Hellestø
Dette bildet er tatt fra Hellestøstranden i Sola kommune, ca 4 km sør for Solastranden.
Jeg er sånn halvveis fornøyd med bildet. Jeg skulle ha ønsket å fått en mer dramatisk farge på himmelen, et par dramatiske skyer hadde også gjort seg.
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-23 16:51:50
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic Lumix FZ5
  • -
  • Blenderf/8
  • Lukker8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger714
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147757} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan Frode A.

Pent! Jeg liker slike motiv, og her syntes jeg du har lyktes godt med farger og utsnitt. Pastellaktig og mykt, med en flott forgrunn der steiner og vann spiller fint isammen.

Horisonten ser ut til å helle litt mot venstre. Trekker nok ned litt på helhetsinntrykket, men en smal sak å rette opp. Litt mere kontrast hadde også vært bra.

Men allikevel; jeg syntes dette er en fin start med det nye kameraet ditt :-)

mvh Jan Frode
Torbjørn K.

Jeg også har veldig sans for slike motiv, og synes du har lykkes her. Komposisjon og utnitt synes jeg fungerer bra. Liker det tåkelagte vannet du har fått frem.

Jeg er enig med JFA i at bildet er litt blasst og at en del mer kontrast og fargemetning ville gitt mer ''smell'' i bildet.

Torbjørn
Ole E.

Takker for kommentarer!
Har prøvd å mekke litt på bildet, noe jeg ikke er så god til, og har lagt ut en ny versjon. Vet ikke om det ble så veldig vellyket.

Jeg prøvde å skru opp ''saturation'', men det hadde 0 effekt på bildet, er det andre måter å gi mer mettede farger?

Jan Frode, jeg klarer ikke å se at horisonten er skjev, kanskje jeg trenger briller :-)
Avsluttet .

Hei Ole
Et meget tiltalende bilde. Horisonten er ikke skjev. Kjempeflott forgrunn og jeg ville ikke hatt en eneste sky til på himmelen, stilig med de som er.
Jeg synes v2 ikke er vellykket.
mvh arild
Tom A. T.

V2 fungerer best etter min mening. Både mht fargemetning, utsnitt og flateinndeling.
mvh Tom T
Torstein T.

Synes v2 var skikkelig stillig! flotte farger. Litt trolsk stemning, bra balanse, fin plassering av horisonten.
Geir F.

Apropos skjev horisont. Hvis du ruller bildet slik at det kommer kant i kant med visningsfeltet vil du se at det heller ørlitegrann på venstresien. men jeg kan ikke se det uten å måle og da synes jeg ikke det gjør noe.
Bildet var flott, slørete og fin plassering av horisontlinje.

-geir f-

Avsluttet .

Dette ble meget severdig.
Jeg liker kompen og det formatet du har valgt å presentere bildet i. Lukkertiden gir vannet et fint slør. V2 da det er mest trøkk i farger og kontraster.

MvhJRH
May-Anita E.

Så nydelig dette var! Trodde ved første øyekast at jeg likte versjon 2 best, men etter å ha sittet og vekslet mellom de to så lander valget på versjon 1 likevel. 2'ern har riktignok mer solnedgang-aktig (nytt ord? ;) ) farge, men 1'ern ''vinner'' på grunn av mer liv i den store steinen nede til høyre, ingen forstyrrende lysprikker på fjellsiden, og en komposisjon som fungerer bedre i mine øyne. Dessuten er ikke duse farger noe minus heller :)
Skikkelig flott var det!

Maya.
Tone A.

Eit vakkert stemningsbilde med eit mjukt uttrykk, pga dei duse fargevalørane.Eg likte også best v1 , her tek steinane med former og fargar meir av forgrunnen. den store steinen på høgre hjørnet har ei spesiell form og litt kaldt lys på seg. Steinane stikk av den gråtona sløra sjøen. Fin dybde med fjellet bak som også er litt dust. Himmelen har duse fargevalørar som harmonerar med fargetonane over sjøen. Flott format på bildet.
V2 er også fin, men her tek himmelen med sine sterkare fargevalørar meir av blikket, enn steinane i forgrunnen.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu