En ny verden åpner seg
Bildet inngår i albumet Telemarkskanalen - Telemarkskanalen omfatter vannveien fra Skien til Dalen og Skien til Notodden. Kanalen omfatter åtte sluseanlegg med i alt 18 slusekammer og en høydeforskjell på 72 meter. Kanalkommunene er: Skien, Nome, Kviteseid, Tokke, Sauherad og Notodden. Tømmerfrakt og treforedlingsindustri var hovedgrunnen til at kanalene ble bygget. Det er fremdeles aktiv tømmerfløting i Norsjø-Skienkanalen. Hvert år sluses tusenvis av kubikkmeter med tømmer ned til papirfabrikken i Skien.

Telemarkskanalen består av to kanalanlegg. Norsjø-Skienkanalen som stod ferdig i 1861, er første etappe. Bandak-Norsjøkanlen, som ble åpnet 1892, gir forbindelsen mellom Norsjø og Vestvannene til Dalen. I alt åtte sluseanlegg åpner for båttrafikk mellom hav og innland.

Av sluseanleggene er Vrangfos det største og mest imponerende og «det kunstverk, der for alle tider vil stå som et vidnesbyrd om den dygtighed der besjæler denne tids ingeniører i vort land og altid vil være det blandt anlæggets 6 underværker der vil udøve størst tiltrækningskraft på den reisende og aldrig gå ham afminde» (Teknisk Ugeblad 1892).

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-05 00:17:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm 1:4G ED DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger420
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Helge A.

Fint motiv med flotte farger og stemning, med speiling i vannet. Menneskene gir liv i bildet. Dette er nesten så en inbitt ''saltvannsseiler'' planlegger en kanaltur :-) Rekkverket i forgrunnen kunne kanskje vært kuttet, så vi kommer helt fram i baugen på båten ?
Nils G.

Godt å se normale fortellende bilder. Rekkverket er ikke direkte pent men jeg synes allikevel det kan være med. Fin fokus med svært god dybdeskarphet.

Nils
Torbjørn K.

Jeg har veldig sans for at du klarer å lage severdige bilder ut fra ''vanlige feriebilder,'' og dette er et godt eksempel på det. Veldig mange interessante elementer i bildet, uten at det blir rotete. Synes dette er teknisk veldig bra, med god skarphet og fin kontrast i bildet.
Roger V.

Hei
Enig i at du imponerer med ''hverdagslige'' feriebilder som blir veldig severdig for oss andre. God dybde i bildet, og selv om jeg syntes det er litt mange elementer (spesielt flagget) er det lite du kan gjøre med det. Alt alt fortreffelige feriebilder.

mvh Roger
Olav L.

et hverdagslig motiv, men godt utført. God klarhet og dybde. Har sansen for fargene også. Er nok enig at det kanskje kunne kuttes litt i forgrunnen. Men jeg synes også det er litt mye støy i bildet, nesten som om det er overskrapt eller hakket for mye kontrast.
May-Lise L.

Jeg er enig i det meste her, men i tillegg vil jeg si at bildet heller en smule mot venstre og det gjør meg litt svimete når jeg ser på det. Bra bilde likevel :)
Avsluttet .

Beklager, men bildet er ødelagt av alt for kraftig bruk av USM (skarping). Det er en del som er litt for ivrige til å bruke dette på sine bilder med det resultat at bildene blir ødelagt. Legg ut en ny versjon med (mye) mindre USM.
Vegard L.

Det er nok for mye usm her. Bildet heller vel mot venstre?. Ellers grei komp, med flere interessante elementer.
mvh Vegard
Janne L.

Den skjeve horisonten er nevnt. Jeg er også enig i at det et typisk vanlig ferieminne. Jeg likte bildet. Det har noe koseligt preg over seg.
Janne
Stine J.

Det som slår meg mest med dette bildet er klarheten i vannet og dybdefølelsen. Veldig bra. Forøvrig enig i at du enten har brukt for mye usm eller har hatt probl. med komprimeringen. Fint motiv med god beskrivelse til. :-)

mvh Stine
Jóhann Á.

Hei Steinulf!
Så det var det som var ved verdens ende! Veldig fin miljøskildring igjen. Syns bildet viser meg mye av hvordan det er å seile i kanalen. Jeg synes det er vel høg kontrast/USM eller lignende. Stikker litt i øynene, på en måte. Virker noe forstyrrende i et ellers veldig bra bilde.
Stein Rune B.

Hei hei, fint ferie bilde.
Sidsel A.

Enig i det meste ovenfor. Du er veldig god til å få noe spennende ut av feriebildene dine. Dette synes jeg er et av de beste. Kan kanskje rettes opp litt bare?
mvh Sidsel
Tone A.

Eit detaljert bilde med ei historisk forklaring frå 1892, ikkje verst !
Dette bildet gir ei god skildring av korleis det er å reisa igjennom slusene. Du har fått med mange detaljer her. Slusa var imponerande og stor samanlikna med storleiken på båten! Flott dybde i bildet og fine fargar. det røde og kvite flaget og det røde huset er to fargeklattar i bildet. Litt skeiv horisont, og dersom du hadde fått til ein versjon mellom #1og #2 så hadde det blitt betre.
-Tone-
Lars Erik N.

skjevheten er nevnt og den irriterer litt, ellers et fint bilde. Jeg tror jeg må da denne turen selv. Det ser jo unektelig fint ut :-)


Lars
Roger K.

Hei hei Steinulf!
Her har du funnet deg en perfekt ståsted for dette bilde. Mye informasjon i bilde uten å virke rotet. Kanalen som leder blikket innover og på søken etter nye elementer gir en flott reise i bilde. Den skjevheten som nevnes må være liten. Ser litt på husene som vel skal være i vater og ut fra det jeg kan se er det i så fall ikke mye om å gjøre. Meget flott levert og meget bra undertekst til.

Mvh RK
Fred S.

Bleke himler og skråstilte horisonter. That`s life, Steinulf. Ellers et bilde med flere elementer som i fellesskap forteller om et gammelt mijø som fremdeles har livets rett: Sluseporten, baugen på båten, husene, kanalen.... . Du kan dette med å dokumentere verdier.

vh fred
Jonny E.

Hei igjen

V2 e nok den beste utgaven,
denne serien får meg til og ønske meg en slik kanaltur.

. JonnyE
Stine J.

Hei igjen,

V2 ble flott. :-)

mvh Stine
Jan Frode A.

Versjon #2 ble virkelig bra!

Flott miljøskildring, interessant undertekst til serien din.

mvh Jan Frode
Inger Hilde F.

Veldig treffende tittel. Likte dette bildet godt. Er enig med at dette er en flott miljøskildring. God stemning her også.

mvh Inger Hilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu