Måke
Tatt fra båt i Lofoten i sommer. Utsnitt fra ca halve bildet.
Er fornøyd med lyset og komposisjonen. Har hatt en del problemer med å unngå utbrente høylys selv med RAW. Unngikk det på dette bildet.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus 50-200
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • Annet400 ISO, frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger669
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146638} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Eyvind R.

Dette var veldig flott Bjørnar. God positur, skarpt og detaljerikt. Flott bakgrunn, fint lys på øyet. Meget bra!

MVH Eyvind
Jan Egil S.

Kjempefint bilde. Klart og fine farver. Gleder meg til å få til noe lignende. Sliter selv med utbrenthet. Forhåndsinnstiller du kameraet eller bruker du auto?

Jan Egil
Bjørnar P.

Jan Egil: I dette tilfellet brukte jeg auto i kombinasjon med RAW. RAW gir meg litt å gå på mht feileksponering. Ellers har jeg oppdaget at det hjelper å ikke kombinere lås av fokus med lås av eksponering i forbindelse med multisonemåling av lyset. (Det er slik E-1 er satt opp fra fabrikken sin side)Siden jeg ofte (dog ikke i dette tilfellet) ikke låser fokus i sentrum av bildet blir målinga lett feil når jeg deretter komponerer bildet. Det har mye å si at lysmåleren ser det jeg faktisk fotograferer. Høres opplagt ut, men er lett å glemme... Nå låser jeg fokus først og komponerer bildet deretter og eksponeringen låses først når utløsen trykkes helt ned. I situasjon er hvor det ikke er tid til å låse fokus først er det bare å skyte vekk. Da låses både fokus og eksponering samtidig når skuddet går. På den måten unngår jeg som regel feileksponeringer. Hvordan man går frem er beskrevet i den elektroniske manualen side 122-124.
De innstillingen jeg har valgt er mode 5 for S-AF, mode 6 for C-AF og mode 5 for MF.
Her har jeg ikke bare valgt at bare fokus og ikke eksponeringen skal låses når utløseren trykkes halvveis ned, men også at eksponeringslåsen (AEL) aktiviseres når jeg trykker AEL-knappen inn en gang, og forblir låst til jeg trykker igjen eller slår av strømbryteren. Dermed kan jeg ta serier av bilder med identisk eksponering uten å holde AEL-knappen inne hele tiden. (Veldig greit for panorama bilder f.eks) Standard fra fabrikken er at AEL-låsen bare er aktivisert mens du holder AEL-knappen inne.
Når du sjekker histogrammet og ser at du har bommet litt er det også veldig greit å vite at eksponeringsverdien du brukte sist fortsatt er låst, slik at du kan korrigerere ved hjelp av eksponeringskompensasjonen om nødvendig.
Steinulf L.

Fint med det innfallende lyset bakfra. Et flott bilde.
Roger V.

Hei Bjørnar
Denne har du truffet blink på. Herlig lys, og nydelig skarphet... og flott postiur.

Roger
Roger V.

Hei Bjørnar
Denne har du truffet blink på. Herlig lys, og nydelig skarphet... og flott postiur.

Roger
Kurt S.

Utrolig flott positur.
Ser ut som om måken gjør en opptreden for fotografen.
''Blir det bra slik'' tror jeg den sier-:)
Etter mitt syn helt godkjent eksponering.
Mvh Kurt
Jan Egil S.

Ja det må jeg si........tusen takk. Nå fikk jeg noe å jobbe med. Herlig.

Jan Egil
Erik A.

Stilig! Flott at dette bryter med den vanlige helblå bakgrunnen. Her gjør himmelranda på bergveggen seg flott som en slags ramme i bildet, gir økt felt- og miljøpreg. Perfekt timing på vingeposisjonen også, og det flate strølyset over/gjennom øyet gjør resten!

Meget støyfritt selv på 400 ISO, og i 50% utsnitt attpåtil. Kjørt NoiseWare på dette? Ellers ser ZD 50-200'n ut til å funke ja! Fornøyd med glugga? Hva er dine erfaringer med den så langt, optisk såvel som mekanisk?

Ser ellers at du har havnet på akkurat de samme preferanser som meg, hva gjelder settinger for AF/AE/AEL. Med unntak for actionpregede motiver, så bruker jeg også kun fokussensoren i senter, etter at valg ble mulig via firmware 1.4 for E-1. Da har jeg alltid 100% kontroll på hvor fokuset ligger i bildet.

Har ellers også fotografert en del kritthvite/svarte motiver (snø/fjell), og erfarer at eksponeringen sitter forbløffende godt nesten støtt. Sjelden korrigering behøves, og da som regel kun innenfor +/- EV 0.7. Dynamikken er også god, og hvitbalansen likeså, selv i den svart/hvit/blå verdenen i vinterfjellet. Meget gode erfaringer med E-1 til nå, med andre ord.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu