Steinvask
Når en rusler litt rundt i naturen kommer en over mange motiver som festes til brikken. Denne lille vannsøylen som kom ut av bakken kunne jeg ikke gå forbi. Mens jeg holdt på her kom det en annen turgåer forbi og stusset litt på hva det var jeg holdt på med. Jeg måtte nu trekke litt på smilebandet for han hastet videre og mumlet med seg selv ''det e nu mykje rart de tar bilder av''.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_145335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Finn W.

Likte bildet av ''Niagarafossen'';-) Fine farger i steinen og det lille grønne nede.Fint komponert.

Mvh Finn
Vegard L.

Hei. Greitt bilde med flere fine fargeelementer. Fin komposisjon og passelig lukkertid som gir bevegelse i vannet. God helg!
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Ja, fotogafer er rare mennesker som tar bilder av våte steiner med litt vannsprut over. Hadde jeg funnet dette motivet, hadde jeg garantert også tatt bilde av det, det gjorde seg bra med den rustrødaktige steinen mot antydninger til grønt omkring.
Jeg tror jeg ville satt på polafilter for å få fram fargen på steinen litt bedre og unngå det gråblåaktige skimmeret på toppen av den, og kanskje også forsøkt med bitte litt lenger lukkertid, slik at det ikke ble tydelige spor av store enkeltdråper. Men da blir gjerne nedslagssonen mer uklar også, og den er fin nå.
Trivelig bilde som viser ar du har øynene med deg og sansen for små idyller.
Odd Tore
Roger V.

Ja vi er et merkelig folkesalg, tar bilde av ting andre ikke skjønner bæra av.
Har jeg gått forbi dette ville jeg se det som et kjedelig motiv. Men her har du skapt et flott vannbilde. Fine farger i steinen, sløret vannet skaper fin stemning. Likte godt den rust følelsen i steinen.

God helg i finværet

Roger
Kurt S.

Heisann.
Godt du har øynene og fotoblikket med deg når du er på tur-:)
Dette er kanskje ikke et syn som får ''menigmann'' i Lofoten til å stoppe opp i beundring. Da er det bra med et godt fotoblikk som ser potensialet i et motiv som dette. Når du fikk festet motivet på brikken og det kommer frem på skjermen viser det seg at det ble et flott bilde.
Spesielt likte jeg den fine fargen på steinen i kontrast mot det irrgrønne gresset nedenfor.
Fint utsnitt og fin sløring i vannet der det kommer nedover som en dusj.
Nå som det er varme og fint kan du kanskje benytte denne som en friluftsdusj-:)
Mvh Kurt
Helge A.

Enig med Kurt. Selv om jeg har sett og forsøkt å ta bilder av noe større fosser, så er det noe fasinerende med dette flotte sløret og de fine fargene.

HAa
Roger K.

Hei og takker for tilbakemeldingene. Har vel egentlig ikke rotet med så mange av denne typen motiv tidligere, men interessen har vært stigende i det siste. Mye vann som det har vært en stund før godværet kom er det noen vanntegninger som dukker opp. Jeg prøvde med forskjellige lukkertider Odd Tore. Heldivis bruker en ikke film nå. Rennende vann kan en ikke beregne fart på og må prøve seg litt frem. Gikk jeg på ett hakk lengre lukkertid viste bilde en hvit strek ut av bakken og noe mere sammengrodd i nedslagsfeltet. Det gikk ikke å få i pose og sekk her.

..Roger..
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns du har valgt en passende lukkertid på vannet, og det er fint formidlet med det rennende vannet over de ulike fargenyanser på berget der.
Godt du ikke gikk forbi;-)
Mvh -iav-
Inger-Lise S.

Hei Roger! Må le av bemerkningen til den turgåeren:) Har ikke opplevd annet enn rare blikk jeg. Folk stusser nok over oss ofte. Men her var det da ingen grunn! Dette er i mine øyne et fint motiv med fine fargenyanser,flott våt stein og passe lukkertid på vannet. Stein er spennende saker det, både pga fasong, struktur og nyanser.Jeg liker dette bildet godt. Fint med det grønne gresset og.Jeg ville trolig kuttet 1 cm oppe, men det er pirk..
(Du kan tro folk glante da jeg tok nærbilde av en gammel,rusten slå foran døra på et falleferdig naust:) Men man blir jo vant til slikt.

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu