Forsøk på Blåklokkevikua
Inspirert av Prøysen
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • FilmtypeProvia 100 F
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14735} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tor a.
Pent bilde ! uskarpheten i noen blomsterbilder gjør det mere til ett maleri MVH TA
Erlend P.
Pent, fin malerisk fremstillig av blåklokkenen. Motivet kunne med fordel vært mye enklere komponert synes jeg. Bakgrunnen er nå ganske forstyrrende for de elementene som er klarere gjengitt.
Avsluttet .
Tror jeg ville hatt den øvre høyre klokka like skarp som de andre to.

8)
Ann F.
Takk for kommentarer.
TA: takk for det, enig.
EVP: ja, kanskje, men på den annen side liker jeg den stadige gjentagelsen av klokkeformen fra ulike vinkler.
T-SH: mulig du har rett, men det jeg er fornøyd med der, er at den viser blomstens indre skarpt, uforstyrret av kronbladene rundt.
Smak og behag....
Blåklokker er ikke enkle motiver.
Ann
Carsten A.
Gode farger, selv om det er litt hardt mot bakgrunnen, ville vel gjerne hatt en lysere og litt mer ''drømmende'' bakgrunn. Det er ikke lett å både å bruke selektiv fokus og få oppfylt et rimelig skarphetskrav på alle klokkene i dette tilfellet. Her hadde det vel vært fristende å bruke en saks for å få frisert blomsten til et komposisjonsmessig enklere motiv!
MVH CA
Avsluttet .
CA - saks? er ikke blåklokkene fredet? man skal da ikke frisere naturen bare for å få de rette motivet. Regner med at du ikke friserer de du tar portrettbilder av bare fordi du ikke ev. liker frisyren deres...

8)

Forøvrig ingen kommentarer utover den tidligere.
Carsten A.
Jeg vet ikke om akkurat denne rett så vanlige engplanten skal være fredet, det virker overraskende. Blåklokke (Campanula rotundifolia) finnes vel ofte i tilknyting til aktuelt eller tidligere kulturlandskap. Er det riktig at denne planten er fredet, må det vel kunne vises til en eller annen rettskilde for den eventuelle fredning av denne arten, samt hva en slik fredning konkret går ut på.

Og ellers står jeg ved at det av hensyn til komposisjonen hadde vært fristende å frisere planten.
MVH CA
Avsluttet .
Multekartloven finnes den?

?)
Rolf S.
Innen naturfotografien bør motivene fotograferes slik de framstår uten noen form for behandling/manipulering før opptaket. Å frisere ei plante (fredet eller ikke fredet) for oppnå noe man ikke evner/blir fornøyd med uten å ty til slike inngrep, er vel å gå for langt. Det må være en naturfotografs (profesjonell som amatør) oppgave å formidle det ekte og uberørte. I motsatt fall er det ikke lenger snakk om naturfotografi.

Her er et bilde som jeg synes gir et fint inntrykk av den vakre blåklokka.

Mvh
Rolf
Avsluttet .
Bra Rolf!
Carsten A.
Etter undersøkelser jeg har gjort, er blåklokke (Campanula rotundifolia) neppe fredet i Norge. Den står iallfall ikke på Miljøverndepartementets liste over fredete planter, og heller ikke på listen (''rødlisten'') over truete arter.

Når det gjelder multekart (som har usedvanlig lite med bildet eller kommentarene å gjøre), se ''Lov om forbud mot plukking av moltekart'' (lov av 06.05.1970 nr. 25). Forbudet er ikke nødvendigvis absolutt, ettersom det etter loven kan være gjort unntak for enkelte fylker.

Dersom dette først og fremst skal være et natur- eller artsbilde, dvs. et dokumantaropptak, er jeg ikke uenig i at frisering av planten bør unngås. Nå var det forøvrig ikke akkurat den siden av saken jeg uttalte meg om. Så jeg fastholder altså at som opptaket er gjort er komposisjonen ikke blitt helt på topp. Og jeg har nok først og fremst vurdert bildet etter vanlige billedmessige kriterier, ikke som et naturdokumentaropptak.
MVH CA
Egil O.
Et flott blåklokke-bilde. Tror ikke jeg ville forandre noe på fokus. Nettopp detaljen på den høyre blomsten, med det indre skarpe, i kontrast til det ytre uskarpe, og knoppen, bidrar til å heve bildet vesentlig! Ville heller ikke ''frisert'' bort noe. Der er jeg, som Ann sier,enig i at gjentagelsen av klokkeformen fra ulike vinkler, og med ulike grader av skarphet, ''gjør'' hele bildet! Meget bra!
Egil
Ann F.
He-he.
Jeg har - for ordens skyld - også enklere komponerte bilder av blåklokker, med dette er min egen favoritt blant sommerens ''fangst''.
Ann
Erik A.
Blir litt for mye ''blomster-klump''. Blomstene er fotografert for mye ovenfra, inntrykket av den ranke sirlige planten, med sine sarte hengende klokker kommer for lite fram. Noe enig med CA om bakgrunnen, den også blir litt for lite dus. Ellers tror jeg det er Storklokke som er fredet, ikke den lille eng-blåklokka her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu