doble fingertuppene var et fikst innfall i settingen.
v3 ble liksom tørt og saklig i forhold til v2, sikkert mer korrekt, men jeg liker godt slike bilder som gir meg sjansen til å ta av i en eller annen litt fantasifull retning.
Odd Tore
Fred S.

Takk igjen ! Et lysende eksempel på at folk følger opp (og følger med på ) kommentarene sine !

vh fred
Kristoffer L.

Tøft bilde, fin utbrenthet, effektfulle gardiner. Fin, spooky stemning.

Det er vanskelig å velge mellom versjonene. 1 & 2 gir bildet et mer uvirkelig, spooky preg, jeg har sans for begge, på hvert sitt vis. Samtidig appellerer også realismen og nøkternheten i v3. Her reduseres imidlertid de absurde elementene endel; fargestikket er borte og vi står igjen med gardinen, ansiktet og hånden som uvirkelige elementer.

Vanskelig å bestemme seg her. Valget er ditt.

- Kristoffer
Jóhann Á.

Hei Fred!
Liker tonene du har jobbet fram i v3, men savner den gulaktige fargetonen. Syns liksom den hører med og skaper stemning i bildet. Som det blir nå er det et OK sv/hv bilde, men mangler snerten som setter stemningen.
Fred S.

Da er vi enige: Fargen som i de to første versjonene, ingen ekstra fingertupper, og kjolen som i versjon 3. Takk !

vh fred
Wenche S.

Hei igjen...verson 2 er min ''favoritt'', synes ikke utbrentheten på kjolen gjør noe.
Liker ansiktet i gardinen, den gir en ''skrik'' følelse i bildet gjør det på en måte skumlere.Dette gir meg mange ideer til prosjekter utover høsten vineren.
Hans Jacob H.

Versjon 3 ble lekker. Skikkelig håndverk!
Morsomt med det glisende spøkelset i gardinet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu