Solstråler mot vindmøllene
Et av mine feriebilder tatt fra Hotelrommet i Kiruna! Kikket ut på denne ''triste'' starten på ferien da godværet forsvant da skyene plutselig åpnet seg og ga oss et glimt av det som kanskje kom i løpet av ferien. Vi fikk heldigvis noen dager sol innimellom regnet og heldigvis klarte jeg å forevige noen av disse strålene, som her!
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds Mark II
  • Canon EF 70-200 f/2,8 L USM IS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeDigital ISO 100, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger649
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149108} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Edvin S.

Her må du ha go' snakket med vår herre, for dette ble nydelig. Fin konposisjon, skulle nesten tro at ''han'' har tenkt på deg med kameraet ... ;-)

Mvh ~ Arne
Torgeir S.

Takk for det, men jeg må nok innrømme at jeg ikke har den beste konakten med ''han der oppe''! Derimot så har jeg kameraet parat til en hver tid (nesten i alle fall) og jeg prøver å ikke være en av dem som sier ''du skulle sett det flotte motivet jeg så, men dessverre hadde jeg ikke med meg kameraet''.

Jeg er konstant på utkikk etter spesielle naturbilder. Jeg synes også at det blir mer og mer interressant og utfordrende å lage gode bilder når det ikke er knall sol men derimot mye fine duse fargevalører og gjerne med et kraftig innspill i form av sysstråler, som her, eller andre elementer. Flere slike bilder blir lagt ut etter hvert!

Mvh. Torgeir
Kjartan T.

Oi, sånn blir jeg nesten litt gær'n av å se. Helt fantastisk bilde som inneholder langt mer enn å være et usedvanlig vakkert landskapsbilde. Her kan både vindkraft, miljø og vindkraftmotstand lett tolkes inn. Dette anbefaler jeg med glede.

Kan også presenteres med beskjæringer både i bunn og topp, men jeg er fornøyd og lener meg tilbake.
Tone A.

Eit vakkert naturbilde med kontrastar både når det gjeld fargar, former og lys. Flott med vindmøllene i eine sida og solstrålene i motsatt side.
Fint med grått både oppe og nede. Vakkert der solstrålene går gjennom skylaget, og der dei lyser opp åsen. Dette i kontrast til det låge og mørke skydekket over vindmøllene. Fjella fortset innover og det er fin dybde i bildet.
Kjempebra at du hadde kameraet klart til å fanga dette storslagne synet.
Vindmøllene står stilt, vatnet er roleg, så dei har pause. Vinmøllene og lysstrålene gjorde bildet spesielt!
(Då me budde i Narvik for 20år sidan, tok me toget til Kiruna. Eg hugsar berre at det var så grønt og mykje fjell der.)
-Tone-
Espen A. I.

Praktfullt rent og nesten litt magisk. Vindmøllene er toppen av kransekaka.

Espen
Roger V.

Tatt fra hotellvinduet, snakk om praktutsikt.
Som førstemann her sier, skulle nesten tro at du har gosnakket med høyere makter. Veldig flott lanskap, herlig sollys.

Roger
Svein Arild A.

kunne kansje kuttet litt av himmelen..blei for mye grått i bildet..men ellers så har du fått me sollyset fint!
Pål E.

Sjeldent vakker og spesiell lyssetting og fargespill. Ser at vannlinjen krummer litt, men dette er teknisk (pussig med såpass brennvidde som 200mm, men kanskje noen har en teknisk forklaring på dette?).
Torgeir S.

Jeg har en forklaring, jeg sitter i et hotelrom i byen (Kiruna) ''langt'' over vannflaten og peker objektivet noe ned. Da vil naturlig nok vannlinjen som går i en bue innover der vises bedre. Hadde jeg stått nede ved vannet ville denne krummingen ikke vistes noe særlig. Takk for flotte kommentarer!

Mvh. Torgeir
Avsluttet .

Hei Torgeir
Flott bilde, fin komposisjon, veldig spesiell lyssetting. Dette bildet falt jeg litt for.

Mvh Frode
Ole Birger S.

Vakkert. Jeg la også merke til putefortegnelsen på vannlinjen, det er vel prisen for å bruke fullformatbrikke. Det er jo en enkel sak å rette opp linjen i PS CS2, dersom en ønsker det.
Torgeir S.

Hei Ole, det var da hyggelig å få en kommentar på et så gammelt bilde! Jeg har derimot en kommentar til din insinuasjon på ''putefortegnelsen''. Det dreier seg selvfølgelig ikke om noen form for fortegnelse her! Jeg sitter her på et hotell høyt over vannet, nærmere bestemt i Kiruna sentrum. Dermed så vil ''svingen'' inn mot myra i midten av bildet komme godt frem, dette hadde ikke vistes så godt hvis jeg hadde stått nærmere vannflaten.

Jeg merker absolutt ikke noe slikt problem med 1DS'ens fullformatbrikke, spesielt ikke med all den gode optikken jeg har. Jeg tar også mye interiør / eiendomsbilder, og selv ikke her merker jeg dette, så dette er nok mer noe du tror er et problem. Det eventuelle problemet som dette kan være vil da være grunnet optikk som fortegner (og det er det jo mye optikk som gjør).

Med vennlig hilsen
TS foto

Torgeir Sørensen
http://tsfoto.no
Ole Birger S.

Hei igjenn. Enten du liker det eller ikke, så er det et faktum at Canon 70-200 f2,8 IS har en +distortion på 200mm, nærmere bestemt 0,245% på 10D brikken ifølge en test jeg har lest. Distortion blir naturlig nok noe mere på FF-brikken. Om dette er synbart på slike bilder er en annen sak, men det vil iallafal forsterke buen. Jeg har forresten samme objektiv selv.
Torgeir S.

Joda, selv de beste objektivene kan nok ha en aldrig så liten forvrengning og 0,245 kan vel knapt være synlig, selv på bilder med rette linjer. Derimot så regner jeg med at du ser poenget mitt med at det nok ikke er dette som er årsaken til den lille buen du ser på strandlinjen på dette bildet (den er nok uansett langt over 0,245% her). Her er det et faktum at den ''svingen'' som er i strandlinjen vil være godt synlig pga. at jeg står langt over motivet og peker objektivet nedover!

Mvh. Torgeir
Ole Birger S.

Joda Torgeir, jeg ser poenget ditt, og det er sikkert riktig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu