Huset, sjarken og fiskehjellen
Kan det bli mer symbolsk enn dette? I tillegg synes jeg det er en ganske finurlig komposisjon med vinkler, plan og farger,
Stokkene i forgrunnen burde kanskje vært skarpere. Ellers synes jeg dette er et spennende bilde.
Utstyr
  • Minolta 7 Hi
  • 28-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger205
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149455} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ottar J.

Glemte å fortelle at bildet ble tatt på Røst for et par dager siden.
Martin H.

Tja, du har tydeligvis et personlig forhold til bildet, men for meg blir dette mye rot. Fiskehjellene er vanskelige å gjenkjenne for søringer;-)
Eivind A.

Jeg er også søring og jeg skjønte ikke helt hva bildet handlet om først. Uansett synes jeg at det kunne vært mye mer orden i kaoset. F.eks. kunne båten ha vært uklippet av stokkene, og husene bak vært mer synlige. Nederst er det noe siv og andre vekster som irriterer litt.

Lyset er ikke så spennende, heller. Hva med å ta et tilsvarende bilde med renere komposisjon og i kveldslys, slik at du får fiskehjellene som silhuetter mot himmelen, gjerne med en fiskebåt badet i sollyset :)

Det høres kanskje ut som en klisjé og du behøver ikke gå så langt som antydet over. Imidlertid er det viktig å fortelle litt mer av historien og følelsene i selve bildet, slik at samsvar mellom tekst og foto blir bedre. Da kan flere personer, nordlendinger eller ikke, overta stemningen og følelsene som du burde formidle.
Ottar J.

Takk for kommentarer. Det er positivt at noen reagerer. Jeg synes jeg har forklart ganske tydelig i bildets tittel hva det forestiller. Jeg er selv en søring på langtidsbesøk i Nord-Norge, men det er ikke vanskelig for meg å forstå at muligheten får å ha et hjem på Norges yterste utpost mot havet er sjarken og fiskehjellen, der fisken ble hengt til tørk, før den kunne gi grunnlag for en av landets største og eldste eksportindustrier.

Om bildet holder bildemessig, er et helt annet spørsmål. Jeg mener det er en komplisert og kanskje litt utfordrende kjomposisjon, med mange nyanser, vinkler og flater. Og at dette gir noe spenning. Men kanskje er det noe bare jeg ser. Derfor er det morsomt å forsøke bilder på foto. for å se om de slår an noen strenger hos andre.
Christine R.

Rotete bilde. Ville nok fjernet stokkene helt, eller stått lenger bak, altså fått skarphet i stokkene, og plassert de i en mer ''forklarende'' posisjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu