Vendehals- en geip til ære for fotografen
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1018
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146651} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Morten W.

Vi er nok mange som bøyer oss i støvet nå om dagen!
Nils B.

Hærlig bilde med godt innhold og ikke minst så er fargene fortreffelige her hos meg. Beskjæringen er ok, men jeg hadde nok dempet tonene på mosen noe. Uansett så er det et bilde som jeg fryder meg over når jeg studerer detaljer og geip.
mvh Nils
Roger V.

Det er vel som MS her sier, du har vært dyktig som har fått dette til (og da regner jeg med at det ikke er flaks). Bare det å få en hvilken som helst fugel på en slik kvist, med den rolige bakgrunnen hadde kansje holdt for noen, men her er det mer enn det lille ekstra.
Et herlig portrett, flotte farger og at den viser tunga var jo bare max...

Roger
Anne-Lise B.

En nydelig serie du har her.

Flotte tegninger, fin positur, tungen er jo en ekstra bonus. Fargene sitter godt, med fin bakgrunn som står til fuglen. Utsnittet er bra.

Synes at greinen er litt lys / blålig, og er enig i at den kanskje kunne dempes litt.

Virkelig flotte bilder av en uvanlig fugl.

Mvh Stig
Rolf S.

Det var noen utrolige flotte Vendehals bilder du har vist oss, jeg vil tro att det er vansklig nok å få ett artsbilde av denne arten men i tilegg få bilder med geipen ute jo da blir det prikken over ien, har du brukt foring for å denne inn i ett så fint miljø?.
Mvh Rolf
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer folkens. Dette blir nok foreløpig siste bilde i denne vendehalsserien, og jeg tenkte at et lite humoristisk geip kunne høre med.

NBH og ALB: Ja, jeg kan være enig i at den lyse laven kunne vært dempet noe, skal hugse det hvis det blir et print av dette en gang.

RV: Noe flaks trengs vel alltid, selv om en prøver så godt en kan å minimere behovet for akkurat den faktoren. Noen ganger lykkes det en prøver på, andre ganger ikke. Sånn er nok dette gamet.

RS: Jeg hadde nok nesten gitt opp håpet på gode sjanser på vendehalsen, den er blitt skjelden i området her, og et godt artsbilde var egentlig mer enn jeg hadde håpet på.


Mvh
Svein B
John H.

Flott - ikke mer å si om det. Mvh John Haugen
Jonas L.

Noen skikkelig flotte vendehalsbilder du har presentert nå i det siste. Disse to tunge-bildene er jo helt fantastiske!
Disse burde du printe og henge på veggen...

mvh JL
Kjartan T.

En kjempefin serie av vendehalsen. Kan ikke annet enn å smile og nyte disse bildene, gratulerer !!!

Kan du fortelle litt om hvordan de ble tatt? Eller er det kanskje en hemmelighet?
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

KT: Jeg har ikke for vane å si alt for mye om framgangsmåter, men egentlig er ikke dette noe hokus-pokus av noe slag, kun å utnytte en spontan situasjon på best mulig måte for både meg og fugl. Siden jeg har inntatt en litt ''anti-reirfoto-profil'' her inne vil jeg gi en kort beskrivelse her, så kan kanskje noen snappe ett og annet som trekker de bort fra fuglereir, og heller ser andre muligheter om de finner hekkende fugler.

Jeg fant vendehalsene hekkende i en av mine fuglekasser, på hytteveggen. Spaning fra nabohytta viste at de brukte stort sett slavisk samme rute og hvilesteder til og fra matsanking (maur og mauregg) til sine små i kassa. Min tørrgrein ble satt opp i denne ruta i håp om at de ville bruke den, og denne gangen ble det klaff. Kamuflasjetelt og noe venting, og vips. Alle ungene på vingene nå, og foreldrene har ikke skjønt noe om at de er blitt fotomodeller. Ingen forstyrrelse i nærheten av reir, noe som var spesielt viktig når det gjelder arter med en negativ utvikling som vendehalsen, følte jeg.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Flott framgangsmåte og fin beskrivelse som bare høyner disse bildene i mine øyne. Takk!
Ketil K.

Fin beskrivelse av fremgangsmåten. Slik skal det gjøres!
Inger-Lise S.

Gratulerer med tittelen ''Ukens Foto.no-fotograf!'' Du er en meget dyktig fotograf,noe dette, men også dine andre bilder vitner om. Her er den tekniske kvaliteten på topp, samtidig som bildet har noe mer. Kan jeg si ''sjel''tro...Ja,det gjør jeg.
Flott miljø og en meget behagelig og rolig bakgrunn. Usedvanlig godt motiv.
Du må ha et hav av tålmodighet:)

Inger-Lise
Svein B.

ILS: Takk for gratulasjon, og det samme til deg- mener å hugse du hadde tittelen forrige uke...? Også takk for hyggelige ord.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu