D/S Victoria ved Ulefoss sluser
D/S «Victoria»
Bygget ved Akers mek. verksted i 1882, 142 brt. 96.5 fot lang, 18.0 for bred, 7.1 fot dyp.
Dette avslutter denne serien. Takk for følget og alle konstruktiv kommentarer og innspill.
Bildet inngår i albumet Telemarkskanalen - Telemarkskanalen omfatter vannveien fra Skien til Dalen og Skien til Notodden. Kanalen omfatter åtte sluseanlegg med i alt 18 slusekammer og en høydeforskjell på 72 meter. Kanalkommunene er: Skien, Nome, Kviteseid, Tokke, Sauherad og Notodden. Tømmerfrakt og treforedlingsindustri var hovedgrunnen til at kanalene ble bygget. Det er fremdeles aktiv tømmerfløting i Norsjø-Skienkanalen. Hvert år sluses tusenvis av kubikkmeter med tømmer ned til papirfabrikken i Skien.

Telemarkskanalen består av to kanalanlegg. Norsjø-Skienkanalen som stod ferdig i 1861, er første etappe. Bandak-Norsjøkanlen, som ble åpnet 1892, gir forbindelsen mellom Norsjø og Vestvannene til Dalen. I alt åtte sluseanlegg åpner for båttrafikk mellom hav og innland.

Av sluseanleggene er Vrangfos det største og mest imponerende og «det kunstverk, der for alle tider vil stå som et vidnesbyrd om den dygtighed der besjæler denne tids ingeniører i vort land og altid vil være det blandt anlæggets 6 underværker der vil udøve størst tiltrækningskraft på den reisende og aldrig gå ham afminde» (Teknisk Ugeblad 1892).

Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm 1:4G ED DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150792} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Vegard L.

Hei komposisjonen virker tilfredsstillende. Den orange stangen til høyre stjeler litt av oppmerksomheten. Lyset faller vel ikke helt heldig inn. Et sånt motiv hadde vel tjent på litt medlys og ikke motlys som det er antydninger til her?.
Mvh Vegard
Knut L.

Totalt sett for hele turen på og langsetter kanalen: - interessant og god dokumentasjon. Jeg får lyst til å ta en tur - neste sommer.

mvh
Knut
Jonny E.

Hei hei

Eg har ikke kommet med mye konstuktive kommentara til denne serien din, men eg har trivdes som reisefølge gjennom og se dine bilda, interessant og trivelig og lysten til og ta en slik reise e blitt stor.

Ha en god kveld

. JonnyE
Stine J.

Enda et fint dokumentarbilde fra turen din. Som endel av serien syns jeg dette fungerer greit. Litt uheldig motlys er nevnt, ellers ok. :-)

mvh Stine
Avsluttet .

Serien din er absolutt en fin dokumentasjon av og god reklame for Telemarkskanalen. Liker vidvinkeleffekten her.

MvhJRH
Hege J.

Enig med de andre. Fint dokumentert reise, interressant både å se bildene og lese velskrevne tekster til. Takk for at du har tatt oss med på turen din!
Gleder meg til å se hva du vil vise oss heretter! :-)

Mvh Hege
Tone B.

Det har vært fint å følge denne serien din og jeg synes du avslutter den på en fin måte. Lyset er nevnt, men ellers et fint komponert bilde!

Enig med andre at denne serien er en meget god reklame for Telemarkskanalen.

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu