Fra ryggen av ei ''Løve''
Ble litt tid til ''øyhopping'' på Helgelandskysten denne sommeren, og vi rakk to fenomenale toppturer til et par av kystens severdigheter, Hestmannen og Rødøyløva. Luftige turer begge, men overkommelige for de fleste. Dette er utsikten fra Rødøyløva; som litt ufortjent kanskje ikke er like kjent som Hestmannen. Legger inn et ekstra som viser hvordan profilen ser ut
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-05 10:37:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-06 13:03:22
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon coolpix 885
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger714
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149425} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Trygve S. A.

Oioi! Luftig og med vidt utsyn. Skarpt og fint. Kanskje du kunne lysnet litt på de mørkeste partiene i forgrunnen, men det er ikke noe som betyr noe i et ellers bra bilde.
Steinulf L.


Flott dybde i bildet,nesten tredimensjonalt. Svært vakkert.
Tomm H.

Heftig flott naturbilde!
Jan Frode A.

Toppturen har absolutt gitt deg bonus i form av et vakkert og storslagent skue.

Fasinerende å se øyrekka ifra fugleperspektiv. En vakker kystnatur i et bilde med flott dybde. Flotte detaljer i bergveggene.

mvh Jan Frode
Judit W.

What an amazing landscape! Beautiful! I like the colours and lighting very much. You used a very good crop for making this nice composition. Very well seen and done! I prefer Versjon #1 but the second one is interesting too. It has an extra information about this area. Good work! :)

Judit :)
Liv Dagrun F.

Utrolig flott naturbilde!
Avsluttet .

Ingen plass for en mann med fyllenerver, dette. For en utsikt da, mann. :)
Jostein M.

Nok et bevis på at Norge er et utrolig vakkert land. Pent bilde du presenterer her. Ville lettet litt i skyggepartiene.
Mvh
Jostein
Fred S.

Takk for kommentarer. Kunne nok muligens ha lette opp fjellveggen i v. billedkant, ja, men på min lyse skjerm er det tegninger nok i den. Sol og skygge er jo en del av virkeligheten.
And Judith; the extra version has only one mission; to show what the mountain looks like. It has (allegedly) a likeness to a resting lion; hence the name. Many of the mountains in this area are named after mythical characters; there is a wellknown legend telling how the mountains in northern Norway were created; involving mountains like De sju søstre ( the seven sisters), Vågakallen in Lofoten, Torghatten , Hestmannen ( the Horseman), etc. Lions, however, have no part of Norwegian folklore.

Litt reklame for dette øysamfunnet kan jeg alltids ta med. Rødøya er en liten perle; med et utmerket gjestgiveri (Klokkergården) i en gammel skoleinternattbygning. Mat av beste merke fra havet, stor båthavn med alle fasiliteter for lystbåtfolket, rom med atmosfære, priser til å leve med, og alle rettigheter. ( Vi var på Hestmannen dagen etter, Øyvind, som et apropos til dette med fyllenerver. Den toppen er luftig, den ! )
Rødøyløva er luftig nok, den også. Mange avstår fra de siste tredve metrene lang en smal egg mot toppvarden, men den er ikke problematisk, og kan vandres oppreist.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Fred.

Utrolig heftig fjell. Ser ut som du står på en vågal plass..Fine farger, men jeg synes at himmelen blir litt for lys. Liker øygruppene. Jeg liker at den ene fjellveggen er skyggelagt. Nei, dette måtte jeg se lenge på. Utrolig natur.

hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Slutter meg til de gode ord bildet har fått.
Dybden og måten dette storslagne landskapet er formidlet på synes jeg er meget bra.

MvhJRH
Jóhann Á.

Hei Fred!

Et fint bilde det her. Liker innrammingen av fjellsidene og så øygarden utenfor. Lit lyst utover, men det er jo detaljer hele veien, så det gjør ikke så myet.
Artig å se at denne løven ligner utrolig på Hestmannens kjente profil. Var ikke klar over det.

Kveðja, Jóhann
Judit W.

Thank you, Fred, for the extra information! :) I noticed the lion (Løve) on the second version :) I still prefer the first one; it fascinated me very much. Breath-taking!

Judit :)
Stine J.

Flott naturbilde med en enorm dybdefølelse. Fine, klare farger. Litt mørkt på fjellet til venstre, men ikke nok til å sjenere. Bra!

mvh Stine
John-Tore G.

Hei Fred.
Du hadde vel med kona på gamle trakter? ;-)
Kjente meg igjen her ja. Stranda der nede kalles for ''Storsand''
Mine besteforeldre ''hviler'' her på øya, så jeg har et spesiellt forhold til stedet.
Fikk du bilde av havørna? Hører det er mye av det der ute nå.
Jeg ser Træna der ute i horisonten også.
Flott bilde mvh en misunnelig John-Tore;-)
John S.

Utrolig bra bilde. Jeg var 10 dager på Træna i sommer og det var bare en kveld at vi hadde klare nok forhold til å se Rødøyløva. Bra timing med været, også. Gratulerer et topp bilde.
Janne L.

Jeg har vert på mange topp turer. Har tatt mange bilder fra fotturer. Problemet er ofte lyset. Av bildet ditt ser jeg at du har solys. Det er midt på dagen, men alikevel har du klart å få til dette. Virkelig bra gjort.

Janne
Fred S.

Heisann, og takk for fine kommentarer ! Bildet ga seg selv, det var bare en slik dag.
En spesiell takk til John-Tore, som gjorde meg nysgjerrig, og kona enda mer. Hun var med. ja, og var ganske riktig på gamle trakter ! Hun var lærer på Gjesøya, og i samme slengen 9 uker på Rødøya, for nesten 40 år siden, og hadde et følelsesladet gjensyn med området. Hun traff gamle kjente der ute, og fikk med seg adskillig mer enn toppturen på Rødøyløva. Så nå, John-Tore, må du røpe hvordan du vet dette: Artikkelen om auksjonen i Rana Blad; eller rapporter fra Rødøya ? Kona mente på forhånd at ingen der ute ville huske henne; men livet er ikke så langt...

vh fred
Avsluttet .

Likte veldig godt dybden og utsnittet, bra komp!

Mvh

PMN:-)
Kjartan T.

-''Vess at æ fekk velge land - så veit æ det bli Helgeland''... Og du viser litt hvorfor på dette bildet. Kysten er bare helt febelaktig, og i dette bildet kommer det godt fram.

Kan sitte lenge å kikke på øyene, holmene, strenden og buktene som jeg gjerne skulle ha besøkt. Får hele tida lyst til å se litt mer i nedkant av bildet, men du hadde vel ikke mere å gå på?
Fred S.

Takk igjen begge to. Kjartan; du skal få det som du vil: Jeg sitter her i finværet og venter på at det skal bli tid å dra på skolen; skal om en times tid være omviser for en gjeng som feirer 10-års jubileum for ungd.skoleslutt. Håper de ikke er alt for mye i bakrus; de begynte feiringa i går kveld...
I alle fall; har en variant i høydeformat, og da kan du se mer i nedkant. Ganske luftig der jeg stod, men ikke så ille. Var også en tur oppe på knatten til venstre ( den mørkeste). Der ble det straks litt skumlere....

vh fred
Kjartan T.

Takk for titten. Det er mange muligheter for utsnitt, og nå når jeg fikk kikka ned ble jeg egentlig ganske godt fornøyd med din 1. versjon.

Håper det gikk bra med omvisninga på ungdomsskolen:)
Hege J.

Ikke noe for en med høydeskrekk dette, nei!
Fin-fin formidling av et landskap som jeg ville gjettet på stammet fra et land atskillig lenger syd enn vårt, hvis jeg ikke hadde visst bedre.
Synes ditt originale utsnitt ble best. En voldsom dybdefølelse der.
Bra dette!

Mvh Hege
John-Tore G.


Hei Fred
Her kommer løsningen på det du spurte om:-) Hvordan jeg kunne vite hehe.
Les din kommentar:http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=119995
mvh John-Tore
Fred S.

Takk for kommentarer. Linken din er ''død'', John-Tore, men jeg regner med at jeg har snakket om konas tilknytning til denne delen av helgeland under et annet bilde, da. Jeg kan jo være temmelig ''løsmunnet''.

vh fred
John-Tore G.

Nettopp, der har du forklaringen:-))
Øyvind A.

Fin og storslått natur. Men likevel ikke særlig fengende. Det blir for rett på, og med uspennende lys/værforhold.
Ø.
Fred S.

Da er den oppklart, John-Tore !
Og Øyvind; endelig en kritisk røst ! Det er mangelvare i enda større grad enn før.
Hvis du leser teksten under det siste bildet mitt, skjønner du hvorfor jeg legger ut slike ''glansbilder''. (En av grunnene, i alle fall; en annen er nok at jeg kan være litt kynisk.....)

vh fred
Odd Tore S.

Du har fått frem kontrastene mellom løva, de flate holmene og Træna på en overbevisende måte. Så selve motivet har jeg ikke mye å utsette på, men det er helt uvant med så mye godvær på ett bilde fra din hånd.
Uansett hvor postkortvakkert lyset er her, synes jeg at det er svakheten ved bildet. Her savner jeg kveld og motlys koblet med gylden dis som gir enda mer dybde. Dette kan gi et nesten ''himmelsk'' motiv med holmene flytende i dis og solglitter.
Odd Tore
Avsluttet .

Jeg har sett på dette bilde så lenge nå, det er så vakkert skue, herligt å drømme seg avgårde.
Supert, for en utsikt.
mvh arild
Solfrid M.

skikkelig rått! heftig og ble nesten litt svimmel... ser ut som en er på vei ut av et stup!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu