Utstyr
  • Holga plastic fantastic
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger688
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148278} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Torbjørn K.
Jeg synes du har fanget en veldig fin stemning i dette bildet. Liker antydningen av skog i det fjerne. Savner dog noe skarphet i forgrunnen.
Odd Tore S.
Dette minner meg litt om stilen på mine første forsøk på bilder med telelinse, hvor jeg limte (med gjennomsiktig tape) fast morfars store forstørrelseglass i enden på en dorull. og skjøv det hele ut og inn i mellomringene på min Minolta SR-1 i håp om å fokusere.
Resultatet ble en kjerne av skarphet, mye blur og kraftig vignettering.
Jeg syntes det var spennende og interessant, men innså vel etterhvert at mangelfull teknikk ikke var nok til å gi bildene et kunstnerisk uttrykk og gjøre dem bevaringsverdige.
Men tidene skifter, og man blir gjerne mer sidrumpet med årene.
Odd Tore
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Teknikken er ikkje mangelfull her. Den er i høgste grad tiltenkt. Plastikk-objektivet på Holga gir eit heilt spesielt uttrykk. Om teknikken er god eller passande er derimot eit anna spørsmål.
Odd Tore S.
I forhold til moderne, velkorrigerte objektiver er vel Holga objektivet teknisk mangelfullt? Det var det jeg siktet til, ikke din teknikk, som jeg har sett mange fremragende eksempler på. Beklager om dette var til å misforstå.
Odd Tore
Eirik H.
Joda, eg forstod kva du meinte. Mitt poeng var at teknikken er relativ til resultatet ein ønskjer å oppnå. Såleis er ikkje Holga mangelfullt teknisk. Men sjølv om Holga gir eit ''kunstnerisk'' uttrykk betyr ikkje det at biletet blir bra av den grunn.
Lars L.
Noen lett forvirrede betrakninger uten endelig konklusjon en sen nattetime.

Ved første øyekast et drømmende uttrykk, dels som følge av motiv og lys dels som følge av teknikken.
Etter å ha sett litt mer blir jeg mer i tvil. Hva er det mer her, er det noe annet en holmøyviksk lys med litt uskarphets og vigneteringseffekter?
Effekter vi kunne klart oss uten?
Etter enda en stund kommer nye assosiasjoner til bildet. Blikket ledes jo til det skarpe sivet i mitten og til vannflaten der ute. Skal man ut ditt.. og kanskje ned der.. som i ''De dødes tjern'' (Andre Bjerke)..?
Denne mørke tankeassosiasjon brytes imidlertid av bildets øvre del. Ikke bare det kraftige difuse lyset men også mindre vignetering og mindre uskarphet mot bildets hjørner bidrar til å åpne opp stemningen.
Eirik H.
Takk for den gode kommentaren Lars. Innhaldet i dette biletet opp til ein sjølv. For meg er det fyrst og fremst atmosfære og stemning. Ser ein biletet nedanfrå og opp er den positiv og optimistisk. Ser ein ovanfrå og ned er den negativ og dyster.
Inger-Lise S.
Nydelig og stemningsfullt bilde. Rolig og behagelig.
Gratulerer som ''Ukens Foto.no Fotograf''!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu