Fra naturens smykkeskrin
Tatt i fjæra. Valg av dybdeskarphet var et dilemma. For mye gir en bakgrunn som tar oppmerksomhet fra hovedmotivet, mens for lite gjør at hovedmotivet ikke blir skarpt nok. Hva synes dere om det valget jeg gjorde? Andre kommentarer blir også satt stor pris på.
Ingen justeringer under etterbehandling utover skarphet og kontrast.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-03 15:56:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus ZD 14-54
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger626
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_145467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Nichlas K.

Knall dybeskarphet! Og veldig god plassering av bollen, men så trist at støyen skal trekke så ned... Kommer det av usm eller iso?
Camilla S.

Hei

Du har helt klart å få fokusert på det du ville vise oss.
Synes komposisjon og utsnitt er veldig bra, og dybden i bildet er meget bra.
Er ikke noe jeg ville forandret på.
Vakkert!

-Camilla
Bjørnar P.

Nichlas: Personlig har jeg problemer med å se støy i bildet, men kanskje har du en bedre monitor enn jeg har? Har for sikkerhets skyld lagt ut en filtrert versjon også. Ser du forskjell?
Nichlas K.

Ser veldig forskjell, men det blir fortsatt støy rundt kontrastskiller.. Det er spesielt i tangen i midten, man ser det nesten ikke på bollen..
Erik A.

Overlegent lekker naturdetalj, dette var virkelig et smykke ja! Dybdeskarpheten ideéll etter mitt skjønn, og fargesammensetningen er bare vakker. Kompet sitter klokkerent. Det mjuke lyset (gråvær?) demper den potensielt vanskelige kontrasten mellom den kalkhvite bollen og den mørke tangen, så her sitter eksponeringen eksakt der den skal. Savner en tynn hvit ramme, den hadde passet ekstra godt her.

Hvis man er våken, og skifter raskt mellom bildene, kan en meget liten støyforskjell sees, men jeg ser den nok ikke så godt som NK synes å oppleve... Hvilken ISO er brukt?

NoiseWare, er det en freeware? Ser ut til å funke bra!
Erik A.

Forrige kommentar basert på betraktning i 17'' CRT-skjerm. Ser nå bildet i en 18'' LCD, og da er støyen mer synlig. Må komme av enten høy ISO eller utsnitt...? Men pent er det fortsatt!
Bjørnar P.

Erik og Nichlas: Bilder er tatt på 400 ISO. Den versjonen er NoiseWare jeg har brukt er gratis, men har visse begrensninger. Kan bare lagre til jpg, bl.a.
En gratisversjon at NeatImage kan også lastes ned, og gjør mer eller mindre samme jobb. NoiseWare er dog raskere. Legg også merke til at det bildet som er støyredusert er bare 137KB, mens den urensede versjonen er på 228KB. Støyredusjonen fjerner m.a.o. en del informasjon, men det ser ut til å være mest uønsket informasjon som fjernes.

Siden dere ser ting jeg ikke ser, tyder det på at jeg må få meg en ny skjerm... For øyeblikket har jeg et 19'' CRT.
Noen anbefalninger på LCD-skjerm for fotoredigering?
Erik A.

Har hentet og sett litt på gratisversjonen av NoiseWare. Den funker godt, og cluet er at den JPEG-komprimerer hardere i kontrast- og pregløse bildearealer, enn i områdene med kontraster/detaljer. Derved beholdes all bildeinfo i selve motivet, mens omliggende flater som dus bakgrunn, snøflater, himmel ol. komprimeres mer uten at dette synes. Bildefilenes størrelse minskes kraftig, og derved kan man i utgangspunktet beholde et adskillig lavere JPEG-kompresjonsnivå ved initiell lagring i PS.

Faktisk kan man fra PS lagre bildefilen 2-3 ganger så stor som endelig ønsket filstørrelse (tidvis enda større hvis bildet har store pregløse arealer), fx ca. 500KB. Så kjøres NoiseWare (Magicompression med ca. normale settinger), og fila ender til slutt under 250 KB uten synlig kvalitetstap. Fjernes også metadata (kamerainfo, exif mm.), kan utgangsfila ferdig behandlet i PS lagres med adkillig høyere JPEG-kvalitet enn ellers mulig for å gå innunder 250KB begrensningen her på Foto.no. Jo mere kontrastløse flater som finnes i bildet, jo mer størrelsesgevinst er det å hente. Man må bare prøve seg litt fram. Eneste aber så langt med gratisversjonen, er at den mangler zoom på bildene. Henter man inne en diger fil (fx 2560x1920), sees kun deler av bildet, og man tvinges til å scrolle til ønsket view.

Har ingen konkrete tips på skjerm, men det finnes LCD'er som er spesielt innrettet på fotobruk - uten at disse koster mer enn andre...
Erik A.

Sorry - blanda kortene litt her!
I ovenstående innlegg mener jeg ikke NoiseWare, men Xcat JPEG Optimizer ( http://www.xat.com )! Sammen med selektert oppskarping i PS (SmartSharp), vil NoiseWare og JPEG Optimizer gi deg muligheten av å maksimere kvaliteten på de bærende bildeelementene, og samtidig få liten filstørrelse i KB!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu