Avblomstret løvetann 3
Utstyr
  • NikonF90X
  • Sigma 105/2.8 Macro EX
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4
  • Lukker?s
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14442} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Avsluttet .
tja vad ska man säga...? mycket stiligt..men varför kommer det fram tre stänglar från två strån..?
mvh/gunte..
Vemund L.
Kjempe-fine farger. Syntes kompen funker bra også jeg:)
Likte goså den uskarpete gule forgrunnen.

Gratulerer.

Vemund
Avsluttet .
Herlig makrobilde med utrolig bra kvallitet.
Avsluttet .
Synes ikke at motivet er ''hi-fi''. Det grumsete gule i bunnen av bildet (vet ikke hav det er) forstyrrer bildet. Vell, selvfølgelig er dette nokk en ''ny'' måte å se verden på...

MVH

T-man
Carsten A.
Gunte, det kommer nok fram 3 stengler ganske enkelt fordi det står igjen 3 stk. frø (hva nå det måtte hete på svensk), hvor bare 2 er synlige (og var synlige for fotografen).
MVH CA
Rune E.
På min skjerm ser det ut som bildet har fått litt juling av komprimeringen?, spesiellt i høyre billedkant oppe.
mvh Rune
Carsten A.
RE: Hva er det du ser, jeg ser ikke noen form for ''juling'', i høyre billedkant øverst ser jeg et felt litt lysere grønt enn resten av bakgrunnen, det er alt. Ellers er dette bildet komprimert med PS kvalitet 9, så noen komprimeringseffekter er ikke sannsynlige. Men tynne hvite ''tråder'' som på slike løvetannfrø vises noen ganger litt hakkete (bare litt her). Det skyldes visningen på skjerm, og gjør seg overhodet ikke gjeldende på en skikkelig utskrift.
MVH CA
Lars Andreas D.
Meget bra !
Thorfinn B.
enda et bra bilde CA...! Du er i slaget om dagen!

(Det kan faktisk se ut som de ene frøet har to utspringere)
Tor a.
Meget behagelig bilde Mvh TA
Gunnar Sten M.
Det er ikke mye å utsette her!
Arve k.
Dette er meget bra CA. og for en fin komposisjon og fargebalanse.

AK.
Hans- Georg S.
Fin komp, fine farger og som vanlig god teknikk!
Rolf S.
Meget fint macrofoto, Carsten!

Mvh
Rolf
Audun S.
Bra, men enig i at bildet har et ''digitalt preg''. Er det så at det ikke går an å få til en bedre visning en dette?

Likte heller ikke alt det gule nederst, det ervel fra ei frisk løvetann som er ute av fokus. Ville foretrukket at den ikke ble så sammenfallende med den avblomstrede blomsten. mvh audun
Carsten A.
Såvidt forstås beklager Rune Eriksen og Audun Sjøseth seg begge over det samme. Jeg tror dette beror på deres skjermer eller deres visningsprogram. En skjerm som bare kan vise (eller er satt opp for å bare å vise) en begrenset toneskala (f.eks. 32768 farger) kan være årsaken. En annen mulighet er visningsprogram som har en tilsvarende begrensning. Jeg har nå rotet fram de to dårligste program for visning av grafiske filer jeg har liggende på disken, og disse viser begge tydelig ''banding''. Dette vises ikke med min nettleser, PS eller andre mer avanserte program. Med ''banding'' forstås en bånd- eller trappetrinnsligende effekt som gjør seg gjeldende i områder med jevne toneoverganger, her særlig den grønne bakgrunnen. Jeg ser gjerne at Rune Eriksen og Audun Sjøseth kommenterer dette.
MVH CA
Audun S.
Jeg sitter med en LCD-skjerm (Nokia 800Xi) med innstillinger 1280x1024 pixler og 16777216 farger. Den grønne bakgrunnen har jeg ingen problemer med. Det jeg reagerer på er at en del av hårene blir hakket eller stripet (i horisontal retning) særlig på høyre og venstre side. Stenglene fra frø til skjerm blir også stripet, men her i vertikal retning. Mulig bildet hadde tjent på å være presentert litt større? Om det ligger begrensinger i visningsprogrammet vet jeg ikke, har bare sett på det i IE. mvh audun
Carsten A.
AS: Effekten med frøhårene har jeg alt kommentert foran, og effekten vises IKKE dersom jeg ser på bildet i f.eks. PS med ''actual pixels'', OG, selvsagt, en CRT-skjerm. LCD-skjermer er jeg for min del skeptisk til når det gjelder grafiske filer. Det fins noen rådyre som skal være bra, men det gjelder neppe for mer vanlige LCD-skjermer.
MVH CA
Audun S.
Takk! Nyttig oppklaring for meg og kanskje noen andre. mvh audun
Avsluttet .
Bra i alle kategorier!
kai j.
kjempelekkert .
Egil O.
Dette var virkelig flott! Ser ut som om løvetannfrøene stiger opp på en glødende lavakule i en eksplosjon, (kanskje fra tidenes morgen)? Meget bra!
EO
Åse G.
Et nyyydelig bilde med flott komposisjon. For meg ser den gule kula mer ut som iskrem (?). Fargene er stilig avstemt og flotte sammen! - hilsen Åse :-)
Linda Maria S.
Ahhhh DEILIG!!! - beundrer bildene dine jeg :)
Mehrzad G.
Fantastisk flott makrobilde! Deilig å se på.

mvh Mehrzad
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu