Sommerdag på stranda
Fra Brusand på Jæren.
Fredag 29. juli 2005 klokka 17:29
Bildet inngår i albumet Bilder fra Brusand på Jæren - Fotografert i løpet av etpar ettermiddagstimer fredag 29. juli 2005.
Her ligger Norges lengste og fineste sandstrand som starter ved utløpet av elva Rennå og strekker seg sørover til Ogna. Strandbeltet fra Rennå og nordover, veksler mellom rullestein- og sandstrender. Området er også definert som landskapsvernsområde med et allsidig plante- og fugleliv. Den lille øye Raunen rett utfor Brusand er fredet fuglekoloni . Brusand ligger i Hå kommune, rett der det flate, imponerende Jærlandskapet slutter og et spennende og kupert landskap begynner. Her er en flott kontrast mellom hav, strand, flatland og fjell.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger686
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149179} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Helge A.

Fint motiv og flotte farger. Hestene gir liv i bildet. Ønsker meg å kunne se resten av stranda til høyre.

Helge
Tone A.

Eit flott strandbilde med fine fargar og former. Den litt ovale sandstranda er flott i kontrast med dei grøne sanddynene! Vakker himmel med florlette skyer. Fin dybde i bildet pga at ein ser svaberga bakover mot Ogna. Hestane gir liv til deb store og aude stranda. Fin komposisjon ,vakre blåtonar og skarpt.
-Tone-
Stig Børre E.

Fin komp. og flotte farger. Vakkert!
Avsluttet .

Du er jammen flink til å finne motiver. Ante ikke at vi hadde en slik rund og fin strand her på Jæren. Vel, Brusand sandstrand føler jeg er i stadig forandring. Etter uvær kan en slik strand fort bli endret til det ugjennkjennelige.
Bilde er jo bare helt topp.
mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte godt det maleriske uttrykket du har fått fram i dette bildet.
Flotte farger og et fint lys.
Teknisk sett mangler det litt på skarpheten, mulig litt korn/støy i bildet, men det maleriske uttrykket veier opp for det;-)

Inger Anne
Audhild E.

Meget flott strandbilde.

Fint med den runde formen på stranden.
Nydelig blåfarge på vannet og maleriske skyer.
Bra komp, fint med hestene som bilkkfang.

Mvh-Audhild
Avsluttet .

Flotte farger og fin komp.

Mvh Kyrre Lien
Eli B.

Vakkert bilde! Man kan se lenge på det. Hadde likevel kanskje plasser hestene litt mer til høyre, slik at mer av stranda til venstre kom til syne, men det er jo smak og behag.
mvh Eli
Johan K.

Deilig sommeridyll dette. De flotte sterke fargene understreker idyllen synes jeg.
Veldig godt komponert, og hestene gir ekstra liv til bildet.
Skal jeg pirke må det være at du skulle fått med resten av strandkanten til venstre.
Men ellers, var dette et flott bilde, og god reklame for Brusand på Jæren. Ser ingen tegn til manglende skarphet eller sjenerende støy jeg...

Johan
Torbjørn K.

Dette falt bra i smak. Ganske enkelt landskap som er vanskelig å gjøre noe stort ut av, men jeg synes du lykkes veldig godt her. Hestene skaper et fint blikkfang, som gjør at bildet blir ekstra interessant. Synes også fargene her var flotte!

Torbjørn
Nikolai E.

Meget bra bilde, finner ikke noe spesielt å utsette her. For meg er det skarp nok, kan heller ikke se hverken korn eller støy. Bra mettede farger, godt eksponert. Synes at hestene er bra plassert i komposisjonen, det gir dimensjon til landskapet. Anbefales, rett og slett.
Steinulf L.

Svært severdig med fine fargetoner og imponerende dybdeskarphet. Enig med NE;severdig og kan anbefales.
Avsluttet .

Fine fargetoner og bra dybde i bildet.
Fin plassering av hestene i bildeflaten, som også er nevnt av flere.

MvhJRH
Judit W.

Beautiful landscape with amazing colours! I like the tones of the picture very much. The crop is very good too. Very well seen and done! Nice one!

Judit :)
Tone B.

Nydelig bilde med flotte mettende farger og gode fargetoner. Fin komposisjon med bra plassering av hestene. Når det gjelder utsnittet du har valgt skulle jeg gjerne sett en annen avslutning på den fine ovale stranden i venstre kant.
Bra jobba uansett!

mvh Tone
Hege J.

Hei Jan Frode!

Etter noen ukers ferie, velger jeg å kommentere dette bilde fra Jæren. Som du vet, er vi veldig priviligerte med de flotte strendene her i denne landsdelen, og bildene herfra florerer. Jeg synes allikevel du leverer et bilde som skiller seg ut fra mengden her. Som Arild er inne på, er dette nesten ugjenkjennelig! Kan heller ikke huske en slik rund strand. Du formidler godt, som vanlig, og klarer igjen å skape en flott stemning i bildet ditt og en nesten malerisk effekt. Herlig, mettede farger! Du er dyktig, Jan Frode. :-)

For å forsterke effekten av den ''runde'' stranda, kan du kanskje prøve å kutte noen centimeter i høyre kant? Bare en ide jeg fikk! Ikke sikkert du er enig... ;-)

Mvh Hege
Stine J.

Hei,

Kan ikke forstå at vi har en slik avrundet flott strand på Brusand! :-) Men, det er vel kanskje vidvinkelen som er med å skape litt av inntrykket? Du er utrolig dyktig å se motiver og gjøre det maksimale ut av det. Nydelige, skarpe farger, fint komponert. Veldig bra!

Må ta meg en tur til Brusand en dag. :-)

mvh Stine
Fred S.

Liker roen og harmonien som både bilde og landskap formidler, og fargemetningen er etter min smak.

vh fred
Jan Frode A.

Tusen takk skal dere ha alle sammen, for de fine kommentarene og synspunkter.
Takk så masse til Nikolai og 2 x Tone for anbefalinger :-)

Bildet er fotografert ved den lille elva Rennå, akkurat der den gjør en sving før den renner ut i havet. Buen på stranda blir nok litt ekstra forsterket som en effekt av vidvinkel. Det som ergrer meg nå i ettertid, er kuttet i venstresida. Det hele skjedde egentlig så fort. Jeg var på vei tilbake til stasjonen på Brusand for å ta toget til Egersund. Plutselig fikk jeg øye på disse to jentene som kom ridende. Hestene vadet over elva, og holdt en ganske bra fart, så det var bare å få tatt endel bilder før de forsvant rundt sanddyna.

Jeg ser at noen av dere nevner god dybdeskarphet. Faktisk var dette aller første gangen jeg brukte autofokus. Siden jeg er vant med å bruke helmanuelle analoge speilreflekskamera, har jeg også brukt D70'en på den måten. Det tar litt tid å bli fortrolig med alt det nye ;-)

Ellers kan jeg virkelig anbefale Brusand og strendene der. Et spennende og fotogent område med massevis av muligheter. Her har jeg vandra mye med kamera for år tilbake, så det var ekstra morro at jeg fikk anledning til etpar små timer der nå i ferien. Og brikka ble full (182 eksponeringer), så jeg kommer helt sikkert til å plage dere med flere bilder ifra området.

mvh Jan Frode :-)

Bjorn F.

Hei Jan Frode.Dette var meget vakkert og malerisk, slutter meg til de andre sine positive komentarer.
Hilsen Bjørn
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Dette var et flott bilde, må bare slutte meg til de positive kommentarene ovenfor.

Mvh Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu