Svale i flukt
Jeg har prøvd litt for å klare å ta bilde av svale i flukt. Etter ca 200 forsøk tok jeg dette bildet. Svalene flyger utrolig fort og er vanskelig å ta bilde av. Jeg håper å klare det enda bedre men vi får se.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-24 00:19:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon d70
  • nikon 70-200/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger449
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147798} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Nils B.

Du har så rett Vegard, de flyr/seiler fort. Greit bilde etter noen eksponeringer og jeg tror nok at om du ikke gir opp så fikser du det neste enda bedre. Et lite råd. Om du studerer svalene så kommer de ofte flygende i samme bane gjentatte ganger og ofte i nesten samme høyde. Om du utnytter dette og forhåndsinstiller kamera på den avstanden så får du helt sikkert tatt bilde du venter på. Men det er mulig du må benytte tålmodigheten din, termosen med kaffe og medbragt hømør. Det kan gå på helsa løs å være tålmodig.
mvh Nils
Ole A. V.

Hei Vegard, jeg er imponert over mange av bildene du har lagt inn her! Jeg skjønner at du nok har lagt ned mye arbeid og tålmodighet på dem, med mange gode resultater.

Her kan det se ut som om svalen har blitt undereksponert på grunn av den lyssterke bakgrunnen, og du har fått en ''halo'' rundt fuglen, samt litt støy på fuglekroppen når du har gjort den lysere i etterbehandlingen (hvis jeg ikke tar helt feil). Fotograferer du i raw (.nef-format er det vel på Nikon)?

Prøvde meg på noen fuglebilder selv i Valldal i sommer, riktignok med mindre egnet objektiv, og merket fort at det ikke var særlig enkelt. På de fleste bildene ble fuglene undereksponert, men enten å overeksponere et par tredeler eller sette eksponeringen manuelt hjalp mye. Som regel lettere å gjøre bakgrunnen mørkere med godt resultat i etterkant, enn å gjøre hovedmotivet mye lysere.

Ellers er vel svalen litt kjedelig plassert midt i bildet, men så er jeg også usikker på hvilken beskjæring som vil gi best resultat med en såpass jevn bakgrunn...

Du får ''helse heimatt''.

Mvh Ole
Vegard L.

Takk til dere for kommentarer og råd. Ole A. : Jeg brukte -0,7 i undereksponering i frykt for at det hvite på svalen ville bli utbrent. Jeg kuttet etterhvert ut undereksponeringen. Jeg vil prøve med overeksponeringen under samme forholdene neste gang. ''haloen'' kommer av bruk av shadow/highlight i PS. Dette klarer jeg å jobbe bort i PS, men la ikke arbeid i å gjøre det denne gang (gjorde det på vipe i flukt, se tidligere bilde). Jeg bruker raw-format. Når det gjelder midtstillingen vil jeg nevne at jeg ikke hadde mer å gå på til høyre i bildet. Derfor ble det slik. For øvrig har jeg brukt Neat-image på bildet. Jeg skal ''helse heimatt''
mvh Vegard
Steinulf L.

Imponerende fluktbilde. Har ikke engang våget å prøve.
Ole Bernt G.

Veldig bra, har ikke sett bedre av svale i flukt her?

Hilsen Ole Bernt
Vegard L.

Takk til dere.
Mvh Vegard
Roger K.

Hei hei Vegard!
Ferietid og blir sånn opp og ned med kommenteringen for tiden. Meget flott bilder av svalen i flukt. Det slår meg litt når jeg ser dette med svalens form i flukt. De derre basehopperne ligner fælt når de kler på seg denne flyvedrakten og seiler ut av fjellet. Har fått opplevelsen av å sett dette i virkeligheten.

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu