M/S Henrik Ibsen
Båten er 30,9 m lang, 6,4 m. bred og stikker 2,5 m dypt. M/S «Henrik Ibsen» tar 220 passasjerer og er bygget i 1907 ved Eriksberg Verft,Gøteborg.
Bildet inngår i albumet Telemarkskanalen - Telemarkskanalen omfatter vannveien fra Skien til Dalen og Skien til Notodden. Kanalen omfatter åtte sluseanlegg med i alt 18 slusekammer og en høydeforskjell på 72 meter. Kanalkommunene er: Skien, Nome, Kviteseid, Tokke, Sauherad og Notodden. Tømmerfrakt og treforedlingsindustri var hovedgrunnen til at kanalene ble bygget. Det er fremdeles aktiv tømmerfløting i Norsjø-Skienkanalen. Hvert år sluses tusenvis av kubikkmeter med tømmer ned til papirfabrikken i Skien.

Telemarkskanalen består av to kanalanlegg. Norsjø-Skienkanalen som stod ferdig i 1861, er første etappe. Bandak-Norsjøkanlen, som ble åpnet 1892, gir forbindelsen mellom Norsjø og Vestvannene til Dalen. I alt åtte sluseanlegg åpner for båttrafikk mellom hav og innland.

Av sluseanleggene er Vrangfos det største og mest imponerende og «det kunstverk, der for alle tider vil stå som et vidnesbyrd om den dygtighed der besjæler denne tids ingeniører i vort land og altid vil være det blandt anlæggets 6 underværker der vil udøve størst tiltrækningskraft på den reisende og aldrig gå ham afminde» (Teknisk Ugeblad 1892).

Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm 1:4G ED DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149596} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Roger K.

Hei og god ettermiddag, Steinulf!
Du tar godt vare på slike vakre severdigheter og ekstra bra blir det med din undretekster. Tur med blikkstille van og flott speiling av M/S Henrik Ibsen i det stille vannet. Her hos meg kan det virke som du brenner ut himmelen litt i venstresiden og taper litt detaljer om jeg skulle få lov å pirke litt på et meget flott bilde.

Ha fortsatt en trivelig lørdag

Mvh RK
Tone B.

Meget flott bilde fra Telemarkskanalen og den stolte skuta! Flott med det speilblanke vannet som gir en fin speiling av skuta! Ville spart litt av himmelen for å fått med hele speilingen, men fint bilde er det alikevel!

mvh Tone
Judit W.

Nice composition with good balance. I would have cropped a bit more from the sky. The reflections are the most interesting part here for me. The surface of the water ''works'' as a mirror. Well done. Thanks for the extra information about the boat and canal.

Judit :)
Leif J.

Flott motiv som vekker gamle minner...

Er enig med Tone. Med en såpass kjedelig himmel ville jeg kanskje enten prøvd å hente ut litt mer detaljer, eller eventuelt å fjerne deler av den ved å kutte litt i toppen Litt synd at toppen av masten i refleksjonen blir borte.
Sidsel A.

Flott speiling, særlig også fordi en også ser bevegelsen i vannet etter båten. Enig med Tone om at himmelen kunne ha gått på bekostning av speilbildet. Stemningsfullt er det i hvert fall!
mvh Sidsel
Torbjørn K.

Nok en gang har du fanget en veldig fin stemning. Speilblankt vann gir en fin ro i bildet. Jeg kunne kanskje tenke meg en liten omgang med shadows/highlights for å lette litt på den mørke skogen i bildet.
Stine J.

Flott speiling i vannet og bra komponert. Himmelen er litt livløs, tror du kan få litt mer ut av den ved en justering i curves kun på himmelen. Tok bildet inn i ps og gjorde et forsøk. Det ble litt mer tegning i himmelen. Men, bra bildet med interessant tekst til. :-)

mvh Stine
Jostein M.

Fin stemning her Steinulf. Ville svært gjerne sett hele speilingen. Mistenker at du har dine grunner til ille å vise hele speilingen.
Mvh
Jostein
Hege J.

Hei Steinulf!

Spennende å se bildene du har lagt ut etter at jeg har hatt ferie noen uker. Ser at du også har vært litt ute og reist, og vært flittig med kameraet. :-)

Trivelig bilde av denne gamle båten, dette.
Fin og interessant historie til også.

Som flere er inne på, burde nok bildet ideelt sett vært komponert noe annerledes med hele speilingen av båten på bekostning av noe himmel, men ikke sikkert det lot seg gjøre.

Mvh Hege
Jóhann Á.

Hei Steinulf!

Ser ut som et særdeles hyggelig fartøy! Og bildet oser av akkurat det. Hyggelig tur på stille vann. Syns dog at teknisk så gror det mørke litt igjen og at himmelen er veldig hvit.

Kveðja, Jóhann
Bjarne H.

hei.. tøft bilde.. syns det var utrolig bra med speilinga i vannet..

Mvh bajrne
Per Ove H.

Speilblankt vann denne dagen! Det er fint utnyttet her. Elles er jeg av dem som setter stor pris på teksten du knytter til denne typen bilder.

Mvh
POH
Nils G.

Fint og stemningsfyllt bilde. Fin skildring av kanalens hverdag. Jeg liker store blanke vannflater. Litt pirk fra meg: på min skjerm er de mørke landpartiene litt for mørke.

Nils
Heidi Anita R.

Hei. Vakkert bilde. Jeg liker speilingen av båten (selv om det hadde vært fint å se speilingen av hele båten!), speilingen av landskapet , skarpheten i bildet og ikke minst tekst og bilde sammen. Tror som mange har sagt før meg at du burde fått med mere detaljer på himmelen (og det sliter jeg også med). Kanskje du burde ha undereksponert bildet noe mer.

:=) Heidi
Avsluttet .

Fint bilde og flott med speiling. Fin stemmning.

Mvh Kyrre Lien
Inger Hilde F.

Fint bilde. Utrolig speilblankt vann. Bra med de speilingene, synd at ikke du fikk med speilingen av hele båten. Fin stemning her.

mvh Inger Hilde
Fred S.

Rent , pent og vakkert; Ibsen gjør seg bra på vannet, og den litt matte himmelen kan jeg vel ikke skylde deg for.

vh fred
Avsluttet .

Mycket trevlig bild med en vattenyta som verkligen går att spegla sig i. Välkomponerat och intagande! Himlen något utfrätt men det är petitesser i en övrigt härlig bild!
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu