Fra Aurlandsdalen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-05 22:01:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-09-02 08:34:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Blenderf/22
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger626
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149508} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Thor B.
Her har du fanget et flott stykke Norsk natur med meget god dybde og flott himmel.Som er med på å gi bildet det lille ekstra.Men desverre så har du ikke vært helt heldig med redigering.Bildet fremstår for lyst''blast'', ta en liten justering i levels m-toner og en dasj med burn tool på himmel for å gjøre den litt tyngre.

TBH
Thor B.
Glemte en ting. hva med litt usm.
Tone B.
Hei Thor og takk for kommentar! Når det kommer til redigering av bilder har jeg ikke den helt store erfaringen men jeg jobber med saken. Skal se hva jeg får til i løpet av morgendagen og event komme med en ny versjon. Takker for råd!

mvh Tone
Jóhann Á.
Hei Tone!

Syns det ble bra, jeg liker store flater og klare farger. Så v2 er helt etter mitt hode!!

Kveðja, Jóhann
Tore Johan V.
Syns himmelen på versjon 2 blir litt for hard. Prøv å lage en konstrastmaske på himmelen.

-TV
Janne L.
Jeg har selv ikke gått fot turer i Aurlandsdalen, men min mann maser om det. Dette er definnitivt et bilde som gir meg lyst til å reise. Et flott stykke natur.
Janne
Jan Frode A.
I versjon #2 er du et langt steg i riktig retning.

Fine mettede grønnfarger på forgrunnen, samtidig som du har fått fram bedre kontrast. God dybde mot landskapet innover. Litt utbrente partier i skyene trekker bittelittegranne ned.

Ellers et fint komponert bilde med god plassering av forgrunn og landskap/himmel.

mvh Jan Frode
Roger V.
Hei
Velger med versjon 2 her. Klart flottere farger, og ikke minst metningen i fargene kom til sin rett.
Et bildet som innbyr til å ta seg en tur i marka...

Roger
Roger K.
Hei hei Tone!
Lenge siden sist nå og her kommer det et godt stykke arbeid fra deg. Med den store forgrunnen skapte du et fint sug innover i bilde mot en flott fjellheim. Nå har jeg sett en stund på dette og jeg får en liten følese av at det heller mot høyre. Kan være synsbedrag da de diagonale linjene ved enden av det grønne gresset har ulik avstand og lende. Når det gjelde vesjoner føler jeg du dro litt mye i spakene til din versjon 2, men du verden et flott stykke Norge du viser her.

Ha en trivelig helg

Mvh RK
Avsluttet .
Flott landskap, farger og utsnitt.
V1 ble den beste versjonen. Jeg tror kanskje at bildet hadde tålt en tanke USM.

MvhJRH
Avsluttet .
Synes v2 ble best. Enig med de andre ang USM.

Mvh

PMN:-)
Cristina B.
Flott bilde!
Liker høydeformatet.
Versjon 2 for meg også.
mvh Cristina
Steinulf L.
V#2 er et vakkert naturbilde med spennende linjeføring.
Stine J.
Vakkert og velkomponert landskapsbilde. Fin dybde. V2 ble flott!

mvh Stine
Inger Anne Maritsdotter V.
Enig med de andre her,
vakkert og velkomponert der #2 ble best, om enn en mellomting hadde kanskje vært bedre.
Fin dybde i forgrunnen og fine diagonale linjer.
Bra fargemetning.

Mvh Inger Anne
Tone B.
Takk til dere alle sammen for tilbakemeldinger! Gledelig at dere likte bildet!

mvh Tone
Odd Tore S.
Aurlandsdalen på et ganske utypisk sted, her ser den ganske snill og harmonisk ut, og skyene blir vel det mest dramatiske innslaget. Men en nydelig sommerstemning!
v2 ble litt i sterkeste laget på denne skjermen. Tipper på at du har adskillig flere detaljer i sivet i originalversjonen, dotten-formatet gjør at sivskog fort blir til grønn suppe. Ikke din feil.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei! Et meget vakkert bilde med knallgode farger og flott komposisjon. Stråene gjør seg virkelig godt! Det at de naturlig er lengre og skarpere i forgrunnen, ble flott. Jeg liker ekstra godt den store forgrunnen.
Vakre begge versjoner.


Inger-Lise
Fred S.
Versjon 2 for meg; dette er et bilde som skriker (nåja, småroper, i alle fall...) etter fargemetning. Ville faktisk hatt mer enn i toeren også jeg. Ellers skulle en tro at bildet ikke ville fungere særlig bra med en gressmark som opptar halve bildet, men det gjør det faktisk. Komposisjonen sitter bra, den. Blir forresten sittende og lure på om dette er dyrket mark eller våtmarksområde, men akkurat det spiller mindre rolle.

vh fred
Tone B.
Takk for nye kommentarer til bildet!

Odd Tore; ja enig med deg at dette ikke er det mest dramatiske en kan presentere fra Aurlandsdalen. Ble ikke til at det ble tatt så mangen bilder på denne turen, så det får bli til en annen gang. Strå/gress har jeg sett av andre bilder her på dotten også at det har lett for å bli en grønn masse, men slik er det ofte når en må ned å dottes størrelse. Orginalen er bedre.

Inger-Lise; takk

Fred; På denne skjermen tålte bildet en enda større fargemetning, og har derfor lagt ut en v 3. Justerte Hue/Saturation med følgende verdier; Greens +52 (saturation) samt Blues +27 (saturation). Litt usikker på om jeg skulle justert blåtonene, men jeg synes det ble en forbedring i det grønne.
Dette er ikke dyrket mark.

mvh Tone
Fred S.
Synes det ble knall jeg, Tone, og i forhold til originalversjonen er det et ''kvantesprang'' mht fargemetning, selvfølgelig, men også mht visuell opplevelse og nytelse. Men vær obs på at ''rådene'' jeg gir deg kan være litt ''tvilsomme'' :Jeg liker å balansere på kanten når det gjelder fargemetning i de bildene jeg selv subjektivt sett synes det fungerer slik jeg ønsker , men tror nok at mange vil mene at dette er ''over grensa''. Men du ba om MIN mening, og har fått den.

vh fred
Odd Tore S.
Oi, for v3 synes jeg at jeg må balansere Fred, på denne skjermen er du på vei inn i neonland her. Riktignok er gresset alltid grønnere på den andre siden av gjerdet, men her er det ikke noe gjerde!
Og denne skjermen er sånn passe balansert og nøktern.
Odd Tore
Tone B.
Hallo begge to og takk for nye synspunkter!

Fred; jeg sitter pris på din mening så lenge du sier det du mener, og mener det du sier! Kjekt du likte v 3.

Odd Tore; jeg fikk meg en god latter av beskrivelsen din av v 3 etter å ha lest kommentaren til Fred! Tenkte faktisk på deg da jeg holdt på med v 3 og din tidligere kommentar at v 2 allerede var i sterkeste laget!

Min favoritt her er v 3

Takk igjen til dere begge to!

Ha en riktig god helg!

mvh Tone
Fred S.
Tone, hva sa jeg. I alle fall, hør på Odd Tore også, han har mye å fare med i all sin nøkternhet. ( Når han er nøktern) Han snakker om ''sin skjerm'', og dette med skjermer og hvordan bilder ''kommer ut'' på mørke kontra lyse skjermer er nok et poeng her. Jeg har en lys skjerm, har vent meg til den, men opplever at et bilde som jeg har vurdert slik og slik, framstår i helt ny drakt på en mørkere skjerm. Så med alle forbehold; slik bildet ditt vises på min skjerm er det helt flott i mine øyne; ikke noe neon her, men på en skjerm der kontrastene og fargene forsterkes kan nok satureringen din bli i meste laget. Men for all del, fortsett slik, og velkommen blant oss som ''lever på kanten'' ( når det gjelder fargemetning; forøvrig skulle jeg nok gjerne ha levd mer ''på kanten'' ellers også, men......

vh fred
Tone B.
Fred; jeg hører absolutt på rådene som Odd Tore kommer med, og som sagt i min tidligere kommentar så hadde jeg Odd Tore`s tidligere kommentar i bakhodet når jeg jobbet med v 3, og tenkte at dette kanskje ble i sterkeste laget. Når jeg får meg en god latter når jeg leser hans kommentar er det overhode ikke vondt ment. Jeg synes bare beskrivelsen hans var morsom. Odd Tore har fulgt meg tror jeg siden min begynnelse her på dotten, og hans råd og innspill tar jeg absolutt til følge. Jeg har mye å lære fra han!

Selv jobber jeg på en ukallibrert skjerm, og på et av mine siste bilder ''Passiflora Incarnata II'' fikk jeg tilbakemeldinger på at bildet fremsto som altfor mørkt. På denne skjermen tok bildet seg bra ut og den siste versjonen synes jeg ble altfor lys. Å bedømme bilder utifra skjermfremvisning er vel både og, og den beste bildekritikken får en vel på et bildet som er skrevet ut. Det er nok mangen forskjellige skjerminnstillinger rundt om kring og det er en ting som vi alltid må ha i bakhodet. Dette med skjermer er også en ting jeg har sett at Odd Tore har bred kunnskap om, og når han sier at bildet er på vei inn i neonland så tror jeg ikke han overdriver!

I rommet jeg sitter nå så er det bare lyset fra skjermen men ellers mørkt. Når jeg sammenligner v 2 og v 3 nå er v 2 best i fargene. I går når jeg redigerte bildet med dagslys i rommet så likte jeg faktisk v 3 best.

Takk igjen,,,

mvh Tone


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu