Naturens eget puslespill
En uttørket myrputt som har sprukket opp i mosaikk og har blitt dekorert med en mengde fuglespor og tynne spirer av gras, tilberedt med en porsjon Curves.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-23 21:38:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/40s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger633
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
emil w.

vet ikke ka det men like fargen
mvh ewb
Lars-Anders M.

Meget tilltalende. Liker farver og flate. Ok.
Kurt S.

Hmm.. Kan det være sprukket is-:)
Absolutt dekorativt. Flotte kontrastfarger og litt av et puslespill!
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Naturen er den største kunstneren,helt klart. Et stilig bilde med fint mønster og lekre fargenyanser. Jeg vet ikke hva det er, men mener det må være vann..Absolutt severdig.

Inger-Lise

Nyt sommeren:)
Avsluttet .

Skikkelig idyll i rødt, blått og gult...nesten så en tror på en ny Norsk-Svensk union, hehe!! Enig med de andre her. Tiltalende mønster og fargesjatteringer. Jeg antar at dette er sprukket jord/leirgrunn eller noe slikt og ikke is...men det er bare en antagelse. Spiller forsåvidt ingen rolle heller egentlig, for motivet holder mer enn nok i seg selv.
Nikolai E.

Enig med Tommy, det spiller forsåvidt ingen roll hva det er tatt bilde av (antar det er tørrtagt jord som er sprukket og malt i blått og gult i PS :)
Det er jo det abstrakte uttrykket av mønster og farger so gjør bildet. Tror det hadde tatt seg bedre ut med jevn flate over det hele.
Vegard L.

Hei. Antar at det er sprukket jord som noen er inne på. Du kommer vel med fasiten antar jeg. Målet med et abstrakt bilde er å skape interesse for hva det skal være/forestille. Dette klarer du her. Fine fargenyanser. Interessant å få vite litt mer om bildet.
Mvh Vegard
Jan Frode A.

Puslespill og et utrolig vakkert fargespil, et naturens mosaikk.

Jeg blir sittende å fundere på hva dette fenomenet egentlig er. En ting er i alle fall sikkert; dette er sett og flott formidlet av et våkent blikk med øye for detaljer og fargespill slik de kan framstå i naturen. Jeg heller mot uttørka myrlandskap, mineraler og planterester i samspill med, og farga av lyset.

Jeg blir litt usikker på øvre høyre hjørne. Et kutt nedover ifra toppen for å unngå at linjene viskes ut, hadde kanskje vært en idé ?

Vakkert og spennende er det i alle fall.

mvh Jan Frode
Odd Tore S.

Takker for kommentarene!
Ikke noen store hemmeligheter her:
Dette er en uttørket myrputt (finkornet moldjord, ved Dyranut, Hardangervidda) som har sprukket opp i mosaikk og har blitt dekorert med en mengde fuglespor og tynne spirer av gras.
Så spennende ut i naturen, håpløst på skjermen etterpå, fordi bildet manglet kontrast og verktøyene i PS Elements ikke strakk til.
Forsøkte så vidundermidlet Curves i Nikons program for behandling av scans, liten effekt der også før jeg gikk amok og dette bildet begynte å ta form. Utrolig hva det ligger av fargeinformasjon i noe som ser grått ut i utgangspunktet.
I fullt antall pixler er teksturen på flatene mellom sprekkene fin, med tydelige fuglespor. Redusert til tillatt dotten størrelse og i .tif er fortsatt fuglesporene klart definerte og bidrar positivt. Ved videre .jpg komprimering ødelegges detaljene i teksturen til det dere ser her.
Dette var etter min mening såpass alvorlig at det har tatt ett år fra bildet ble laget til jeg nå legger det ut. Stadig nye forsøk på alternative veier med resizing og .jpg komprimering førte etter min mening ikke fram på en tilfredsstillende måte, men jeg ville ikke gi opp bildet heller. Jeg synes egentlig det er ganske dekorativt selv med de opplagte manglene jeg ser.
Odd Tore
Mone S.

Nydelige fargespill i dette, absolutt et vellykket ettearbeid. Et flott abstrakt bilde som du kan være stolt av.

Mvh Mone
Siren L.

Hei Odd Tore!

Ja, dette var virkelig flott.. kan minne meg om landskap sett fra himmelen, et fargerikt landskap:)
Nydelige farger!
Godt fanget

Mvh
Siren
Ketil M.

ja hvorfor ikke!
Avsluttet .

Det er godt gjort å få så mye ut av en uttørket myrputt.
Mosaikken og fargespillet er helt enestående. Kan ikke komme med noe konstruktive innspill til dette nydelige bildet.

MvhJRH
Odd Eirik S.

Ha, ha! Ble litt av en overaskelse da jeg leste underteksten. Tenkte ikke på myrpytt da jeg åpnet dette. Noe mer i retning luftfoto med spesielle effekter var det første som slo meg.
Har sett på dette en stund og greier ikke å assosiere dette med uttørket myrpytt. Noe med bildet gjør at det blir en helt annen dimmensjon på det. Mønsteret med store felter nede til venstre som brer seg innover og blir mindre og mindre gir bildet så mye dybde at ''pytt'' rett og slett blir for lite. Liker veldig godt fargene og samspillet mellom disse.
Et meget dekorativt motiv med et abstrakt budskap som jeg falt veldig for.

Fint at du ikke gir opp for dette var meget bra Odd Tore!

mvh
OddES
Inger Anne Maritsdotter V.

Se der ja, der kom også kunstneren i deg frem;-)

Det bor ikke bare teknisk innsikt i deg, men også et godt øye for det kunstneriske som av og til skapes i naturen.

veldig godt formidlet, må eg si, et interessant og spennende abstrakt uttrykk med lekre farger:-)

Inger Anne
leif b.

Et fantastisk herlig abstrakt. Fantastiske farger. Et nydelig bilde som hadde gjort seg i stort format på veggen. Spennende og vakkert.
Marius F.

Spennende spill mellom mønsteret og fargene i den krakelerte pytten. Veldig bra at du ikke har fotografert den rett på, men gitt bildet et perspektiv. Interessant å se, og ikke lite imponert, hva du hår fått til med det som var utgangspunktet. For meg er dette god billedbehandling med en hensikt. Pent!

Mvh MF
Lars-Anders M.

Morro att så mang liker dette fine bilde. Stå på.
Steinulf L.

Fin lek med kurveverktøyet. Vakkert. Faktisk et sjeldent ekempel på at et 'dårlig' bilde kan bli bedre etter en vask i bildebehandlingsprogrammet.
Ketil K.

Jeg er ikke helt sikker på hvor bra jeg liker dette bildet... Føler at det hele blir litt tilfeldig. Gilde farger hvor svovelgult tar over i sprekkene. Vil nok heller gå for komposisjoner a la Rolf Støa, uten bruk av for mye etterbehandlingsvirkemidler, men hvor naturlige detaljer gjerne blir halvabstrakte likevel.
Rune L.

Liker bildet. Synes idéen er kreativ og god. Har veldig sans for begge versjoner. Syntes v2 ga et positivt overraskende resultat, men øverst i høyre hjørnet bør fargen tilpasses resten av bildet. V2 utstråler en egen rolig stemning.

Ellers kan motivet brukes til mange kreative formål.

Mvh
Rune
Odd Tore S.

Takker for flere kommentarer!
Jeg synes at det er utrolig at det gjemt i v2 ligger så mye fargeinformasjon som v1 viser. Jeg har ikke lagt til ekstra farger, bare kjørt slalåm i Curves for å få fram v1.
Legg også merke til hvor mye skarpere v2 er enn v1. Begge er tilnærmet like skarpe i Actual pixels før resizing, men mens v2 kunne saves som .jpg fil med neste høyeste kvalitet, måtte jeg ned i nest laveste på v1. Vil tro at v1 kommer seg flere hakk når den skrives ut.
Ketil:
Rolf er en stadig kilde til inspirasjon, han har sin suverene stil og henter motivene fra landskap som jeg omtrent aldri er i. Fjellandskap om sommeren er mye mer knudret enn kystlandskap, og har ikke samme linjespill. Man må jo jakte der man er, men jeg tviler på at jeg hadde kommet opp med resultater som Rolf om jeg hadde jaktet i samme område.
Men nå har du sett originalen ubehandlet bortsett fra USM, og første hensikt med Curves var å få orden på denne ved å gjøre elementene sprekker, spirer og fuglespor mer tydelige. Det lyktes på en noe uventet måte.
Av og til må man forfølge nye muligheter.
Odd Tore
Ketil K.

Av og til må man forfølge nye muligheter: Det har du helt rett i. Jeg har vært igjennom en periode en gang hvor jeg skulle lage bildene i PS. Se eksempelvis bilde nr. 42898 fra tre års tid tilbake, eller bilde nr. 40491. Men er kommet til at jeg må ned på jorda. Hehe. Det er en større utfordring å prøve å finne naturlige sammenhenger hvor man kan bli sittende og oppdage nye former og kommunikasjoner enn det blir når bildene blir så kunstige som her. Det blir lett bilder man blir fort ferdig med.

Jeg tviler ikke på at du klarer å få til mye, du har et godt blikk, det har du bevist mange ganger. Det gjelder å utvikle det, og jeg er enig i at å prøve og feile hører med. Sånn sett anser jeg bildet her som klart berettiget. Ikke misforstå, jeg setter pris på at du har lagt dette ut, og prøver bare å gi mitt bidrag til hvordan jeg oppfatter bildet. Uten at vi skal behøve å kopiere av hverandre, kan vi likevel la oss inspirere. Malere maler kopier for å lære, vi kan forsøke å benytte oss av andres fotoresultater som et ledd i å komme videre.
Bjorn F.

Hei Odd Tore. Synns dette var meget severdig og spennende, her har du hatt øynene godt med deg.
Hilsen Bjørn
Roger K.

Hei hei Odd Tore!
Sent ute her ser jeg. Ferietid nå og ute på småturer så det blir litt opp og ned med kommentering av bilder. Får bli litt nattarbeid denne gangen. Her har du hatt en skikkelig omgang i PS og latt fantasien fått fritt omløp. Den jobben føler jeg du har kommet godt i land med. Jeg er ikke helt sikker på om dette falt helt i smak hos meg og en bør vel være ærlig når en kommenterer. Føler det litt for mye puslespil og tilrotet. Har et lignende bilde fra i vinter av sprukken is, men da ikke så mye puslespill som her. Det ble liksom ikke min greie og la det derfor vekk. Likevel er det interesant å se hva du kan få ut av dette når en ser din v#2.

Mvh RK
Hege J.

Heisan!

Vet jeg er veeeldig sent ute her, men i ferien har jeg hatt andre ting enn foto.no på trappene. JA, det er mulig!! ;-)

Spennende å se slike ting fra deg. Har lært deg å ''kjenne'' som en realist, men gutten har tydligvis mange (til nå) ukjente sider!!
Ser du har lekt deg litt, og det er bra! Synes lekingen fikk et godt resultat her, jeg. Du har spritet opp en litt kjedelig original til å bli et severdig, abstrakt bilde med en passende tittel. Ser gjerne mer av samme sorten...

Mvh Hege
Øyvind A.

Spennende og småfrekt. Må si jeg liker dette her, jeg synes du har fått fram fine toner og kontraster.
Jeg hadde for øvrig tenkt til å prøve meg på slik sprukken torv selv i sommer, men det har foreløpig ikke blitt noe av.
Ø.
Fred S.

Vet ikke hvor du foretar dine ørkenvandringer, men har har jeg ingen ting å tilføye annet enn godord. jeg ville ikke ha protestert det minste om du påsto at dette var mosaikkgulvet i en eller annen bysantinsk katedral.
Ser du har fått fram herligheten i Levels, og får dermed vist hva en gjøre med dette redskapet. PS brukt på denne kreative måten, og i sammenheng med et allerede spennende motiv er akkurat slik PS skal brukes, spør du meg ( som til tider kan være en liten misbruker av samme PS)

vh fred
Tone B.

Hei Odd Tore,

Takk for at du ikke gav opp dette bildet men jobbet videre med det og til slutt bestemte deg for å dele dette med oss for dette var virkelig bra! Når du forteller hva dette er og i tillegg tar en titt på orginalbildet synes jeg du har gjort en imponerende stykke etterbehandling! Det som tiltaler meg med dette bildet er først og fremst de flotte fargetonene og balansen i disse. Deretter synes jeg du har fått frem en imponerende dybde og en fin spredning fra høyre nedre hjørne og utover i bildet.
Hadde dette bilde vært mitt hadde det vært veggpryd i stuen! Nydelig arbeid!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu