Hvor er de fra Bergen?
Som mange av dere sikkert fikk med dere så har jeg vært en tur i Bergen, og selvfølgelig regnet det disse dagene. Tross dette tok jeg meg en tur på fiskebryggen for å fange noe av stemningen der. Til min store overraskelse så var språket på fisketorget langt fra Bergensk, og de så heller ikke ut som bergensere de som sto der. Fransk, Tysk, Engelsk, og andre ufoståelige språk lød over diskene på bryggen. Men plutselig så jeg iallefall noe jeg kunne feste til brikka. Den var iallefall Norsk, bergensk (eller utasjærsk), eller var den det?
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBør betraktes i fullformat.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Aleksander L.

den tror jeg kommer fra midt i smørøyet i Bergen ja,hehe sett flere tilfeller av samme greia der før:) bilde er kult med liten dybdeskarphet og får alt fokus på kjeften:) fargene funker fett de og.kanskje prøvd og fått med hele munnen?eller?men kult bilde:)

mvh Alien ''Ølen'':)
Knut L.

Et humoristisk grin med flotte farger.

mvh
Knut
Jostein M.

Stygg sak å se på men utrolig herlig å spise. En annerledes og artig presentasjon der bakrunnen spiller en viktig rolle sammen med det småfrekke kompet :-)
Mvh
Jostein
Steinulf L.

Ja,det sies jo at bergensere har det i kjeften...

Fin sammensetning av fargetoner.
Tom E.

Mine venner i Bergen er muligens enig(de er stolt av det også)
Jo dette er en Bergenser.
mvh Tom
Stine J.

Utrolig at noe så lite pent kan smake så godt! Syns bildet ble bra. Liker spesielt godt bakgrunnen og formatet. :-)

mvh Stine
Arnt L.

Siden jeg kommer fra Bergen, ønsker jeg å komme med noen ytringer:
Først og fremst heter det fisketorget.
Lophius piscatorius, eller Breiflabb som enkle sjeler foretrekker, har et oppsyn som jeg umiddelbart assossierer med brødrene Hans Wilhelm og Dag Steinfeldt... Disse fiskene som ligger på ''Lite de Parade'' på en seng av is, ligger dessverre så lenge at de ikke kan spises, de er utelukkende et trekkplaster for fotohungrige turister. :-) Og siden Lophius piscatorius fanger byttet sitt med en ''fiskestang'' som den fører ned foran munnen, har du også latt deg lokke i fellen, som tydeligvis virker også etter at den er død :-)
Flott med den korte dybdeskarpheten.
Jeg likte særdeles godt bakgrunnen, - savner derimot litt mer av munnen. Jeg vet erfaringsmessig at det er nærmest umulig å få til et skikkelig motiv blandt en horde av turister.

En kuriositet i breiflabbens historie, er at insulin for første gang ble isolert nettopp fra denne artens bukspyttkjertel.
Beste hilsner fra Bergen
Arnt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu